Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 00:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Drivers
Drivers for Puppy 5.1-5.2.8 with 2.6.33.2 kernel
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 8 of 13 [183 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Author Message
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5293
Location: Australia

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 11:24    Post subject:  

The cdc-acm driver in Puppy 5.1.x recognises 43 different Nokia phone device ID's.
Using the 2.6.39 kernel source as a reference, I have just patched this driver to recognise an additional 14 Nokia telephone models. This updated driver should now be suitable for the two specific requests on the forum to date:
Nokia N8 - forum member Dave_G
Nokia C5 - forum member rameshiyer

Plug in your phone after you have installed this dotpet, and the new cdc-acm driver should load automatically.

EDIT:
Your phone must be set to the correct mode. A forum user with recent model Nokia C5 reported that the mode-options in the phone's menu are:
1. PC Suite
2. Mass Storage
3. Image Transfer
4. Media Transfer
5. PC to Web
The PC to Web setting failed, but the PC Suite setting was successful.
cdc-acm-update-k2.6.33.2.pet
Description  for Puppy 5.1 - 5.2.8
pet

 Download 
Filename  cdc-acm-update-k2.6.33.2.pet 
Filesize  10.62 KB 
Downloaded  632 Time(s) 

Last edited by tempestuous on Thu 03 Nov 2011, 07:10; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 232
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 00:56    Post subject: Nokia Connection
Subject description: Nokia C5 connection
 

Dear Sir

Thank you very much. I will try with your pet and let you know the status. Anyway thank you very much for extending your knowledge with me.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
Hammerknight

Joined: 02 Nov 2011
Posts: 5

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 16:28    Post subject:  

Drivers for ATI RADEON 9200 pro
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5293
Location: Australia

PostPosted: Fri 04 Nov 2011, 20:02    Post subject:  

Hammerknight wrote:
Drivers for ATI RADEON 9200 pro

Well I just compiled the AMD/ATI Catalyst 11.10 graphics driver ... but I see it's not necessary -
playdayz already provided version 10.10 here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=467993#467993
I'm talking about Puppy Lucid 5.1 - 5.2.8, of course.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Fri 04 Nov 2011, 22:01    Post subject:  

Quote:
I just compiled the AMD/ATI Catalyst 11.10 graphics driver but I see it's not necessary -
playdayz already provided version 10.10 here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=467993#467993
I'm talking about Puppy Lucid 5.1 - 5.2.8, of course.

I'm glad you did. I have been meaning to do it myself. It is not necessary for the 9200 but it should cover any brand new ATI cards. Could you provide a link and I will post it. Thanks.

In Lucid, users can also get the ati and nvidia proprietary drivers as well as the open source glx driver (Xorg_High) in Quickpet -> Drivers.
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 09:42    Post subject: WLAN not detected in ASUS Zenbook
Subject description: Network interface not detected in ASUS ultrabook
 

I run Puppy 5.2.8, both standard edition and also those with newer kernels (up to 3.1.0) found on this forum, all cannot detect the wireless interface in an ASUS Zenbook UX31E. I tried icepuppy, three-headed dogs and snow puppy but still no luck.

The wireless chipset used is Atheros AR9485. I tried the new ath9k drivers and firmware pet in this thread but still the interface is not detected.

I tried to use ndiswrapper on the WIN7 driver that comes with the machine but the response is something like: it is not a correct file.

The same is true for the USB wired net interface with chipset AXI...(sorry I forgot the exact name).

Are these chipsets too new to be supported yet?

I attempted to download the up to date compat wireless package hoping to compile a new driver. But it responds that the kernel has something not set so that it cannot get through and just leave the original drivers intact.

I am desperate with this new machine because there is no network interface and problem with wakeup from suspend (that will be a new thread) .
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9366
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 10:29    Post subject:  

@csshin:While you are waiting for tempestuous, you should determine the vendor/product ID codes for this device. Type
Code:
lspci -nn

The codes are in square brackets, like [168c:002e].
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 10:58    Post subject: WLAN not detected in ASUS Zenbook
Subject description: Network interface not detected in ASUS ultrabook
 

rcrsn51 wrote:
While you are waiting for tempestuous, you should determine the vendor/product ID codes for this device. Type
Code:
lspci -nn

The codes are in square brackets, like [168c:002e].


I try to type the result here:

00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Device [8086:0104] (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller [0030]: Intel Corporation Device [8086:0116] (rev 09)
00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation Cougar Point HECI Controller #1 [8086:1c3a] (rev 04)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Cougar Point High Definition Audio Controller [8086:1c20] (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 1 [8086:1c10] (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 2 [8086:1c12] (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 4 [8086:1c16] (rev b5)
00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation Cougar Point USB Enhanced Host Controller #1 [8086:1c26] (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Device [8086:1c4d] (rev 05)
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation Cougar Point SATA AHCI Controller [8086:1c03] (rev 05)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation Cougar Point SMBus Controller [8086:1c22] (rev 05)
02:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communication Inc. Device [168c:0032] (rev ff)
03:00.0 USB controller [0c03]: Device [1b73:1009] (rev 02)

By the way, a question not concerned with the WLAN driver but may concern with the above hardware: the laptop cannot wake up from suspend (acpitool -s). I check the wake up device and found all except a SLPB were disabled. I can enable all the PCI related device and a EHC1, but all the others, including USB1 through USB7, refuse to be enabled. So still cannot wakeup.


[Edited] to add one more PCI bridge and a network controller, I forgot to switch the camera, bluetooth and wireless back on in the Bios during the first attemp.

Last edited by csshin on Mon 07 Nov 2011, 20:42; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9366
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 11:05    Post subject:  

Was there no listing for either an Ethernet or WLAN controller?

[Edit] Apparently, these things don't have an Ethernet port.
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 11:17    Post subject: WLAN not detected in ASUS Zenbook
Subject description: Network interface not detected in ASUS ultrabook
 

That is all output I get. Perhaps it reflects the fact that the network interfaces were not recognized at all.

From the WIN7 that bundles with the laptop, I was able to determine the wireless lan is an Atheros AR9485WB-EG Wireless Network adapter. The USB dongle for wired lan is ASIX AX88772B USB2.0 to Fast Ethernet Adapter.

[added] Sorry I switched the bluetooth and wireless off in the BIOS after all attempts to detect them failed, in order to lengthen the battery range. I have added the new entries in the original post.

Last edited by csshin on Mon 07 Nov 2011, 20:46; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9366
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 11:49    Post subject:  

I wonder what would happen if you booted with Three-headed Dog and ran "lspci -nn" again. Maybe the newer kernel would reveal more devices.
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 20:50    Post subject: WLAN not detected in ASUS Zenbook
Subject description: Network interface not detected in ASUS ultrabook
 

Sorry I have forgotten that after a few days' testing with the varies distros but still cannot get the WLAN detected, I switched the bluetooth and wireless off in the BIOS last night in order to lengthen the battery range.

I have switched all device on in the Bios and have the LAN USB dongle plugged before booting and did a [lspci -nn] again. I have added the new entries in the original post.

By the way I am running icepuppy014, which I think has a slightly more recent kernel than the three-headed dog. I will test out the lspci command with other distros and report back if there is anything different.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9366
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 07 Nov 2011, 21:29    Post subject:  

So as not to hijack tempestuous' thread, I am sending you a PM.
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5293
Location: Australia

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 02:27    Post subject:  

csshin wrote:
I forgot to switch the camera, bluetooth and wireless back on in the Bios during the first attemp.

Yep, I guessed you had your wifi disabled in bios.


csshin wrote:
02:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communication Inc. Device [168c:0032]

There's your wifi device, and it's quite new. This device ID is not recognised by the ath9k driver in Lucid 5.1-5.2.8.
I just tried to patch recognition of this ID into the driver, but unfortunately several other source files need to be updated as well - it's complicated, and the patched driver might still fail.

So you definitely need to move up to a more recent kernel version, with newer ath9k driver.
I just checked the 2.6.37 kernel ... and the ath9k driver still doesn't recognise your device there, either.
So Slacko 5.3 and Three-Headed Dog won't work.

But it appears that your wifi device is recognised from the 2.6.39 kernel onwards, so you could use -

Dpup Exprimo 5.X.9
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70399

Polarpup-005
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=68796

Guy Dog 5.0.1
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=72576

and maybe also one of the experimental releases with 3.x kernel ??
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Tue 08 Nov 2011, 09:23    Post subject: WLAN not detected in ASUS Zenbook
Subject description: Network interface not detected in ASUS ultrabook
 

tempestuous wrote:


So you definitely need to move up to a more recent kernel version, with newer ath9k driver.
.
.
.
and maybe also one of the experimental releases with 3.x kernel ??


Thank you very much rcrsn51 and tempestuous for your prompt responses.

I have tested rcrsn51's compat wireless pet (from PM) without success on icepuppy014 (kernel 2.6.38.x?) and also on wuxiandianzi 's lupu 5.28 kernel 3.1.0. For the latter, it refused to save a personal storage file and so I cannot test again after installation and reboot.

I will try to download the other pups and test it out again. That will take some time as I have a slow internet connection.

By the way do I need to install the ath9k firmware pet besides rcrsn51's compat wireless pet to test?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 8 of 13 [183 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Drivers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0944s ][ Queries: 13 (0.0083s) ][ GZIP on ]