Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 10:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Lighthouse 64 5.12 Beta 1
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 10 [149 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, 10 Next
Author Message
crshbndct

Joined: 20 Mar 2009
Posts: 29

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 05:40    Post subject:  

no window borders? <- go into compiz config settings manager, select window decoration, move window and resize window

Smile
tell me more about this savefile program!!!!

_________________
in the time it took me to boot windows, edit this signature, save it, and shutdown, an identical spec pc was able to boot puppy, start songbird, and reboot 3 times.

lol
Back to top
View user's profile Send private message 
einar

Joined: 12 Nov 2010
Posts: 162

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 07:59    Post subject:  

crshbndct wrote:
no window borders? <- go into compiz config settings manager, select window decoration, move window and resize window

Smile
tell me more about this savefile program!!!!



Thanks Crshbndct ill check it out Smile

Pupsave config is a tool that allow you to modify a savefile that will be created when you shutdown. So it does not matter that the screen is black on shutdown since the savefile process is now automated

url : http://shino.pos.to/linux/pupsave.html

its an awesome tool
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 11:17    Post subject:
Subject description: KDE backgrounds
 

Hi TazOC,

Weird problem with changing backgrounds with KDE WM. Most backgrounds are showing size 0x0 except stripes and a few others. I tried to switch backgrounds and got a black background. Other than black, only stripes and a few others can be applied. All backgrounds show up properly in /usr/share/backgrounds directory. Ideas?

Incidentally, even though LH 64 5.12 is a beta, it's already moved to the top of my menu.lst file so that it's the only OS to be automatically booted.

Regards,
Jim
image-4.jpg
 Description   
 Filesize   51.72 KB
 Viewed   875 Time(s)

image-4.jpg


Last edited by Jim1911 on Wed 07 Sep 2011, 13:42; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4362
Location: Earth

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 13:37    Post subject: Re: Many thanx  

einar wrote:
... And a little tip Smile If your computer reboots under copying to memory, it could be your cdrom, lotz of curse words and memory test before i tossed the cdrom ...
I have a question simply for some understanding. @Einar help me with these, please,
  1. Was this a desktop or laptop with the bad drive?
  2. Was the media used a CDR or CDRW or DVD-R or DVD+R or DVDRW?
  3. When you created the Live media from ISO did you create a Multi-session media?
  4. Was the device an IDE or a SATA device?
  5. Was it a CD or a DVD reader or writer or combo?
Again, this is just for my personal use as I ONLY run Live media based systems and this information is extremely helpful to me.

Thansk in advance

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
Diamond

Joined: 11 Dec 2007
Posts: 141

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 15:38    Post subject:  

Hi TazOC,

Where is KDE ? I have installed mariner + Lighthouse... no kde..

Thanx...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
einar

Joined: 12 Nov 2010
Posts: 162

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 16:56    Post subject: Re: Many thanx  

gcmartin wrote:
einar wrote:
... And a little tip Smile If your computer reboots under copying to memory, it could be your cdrom, lotz of curse words and memory test before i tossed the cdrom ...
I have a question simply for some understanding. @Einar help me with these, please,
  1. Was this a desktop or laptop with the bad drive?
  2. Was the media used a CDR or CDRW or DVD-R or DVD+R or DVDRW?
  3. When you created the Live media from ISO did you create a Multi-session media?
  4. Was the device an IDE or a SATA device?
  5. Was it a CD or a DVD reader or writer or combo?
Again, this is just for my personal use as I ONLY run Live media based systems and this information is extremely helpful to me.

Thansk in advance


Hello Gcmartin

1: Laptop with a bad drive
2: CDR
3:burned in widnows with imgburn, no multi-session
4: IDE
5: CD/DVD read write combo with lightscribe Smile

and 6 : the cd-r worked with my other laptops and on the new drive

Best regards

Einar
Back to top
View user's profile Send private message 
crshbndct

Joined: 20 Mar 2009
Posts: 29

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 17:51    Post subject:  

Diamond wrote:
Hi TazOC,

Where is KDE ? I have installed mariner + Lighthouse... no kde..

Thanx...


i think kde is a seperate sfs file you have to download and set to run on boot
i installed mariner iso, and i dont get kde either, i am busy downloading kde now

_________________
in the time it took me to boot windows, edit this signature, save it, and shutdown, an identical spec pc was able to boot puppy, start songbird, and reboot 3 times.

lol
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 18:06    Post subject:  

Unlike previous Lighthouses, all you need is the base iso plus 4-KDE-4.6.5-x86_64-L1.sfs KDE Desktop Environment. Also In order for the KDE Disc Burner, K3b to recognize and use a suitable CD/DVD/Blu-ray drive, gvfs or another Glib2 vfs manager must be installed, followed by a reboot. Therefore for full function you need both KDE and Gvfs-1.8.1-x86_64.sfs.
Back to top
View user's profile Send private message 
Diamond

Joined: 11 Dec 2007
Posts: 141

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 18:22    Post subject:  

Jim1911 wrote:
Unlike previous Lighthouses, all you need is the base iso plus 4-KDE-4.6.5-x86_64-L1.sfs KDE Desktop Environment. Also In order for the KDE Disc Burner, K3b to recognize and use a suitable CD/DVD/Blu-ray drive, gvfs or another Glib2 vfs manager must be installed, followed by a reboot. Therefore for full function you need both KDE and Gvfs-1.8.1-x86_64.sfs.


I can't find download link for KDE.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
crshbndct

Joined: 20 Mar 2009
Posts: 29

PostPosted: Wed 07 Sep 2011, 19:58    Post subject:  

http://www.lhpup.org/sfs/512-x86_64/

its the first one on the page.. i just installed it, enabled desktop effects, and its beautiful!!!

this is just a fantastic release of puppy!

_________________
in the time it took me to boot windows, edit this signature, save it, and shutdown, an identical spec pc was able to boot puppy, start songbird, and reboot 3 times.

lol
Back to top
View user's profile Send private message 
ciento

Joined: 17 Sep 2010
Posts: 180

PostPosted: Thu 08 Sep 2011, 01:32    Post subject:  

Hi, this lighthouse is working, nVidia9400 GTS, ,usb 3G modem, athlon dual core.
The savefile setup would not work, just went to a white screen, no matter how I shut down, but installing pupsaveconfig worked, although behind the same white screen, no visible feedback. Thanks for the work you put into a 64 bit distro, it's a pleasure use, the way you have it set up! Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
ciento

Joined: 17 Sep 2010
Posts: 180

PostPosted: Thu 08 Sep 2011, 21:03    Post subject:  

Some trouble: I chose to save main .sfs file to the folder where the
savefile is, and now, when I boot, I get a kernel panic. So I deleted the .sfs
file, and still get the kernel panic when booting. I can post the feedback, if you would find it helpful.
Cheers
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Thu 08 Sep 2011, 21:45    Post subject: ...
Subject description: ...
 

Hello Tazoc,

Although I was surprised and delighted to see my name on your website, please remove the thanks to me for Shinobar's sfs load on the fly, for I am undeserving of it. I had nothing to do with that great app other than asking you to include it in your puplet. Also, Pemasu was the one who made the patched version; not me.

I am downloading your new puplet during the time of this post and am looking forward to trying it out.
Back to top
View user's profile Send private message 
Diamond

Joined: 11 Dec 2007
Posts: 141

PostPosted: Fri 09 Sep 2011, 02:22    Post subject:  

Hello Tazoc,

thanx for this great distro!

I have bugs with cyrillic characters in Libre Office,and I would like that text in Libre Office looks more clearer and bigger,just like in Abi Word.
In Libre Office,most cyrillic texts are well displayed,but not so crisp and readable like in Abi Word.
Second problem is problem with Abi Word. Some word document writen in cyrillic letters are not readable in Abi word.
And just to ask,is there any chance for Seamonkey 2.3.3 64 bit in repos ?
And Firefox 6.02....
Thanx!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Diamond

Joined: 11 Dec 2007
Posts: 141

PostPosted: Fri 09 Sep 2011, 03:24    Post subject:  

Please help,KDE messed up my soundcard. There is no sound,and I cant switch from onboard soundcard to soundblaster...
Because there is no ALSA sound wizard...
Tried with multiple sound card wizard,no use.
Alsamixer is showing my onboard soundcard that is disabled.
Everything worked fine "out of the box"...
Please help!

Edit: Alsamixer is now showing sound blaster card,but there is no sound...

Edit: Sound problem solved
I found Alsa sound wizard... I tried several times,and after a few rebooting it worked..
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 10 [149 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1006s ][ Queries: 13 (0.0225s) ][ GZIP on ]