Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 08:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko B3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 13 [191 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7797
Location: qld

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 07:53    Post subject:  Slacko B3
Subject description: woof 110917
 

yes.. it's that time again..

Time to get Slacko

Slacko B3 ISO 122M

Checksum <-- eb93724bd99da9c40054ba6dd916c338 slacko-4.99.5.iso

devx 129M
Checksum <-- 2c6b6ef95eecbb526a6b201fdf899d88 devx_slacko_4.99.5.sfs

changelog
Quote:
update recompile rox
update pmusic-2.0.2
update pequalizer-0.3.0
roll backxcompmgr-1.1.1
gnome-mplayer icon fix
update seamonkey-2.4b3
update gnumeric-1.10.17
update goffice-0.8.17
update abiword-2.9.1
patched Xorgwizard for Brookdale, MHHP
roll back flsynclient-0.6
added help_NOX
added pmirc
added pns_tool_pup (Porteus wireless con tool)
added openbox, fbpanel to PPM
added new Frisbee to PPM
remove psip, added psip to PPM needs fixing, psjua
added links browser to PPM
update zigbert's "p" proggies
update pupradio-0.14
added 23-oz gtk and jwm theme
added radky's "Pup" apps to PPM
update wcpufreq
fix jwm bug re /tmp/xerrs.log
devx *should* be fixed
other stuff I forget
woof 110917


Known Issues

*Synaptics is still a pain! I rolled back to flsynclient-0.6 but still need to run flloopfix.. help!
*pburn has an intermittent X crashing issue, I implore all users to test Pburn and report results, capture a log (built in to pburn) if you can, even run it in a terminal emulator. (Important!)
*fido (ie: running as puppy's non-root user) is, shall we say, less broken, testers and fixers wanted.

Requests (personal)

*raffy- please test the HELP proggy, see if you can connect and download your ATI-fglrx driver.. boot "puppy pfix=ram,nox", then make a save file, then boot "puppy pfix=nox", then run "HELP" in the console, should be self explanatory from there.

*jim3630, peebee (and others) - I know you are Frisbee lovers... sorry I'm not. To be frank I think it's an unfinished project and will not be going in the final. There is however an alternative that has worked for me 5/5, even when SNS has failed. Look in the "Network" menu for "pns-tool" (no, I didn't name it!). Try it. Report success or failure. Frisbee is still available in slickpet/PPM

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Enjoy if you can, report any issue.. we are at the business end of proceedings. Your time is important to me.

Cheers Very Happy

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Sun 18 Sep 2011, 17:15; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7797
Location: qld

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 08:01    Post subject:  

This issue of Slacko should be fully reproducible with Woof-110917.

Just copy the attached specs file into your woof tree and go for it. report any issues.

Have fun!
DISTRO_PKGS_SPECS-slackware-13.37.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  DISTRO_PKGS_SPECS-slackware-13.37.gz 
Filesize  6.32 KB 
Downloaded  466 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2086
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 09:34    Post subject: Slacko B3  

Manual frugal install to gateway desktop pc.
First boot directly to desktop at correct resolution,sound and network
good.
Running report-video finds the tv tuner card instead of the graphics
card:
# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 4.99.5

Chip description:
02:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23885 PCI Video
and Audio Decoder (rev 04)

Driver used by Xorg:
radeon

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1920x1080" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

Reboot to create a save file.
Loaded devx and kernel source sfs and rebooted again increasing save file size.
Installed mesa from slacko repository in ppm:
# glxgears
2509 frames in 5.0 seconds = 501.670 FPS
2833 frames in 5.0 seconds = 566.579 FPS
2831 frames in 5.0 seconds = 566.168 FPS

Load Seamonkey,download flash,exit and restart Seamonkey and go to
youtube.com.
An hd 1080p video plays perfectly at full screen.

Report-video-glx 0.6 gives this info:

Sun 18 Sep 2011 Operating System: Slacko Puppy-4.99.5 Linux 2.6.37.6
0.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Redwood PRO [Radeon HD 5500 Series]
oem: ATI ATOMBIOS product: REDWOOD 01.00

X Server: Xorg Driver: radeon
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Mesa Project
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.9.2

AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor
Core 0: 2593 1: 2593 2: 2593 3: 2593 MHz

I should probably quit while I'm ahead but will now install the
proprietary ati driver.

===============================================================================

I installed the ati-driver-installer-11-8-x86.x86_64.run proprietary
driver.
# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 4.99.5

Chip description:
02:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23885 PCI Video
and Audio Decoder (rev 04)

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1920x1080" Depth: Depth 24

Report video glx 0.6 says:

Sun 18 Sep 2011 Operating System: Slacko Puppy-4.99.5 Linux 2.6.37.6
0.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Redwood PRO [Radeon HD 5500 Series]
oem: ATI ATOMBIOS product: REDWOOD 01.00

X Server: Xorg Driver: vesa
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: ATI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5570
OpenGL version string: 4.1.11005 Compatibility Profile Context

AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor
Core 0: 2592 1: 2592 2: 2592 3: 2592 MHz

# glxgears
41528 frames in 5.0 seconds = 8305.527 FPS
41801 frames in 5.0 seconds = 8360.026 FPS
41766 frames in 5.0 seconds = 8353.077 FPS

They both say xorg is using the vesa driver, hardware acceleration is
working.
Back to top
View user's profile Send private message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 09:48    Post subject:  

Mick,

Because I had recently been compiling Xf-prot and f-prot i noticed you had them in Slacko.

Unfortunately they are the 'old' versions and don't work.

Especially the call d/loading f-prot, this will put stuff all over the place. Even though it's the 'new' version.

Xf-prot 2.3 will error out. I seem to recall I had a pet to fix this originally back in 511. I'll try it out.

EDIT: Yes it fixes it. I seem to recall that I modified the source to suit. I can post it if you want.

Hmmm. Something interesting I hadn't noticed. The v2.4 of Xfprot I compiled in 529 lacks icons whereas v2.3 has at least a few of them. Cool A libGTK problem?

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool

Last edited by tasmod on Sun 18 Sep 2011, 10:07; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 09:54    Post subject:  

An issue that I have is the famous 1024 x 768 always going down to 1024 x 600 when one use an external screen if teh internal one is 16:9 instead of 3:4 whatever.

Hardinfo does say that I have 1024 x 768 but it only show 1024 x 600 on external screen.

Lupu and Snow and Polar does not have this problem.
Wary and Racy have. So them has something that is identical?

What else to test. The pns thing. Well it already have connection so
me scary to to test something else in case it lose it Smile

But okay I test. if I don't get back then it failed.
Edit, I even fail to find the PNS. Where is that one?
You mean one have to go to PPM and isntall it first?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1603

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 10:20    Post subject: Re: Slacko B3
Subject description: woof 110917
 

01micko wrote:

devx *should* be fixed


Almost... Very Happy
Apparently sed is only in /bin while configs are looking for it in /usr/bin.
A symlink fixed that so SlaXO-B3 Wink is up and running with no issues Very Happy

BTW updated my virtual machine from beta1 to beta3, no issues!

BTW2 pns-tool is really cool. Handled XO-1's (tricky) wireless and WEP2 network without a problem

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2086
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 11:20    Post subject: Slacko B3  

Continued from earlier post:

I removed the tv tuner card, started from scratch with no save file,
it chose the radeon driver again.
I installed devx,kernel source sfs,mesa,ati-driver-installer-11-8-x86.x86_64.run
and after making a couple of mistakes along the way I ended up with
report-video-glx 0.6 showing:

Sun 18 Sep 2011 Operating System: Slacko Puppy-4.99.5 Linux 2.6.37.6
0.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Redwood PRO [Radeon HD 5500 Series]
oem: ATI ATOMBIOS product: REDWOOD 01.00

X Server: Xorg Driver: fglrx: vendor=FireGL - ATI Technologies Inc.
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: ATI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5570
OpenGL version string: 4.1.11005 Compatibility Profile Context

AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor
Core 0: 2592 1: 2592 2: 2592 3: 2592 MHz

# glxgears
40825 frames in 5.0 seconds = 8164.841 FPS
41061 frames in 5.0 seconds = 8212.061 FPS
41042 frames in 5.0 seconds = 8208.265 FPS


I don't think it made any difference to performance but it reports
correctly now and I wasn't using the tv tuner card anyways Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 777
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 11:32    Post subject: pns-tool timed out  

Hi 01micko & all;

Initial report--
Unpacked Beta3 ISO to Slacko folder & rebooted. No problem reaching desktop. My graphics card is ATi-Radeon, and I did not have to create boot parameter.
Changed Timezone to US/Eastern successfully. But when completed dialogue reappeared. Clicked OK, got "Nothing Changed" and it went away.
Next I tried to establish Wifi-WEP using pns-tool. Everything went well until it attempted to establish automatic dhcp? --one of these days I'll manage to memorize that acronym-- which timed out at second attempt. Used SNS successfully; started Seamonkey which offered to, and successfully, installed Flash.
[Comment: Not on Beta3 but on some prior Puplet I declined the offer and then had to go thru the hassle of manually installing flash. I recommend some menu entry or slickpet way of installing flash if initial offer is declined. Disregard this if it already exists].
Rebooted, creating SaveFile. Bootmanager automatically appeared offering the loading of SFSes.
Started Opera from /mnt/home/opera folder, from which I'm now reporting.
That's all for now.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3220

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 14:19    Post subject: libgpm  

libs for vim editor:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=71425&start=232

Last edited by jpeps on Fri 23 Sep 2011, 02:01; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
enhu


Joined: 26 May 2009
Posts: 301

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 14:33    Post subject:  

same issue with nooby
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 15:07    Post subject: Re: Slacko B3
Subject description: woof 110917
 

01micko wrote:

*jim3630, peebee (and others) - I know you are Frisbee lovers... sorry I'm not. To be frank I think it's an unfinished project and will not be going in the final. There is however an alternative that has worked for me 5/5, even when SNS has failed. Look in the "Network" menu for "pns-tool" (no, I didn't name it!). Try it. Report success or failure. Frisbee is still available in slickpet/PPM


01micko, can you include the new brcm driver and firmware?

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02484
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 15:15    Post subject:  

I think that brcm80211 came in with 2.6.38 kernel and up.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2455
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 15:26    Post subject:  

Manual frugal installation on an ext4 partition. Installed usual applications and your NVIDIA 280.13.pet and everything works fine with one exception. Cups printer wizard will not recognize my HP5280 Photosmart All-in-one Printer/Scanner. I've installed hpijs_print-3.11.3.pet and hplip_scan-3.11.3.pet which has worked great with lucid. Attached is sys-info report.
sys-info-110918.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  sys-info-110918.gz 
Filesize  8.28 KB 
Downloaded  448 Time(s) 

Last edited by Jim1911 on Sun 18 Sep 2011, 16:53; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 16:03    Post subject:  

No issues so far.. brilliant release.
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 18 Sep 2011, 16:26    Post subject: Slacko B3  

It just keeps getting better and better.

x stopped at probe screen and allowed me to select screen size -ok
auto connected to internet -ok
sound - ok

abiword-2.91 looks good - opens .abw .rtf .doc files no problem

gnumeric-1.10.17 looks good - opens .gnumeric .xls .ods files no problem

off to do full install to ext4 partition and load my applications

will update again later

majorfoo
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 13 [191 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1031s ][ Queries: 13 (0.0057s) ][ GZIP on ]