Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 00:16
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
On-board Realtek ALC650 AC97 sound <SOLVED>
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
pupshock

Joined: 23 Mar 2007
Posts: 140

PostPosted: Sat 19 May 2007, 12:40    Post_subject:  On-board Realtek ALC650 AC97 sound <SOLVED>  

i've got an on-board Realtek ALC650 AC97 sound chip.
I could get sound with Puppy 2.14 and 2.15.
No sound with Puppy 2.16, alsaconf cannot find any PnP or PCI.

I've look at the .ko files in /lib/modules/2.618.1/kernel/sound,
chose a likely contender, and tried
modprobe snd_hda_intel
didnt work.
Which other .ko can i modprobe?
How to find out which was used in Puppy 2.15?

I've also downloaded the drivers,
http://www.levi.cz/pub/support/driver/sound/realtek-codec/linux_v23.zip
but the readme.txt said to compile them, and my eyes glazed over.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pupshock

Joined: 23 Mar 2007
Posts: 140

PostPosted: Sat 19 May 2007, 23:29    Post_subject:  

removed the NOPCMCIA line from menu.lst. Got sound again.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
McCoy

Joined: 05 Jun 2007
Posts: 1

PostPosted: Tue 05 Jun 2007, 13:40    Post_subject:  

Hello, I have the same issue.

My Toshiba Satellite M30X-128 has an internal AC97 soundcard. The problem is that I need to use nopcmcia or otherwise, Puppy gets stuck at "Loading kernel modules".

Is there any way to get ALSA working with the AC97 while using the nopcmcia boot parameter on Puppy 2.16-1?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Pullockaren

Joined: 10 Nov 2011
Posts: 3

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 06:12    Post_subject: On-board Realtek Sound Card
Sub_title: Please elaborate the procedure you followed for ALC6 50 AC 97 Sound Card Problem
 

Dear Puspak,
Please elaborate the procedure you followed for ALC6 50 AC 97 Sound Card Problem. I am facing the same problem and I am novice.

Regards,

Pullockaren
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0683s ][ Queries: 12 (0.0311s) ][ GZIP on ]