Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 29 Aug 2014, 22:09
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko Beta 1
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 19 of 19 [281 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19
Author Message
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Sun 04 Sep 2011, 10:31    Post subject:  

01micko wrote:
rodin.s ...Your little app broke my keyboard!

All you have to do - uninstall the package and run xorgwizard again.
Back to top
View user's profile Send private message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Sun 04 Sep 2011, 13:39    Post subject:  

hi all

mick thanks for the driver, will download and try it now Laughing

please take it easy and try to not get to stressed out Wink ,

don
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7794
Location: qld

PostPosted: Sun 04 Sep 2011, 16:27    Post subject:  

Hi Stripe .. let us know how you get on.. when I installed and did "xwin" I got blk-sod! Hard reboot and it was ok.. therefore I now instruct in the pinstall.sh to reboot at the commandline, straight after you run "aticonfig --initial". I will write a little proggy in dialog to automate this somewhat, for those too eager to write stuff down!

BTW, no stress Wink .. if B2 isn't out today it will be one day Laughing (the little "p*ssed off" thing was a friendly dig at Barry, no malice intended, see gtkdialog cutting edge forum for the gist of it)

________

This is just a note to self really as I want this recorded for future reference.

The init script is optimised such that usb-storage is compiled into the kernel. 2.6.37.6 that has been shipping with Slacko alphas and beta1 has not got this feature, usb-storage is a module that gets loaded. So far this has still been working great, but in my pre-beta2 testing I am getting a 10 second wait for usb-storage to load. Intriguing. Naturally I thought something may have been changed in the init script so I did a diff bettween B1 init and B2-pre1 init, identical, that is no diff! The key I think is in that I built B2-pre1 with no z_drv. Why would this make a difference? I don't know! But soon I'll do a B2-pre2 build with a z_drv to see if that is actually the issue.. I can't see it being anything else.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 848
Location: SE

PostPosted: Sun 04 Sep 2011, 17:26    Post subject:  

01micko wrote:
(the little "p*ssed off" thing was a friendly dig at ...

Just anocdotal to the p***ed off statements (I learnt the hard way, but probably learnt somethin' Wink).

For the past few days I've been working on a rather large gtkdialog application in slacko-499.1. And I banged my head on my monitor over not getting why some icons were amiss in the menu. Found the correct syntax out by trial and error (took a long time).
Just imagine how p***ed off I was with myself for not reading the gtkdialog dev-thread, where the correct syntax was just explained, before going on this bang-head-trial-and-err bash Shocked.

Cheers Smile/MHHP

_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send private message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Sun 04 Sep 2011, 17:30    Post subject:  

hi all

a slight problem, when the pet was installed and rebooted (no problem) the ati control center tried to alter the view of streamed video (removing black lines at top and bottom of screen) causing tearing of the video (even when played minimised in the browser). i tried all of the settings in the control center to no avail.

it could have been maxing the cpu's out as well (using Pwidgets so hardly sientific) but the frequency of the c-50 dual core chip is only 1000mhz

solution: exited to prompt and ran xorgwizard choosing the fglrx driver

rebooted and the video problems were gone (bloody flash)

ran lspci -v in terminal and found that the video drivers being used were:

kernel driver in use: fglrx_pci
kernel modules: fglrx

now if you try to run the ati control centre it gives an error message that the amd graphics driver is not installed or not working properly. but we know the driver is installed Confused

video quality is now improved and I can live without the ati control centre.

hope this helps
stripe

I have been watching the gtkdialog thread and know what you are on about.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7794
Location: qld

PostPosted: Sun 04 Sep 2011, 21:07    Post subject:  

I finally got round to compiling nvidia-280.. will be available in B2 (impatients can get it now at ibilio, pet_packages-slacko)

Man have I found some bugs! No lsmod!!! That may have caused the slow usb loading. Understandable though.. this version of Woof has had the biggest overhaul since Barry started Woof in late 2008 early 2009.

I'm going to get beta2 out the door soon, there are some things that aren't fixed, but I want a cross section of what is fixed for others and what isn't. The goal posts have shifted, so things like synaptics and PPPoE will be dealt with slightly differently (fingers crossed the bugs magically disappear..... Laughing .. who am I kidding?)

Overall I think it's looking pretty good. Xcb is fixed, the new Slacko artwork is in, some changes to jwm themes, gtk-theming, icons. Same wall tho Razz ... (hehe.. gives me an idea actually ). Still have the JWM pixman bug... does that worry anyone apart from Sigmund?

____

EDIT:
Ah.. my dear old friend synaptics... um comment all the settings in your xorg.conf?

Can some of you Lappy fellows(or Ladies) test that theory? Works on my son's. His is "synaptics" but there are Elantch and Alps (I think my EEE is Elantech Confused )

BEFORE
Code:
Section "InputDevice"
   Identifier "Synaptics Mouse"
   Driver "synaptics"
   Option "Device" "/dev/psaux"
   Option "Protocol" "auto-dev"
        Option "LeftEdge" "60"
        Option "RightEdge" "1070"
        Option "TopEdge" "90"
        Option "BottomEdge" "680"
        Option "Emulate3Buttons" "on"
        Option "MaxTapTime" "180"
        Option "MaxTapMove" "59"
        Option "VertScrollDelta" "20"
        Option "MinSpeed" "0.75"
        Option "MaxSpeed" "1.00"
        Option "AccelFactor" "0.16"
        Option "SHMConfig" "on"
        Option "VertEdgeScroll" "on"
        Option "TapButton1" "1"
EndSection


AFTER
Code:
Section "InputDevice"
   Identifier "Synaptics Mouse"
   Driver "synaptics"
   Option "Device" "/dev/psaux"
   Option "Protocol" "auto-dev"
        #Option "LeftEdge" "60"
        #Option "RightEdge" "1070"
        #Option "TopEdge" "90"
        #Option "BottomEdge" "680"
        #Option "Emulate3Buttons" "on"
        #Option "MaxTapTime" "180"
        #Option "MaxTapMove" "59"
        #Option "VertScrollDelta" "20"
        #Option "MinSpeed" "0.75"
        #Option "MaxSpeed" "1.00"
        #Option "AccelFactor" "0.16"
        #Option "SHMConfig" "on"
        #Option "VertEdgeScroll" "on"
        #Option "TapButton1" "1"
EndSection


EDIT: NO... it breaks flsynclient Rolling Eyes

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Mon 05 Sep 2011, 02:05    Post subject:  

hi all

got my volume icon working by editing the root/.retrovolrc file inside the sfs as the one on the desktop would not save any changes

Embarassed guess who forgot to check if it was write enabled Embarassed

will try that now Laughing

stripe
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7794
Location: qld

PostPosted: Mon 05 Sep 2011, 02:20    Post subject:  

Oh dear MMHP! [ Laughing ]

But now it's your turn to laugh... I have been banging my head for a couple of hours now why my 2 intel lappies (eee and HP) weren't using the xorg i915 driver.. ugh.. Turns out that Barry's new woof feature (at my request Rolling Eyes ) for enabling or disabling KMS is busted! Crying or Very sad . Once I made the file i915.conf in /etc/modprobe.d/ I could use the intel driver Embarassed

I have a really, really gross work around for touch pads.. but as I said it breaks flsynclient. I may have to use it though as it does work. It puts the synaptics stuff in /etc/X11/xorg.conf.d/synaptics.conf and then that overrides the default rubbish in xorg.conf. For some reason the $HOME/.flSynclient file seems not to be read .. unless you comment that stuff (re earlier post). This wont be fixed for beta2, I'll post the work-around though for those who need it. I'm going to upload B2 soon, now I got the real showstoppers out the way.

EDIT: just fixed the 3builddistro bug for KMS.... um missing "$"

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1006
Location: South of Belgium

PostPosted: Mon 05 Sep 2011, 03:39    Post subject:
Subject description: panserkopf's gv script
 

Hi mick,
just a reminder: did not found the gv script in slacko beta1
(see post in spup 312.37 thread http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=552329&sid=494d6224d3bc38a40487028ed0ea2320 )

Slacko beta1 runs nice on:
- pc with intel PIV Fuji-Siemens with 82845G Brookdale (TFT or CRT screen - happened just once: got a stripped display together with menu text missing using a "samsung syncmaster 913v" upon starting GnomePlayer....could not reproduce it afterwards...)
- pc with intel PIII compaq 600MHz with 82815 video chip (rescued from scrap..);
- laptop Medion LT9399 intel PIII 600MHz 192MBRam (owned by december 2000) (boot OK from live-cd; only have to manually set the graphic driver to Siliconmotion and the display resolution); installed on frugal install and works OK).

all the best! Smile
Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7794
Location: qld

PostPosted: Mon 05 Sep 2011, 03:52    Post subject:  

Thanks Charlie!

It made it in to beta2

Cheers!

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Mon 05 Sep 2011, 05:43    Post subject:  

01micko wrote:
the xorg i915 driver.. ugh.. Turns out that Barry's new woof feature (at my request Rolling Eyes ) for enabling or disabling KMS is busted! Crying or Very sad . Once I made the file i915.conf in /etc/modprobe.d/ I could use the intel driver Embarassed ..."


Mick hope it is okay to ask. So should one use this then on the kernel line?

i915.modeset=1

How does one know what modeset to use? or to not use it? Just me curious. Now I use it just in case it is needed but have no clue if it is.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 19 of 19 [281 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0919s ][ Queries: 13 (0.0104s) ][ GZIP on ]