Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 00:15
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 37 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 35, 36, 37, 38, 39, ..., 188, 189, 190 Next
Author Message
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 20:51    Post_subject:  

otropogo wrote:
playdayz wrote:
...
Have you tried Three-Headed Dog? It uses the same kernel as Slacko.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70736


No. But my only USB3-capable PC has an Invidia video display (M210, IIRC), and I gather from your link that Three-Headed Dog won't work with Nvidia adapters.

In any case, I won't have another chance to test USB3 until the coming weekend.


Three-headed Dog should work fine with the default nv driver. What might not work is the proprietary nvidia drivers, but another report said they would work--but it should boot and run with the default driver.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
calexand

Joined: 20 Nov 2009
Posts: 87

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 00:42    Post_subject:  

Newest multimedia mix working well, no problems. Xorg-high and software installs fine, save file created ok. Good job!
CA
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5933
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 00:54    Post_subject:  

playdayz wrote:
otropogo wrote:
playdayz wrote:
...
Have you tried Three-Headed Dog? It uses the same kernel as Slacko.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70736


No. But my only USB3-capable PC has an Invidia video display (M210, IIRC), and I gather from your link that Three-Headed Dog won't work with Nvidia adapters.

In any case, I won't have another chance to test USB3 until the coming weekend.


Three-headed Dog should work fine with the default nv driver. What might not work is the proprietary nvidia drivers, but another report said they would work--but it should boot and run with the default driver.


As reported here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=576215#576215
I've had no problems with the Nvidia 96.43.19-k2.6.37.6-s driver on my Athlon XP box with an old card and the 275.09.07-k2.6.37.6-s driver on a couple of boxes with the 8400 GS cards.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5386
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 01:40    Post_subject:  

Lupu-528.002
frugal + save file

One problem:
Click on menu->multimedia->Gnome Mplayer
Get an error message and player.
Have to close error message window

Do not get error message if started by clicking on desktop play icon.

Tested Gnome Mplayer with a movie DVD.
Did some kind of audio loop repeat and never showed the movie.
menu access.jpg
 Description   
 Filesize   20.55 KB
 Viewed   997 Time(s)

menu access.jpg


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5933
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 03:01    Post_subject:  

A little later than planned.......was installing Xubuntu 11.10 on an old P3 (866 Mhz/512 Mb ram)........painfully slow install and pretty darn slow trying to use. Laughing

Lucid Puppy 5.2.8-002M, fresh manual frugal install on the Athlon XP box.All the basics good ootb as expected.

DVD in Xine DVD, no problems. Menus working,able to toggle to fullscreen and back. DVD in Gnome MPlayer working correctly too, no problem with the menus or fullscreen.Other than the silly error message. Smile Took care of that really quickly.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 03:27    Post_subject:  

playdayz wrote:
...

Three-headed Dog should work fine with the default nv driver. ...


OK. I'll try it on my USB3 system Friday.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 13:10    Post_subject:  

Quote:
Other than the silly error message.

Dang, dang, dang. How did that stupid dang error message slip back in there?

To fix it, open /usr/share/applications/gnome-mplayer.desktop and find the line that says 'Exec=gnome-mplayer %U', delete the %U, and save.

Oh, it seems it didn't sneak back in--it has been that way the whole time Embarassed

Quote:
Tested Gnome Mplayer with a movie DVD.
Did some kind of audio loop repeat and never showed the movie.

That's why we have both gnome-mplayer and XineDVD Wink Gnome-mplayer should do the DVD menus better than it did, that is, if it does the DVD menus.

Bigpup, You could try opening gnome-mplayer then Edit -> Preferences and changing the Video Output to x11, to see if it will play that DVD right, but then it probably won't do the menus right..
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 16:13    Post_subject:  

I should test the mplayer gxine differences.
Now in Snow Pup I do have Mplayer? And it
get off sync on some short music clips.
Maybe Gxine does not. But I have VLC too
and that one fall out of sync so maybe it is the clips being bad.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 16:23    Post_subject:  

Quote:
I should test the mplayer gxine differences.
Now in Snow Pup I do have Mplayer? And it
get off sync on some short music clips.
Maybe Gxine does not. But I have VLC too
and that one fall out of sync so maybe it is the clips being bad.

There are actually 2 different versions of mplayer nooby. The version in the plain update is the same as in 5.2.8 and in Polar Pup (I assume) using the ffmpeg libraries version 0.6. The version in the update with the multimedia upgrade is the newest version of mplayer using the libraries version 0.8.2. You could try both and see if you notice any difference.

Also, Lucid does not include gxine, but includes XineDVD. What that means is that it uses xine-ui instead of gxine. That is present mainly for playing DVD's but it will also play videos. My experience is that it does not play as many different kinds of video formats as mplayer (which is why we moved from gxine to mplayer in the original Lucid 5.0).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4440
Location: Earth

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 16:26    Post_subject: Music in LUPU-002 Multimedia  

Music using the same system as shown earlier..
Open ROX to folder with MP3s. Right click and select "Add to Pmusic Playlsit". Nothing!

Open Pmusic tried to open a folder and have it play. Nothing again

Hmmm. yes the other player works. Hmmm. Anyone else having the same?

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Brown Mouse


Joined: 09 Jun 2009
Posts: 450
Location: Tenerife Canary Islands

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 17:08    Post_subject: Re: Music in LUPU-002 Multimedia  

gcmartin wrote:
Music using the same system as shown earlier..
Open ROX to folder with MP3s. Right click and select "Add to Pmusic Playlsit". Nothing!

Open Pmusic tried to open a folder and have it play. Nothing again

Hmmm. yes the other player works. Hmmm. Anyone else having the same?


I have to say,something is definitely not right.
If I left click on an mp3,it opens in 'Pmusic'and plays ok.
If I do a right click on an mp3 and select 'Add to Pmusic playlist',it adds the mp3 but wont play.
At the bottom of the Pmusic GUI it says 'Source not detected'.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4440
Location: Earth

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 17:49    Post_subject:  

I running a Live media and I have not rebooted. The X desktop has been restarted couple times, but no save-session-reboot, yet.
_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 18:22    Post_subject:  

Quote:
I have to say,something is definitely not right.
If I left click on an mp3,it opens in 'Pmusic'and plays ok.
If I do a right click on an mp3 and select 'Add to Pmusic playlist',it adds the mp3 but wont play.
At the bottom of the Pmusic GUI it says 'Source not detected'.

Yes. In the plain update with Pmusic 1.8.3 Add to Pmusic playlist causes the mp3 to play, but in the multimedia version with Pmusic 2.2.1 Add to Pmusic playlist causes Pmusic to open and the mp3 to be added to the playlist but not to play. However, clicking the mp3 in the Pmusic playlist causes it to play. It does say Add to Pmusic playlist, rather than Play in Pmusic. Of course Play in Pmusic is a left-click. The difference is that left-click wipes out the old playlist, while right-click adds to the old playlist.

It seems that Pmusic -a (Add to Pmusic playlist) works differently in 1.8.3 and in 2.2.1.

Do you all get zigbert's surprise Hoover track? BTW, I think the Info function in Pmusic 2.2.1 is great. It gives the album art, lyrics, websites, and so forth automatically for each track

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3517
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 18:37    Post_subject:  

Just now updated from Lupu-526 to Lupu-528.002M

So far all seems OK. Very Happy

Any link to something that gives details of the new stuff added via the update?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Brown Mouse


Joined: 09 Jun 2009
Posts: 450
Location: Tenerife Canary Islands

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 18:42    Post_subject:  

[quote="playdayz"]
Quote:
.

Do you all get zigbert's surprise Hoover track?


Funny you should say that because I did do and now it's vanished and I didn't remove or delete it.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 37 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 35, 36, 37, 38, 39, ..., 188, 189, 190 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1185s ][ Queries: 13 (0.0319s) ][ GZIP on ]