Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 31 Jul 2014, 07:54
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 8 of 189 [2830 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9, 10, ..., 187, 188, 189 Next
Author Message
oldland-dog

Joined: 24 Aug 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed 24 Aug 2011, 17:10    Post subject:  

Hi everyone

My first post.

Just done a frugal install of 528 to my IBM A21M, 500mb ram and 700MHz processor. Its looking very slick, certainly feels faster than 525 especially web browsing with Seamonkey installed.

However I could not get my Atheros AR5008 wireless pcmcia card working straight away. I copied /lib/modules/2.6.33.2/kernel/drivers/net/wireless/ath folder from 525 to 528 and it worked just brilliant after a reboot.

Thanks very much for the new puppy!
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2436
Location: near here

PostPosted: Wed 24 Aug 2011, 18:39    Post subject:  

Anyone experiencing trouble with google chrome?

I can't find the original command installing put in 'defaultbrowser' file as set default browser program seem to just put:-

Code:
exec <browser_name> "$@"


regardless of browser.

Anyhow, I've tried running Chrome from the commandline, here is what I get-

Code:
sh-4.1# exec chrome-linux
sh: exec: chrome-linux: not found


or

Code:
sh-4.1# /usr/lib/chrome-linux/chrome
Illegal instruction



Any ideas ?

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
einar

Joined: 12 Nov 2010
Posts: 161

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 09:06    Post subject:
Subject description: Intel i3 CPU laptop with Intel onboard making life hard for Nvidia
 

Hi

i was trying to impress people with 528 and im having trouble installing nvidia drivers on a Intel i3 laptop. On first boot xorgwizard shows Intel as the driver and the resolution 1360*768 works flawless. But this laptop has a better nvidia gpu on it. The onboard intel gpu is not dissabled when i install nvidia drivers. Resulting in failing to load x after i have installed the drivers.

Is there way to solve this ?

best regards

Einar
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 12:46    Post subject:  

darkcity,

The command for chrome should be found in the .desktop file

Does anyone know if playdayz is planning a follow-up lucid pup after this version, or has he handed over the torch to 01micko?
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2436
Location: near here

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 14:27    Post subject:  

Which directory is the .desktop file in?

Also, I believe I have the right command but chrome won't start.

Isn't playday working on slakko?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5009
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 14:52    Post subject:
Subject description: Intel i3 CPU laptop with Intel onboard making life hard for Nvidia
 

einar wrote:
Hi

i was trying to impress people with 528 and im having trouble installing nvidia drivers on a Intel i3 laptop. On first boot xorgwizard shows Intel as the driver and the resolution 1360*768 works flawless. But this laptop has a better nvidia gpu on it. The onboard intel gpu is not dissabled when i install nvidia drivers. Resulting in failing to load x after i have installed the drivers.

Is there way to solve this ?

best regards

Einar

Run Quickpet
Go to drivers tab
Run "click here to test your graphics card"
What does it say about your graphics card?

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 15:28    Post subject:  

darkcity, Is it this google_chrome pet that you have installed. It is the one I prepared and it is the only one I know anything about.

When you install the pet, then the browse icon will start google_chrome, also there is an entry int he menu under Internet. Plus there is an entry in /usr/bin as well as the google_chrome.desktop file in /usr/share/applications..


This is experimental but it has been working for me. It does 2 things--first, it makes the newer chromium based browsers work without the pinwheel of death problem with loading, and second, it lets Seamonkey and other gecko based browsers work when installed along with the Chromium browsers.

1. First, please uninstall any Iron, Chromium, or Chrome pets.

2. Second, install this libgconf2-4_3.1.6 pet.
http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet-packages-lucid/libgconf2-4_3.1.6.pet

3. Then install one or more of these Iron 13, Chromium 15 or Google Chrome 13 pets.

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet-packages-lucid/Iron-13-lucid528.pet
http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet-packages-lucid/Chromium-15-Lucid.pet
http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet-packages-lucid/Google_Chrome-13-Lucid.pet

Please use only these pets--definitely do not use the pets for Slacko.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 15:35    Post subject:  

Quote:
Does anyone know if playdayz is planning a follow-up lucid pup after this version, or has he handed over the torch to 01micko?


We have had 7 releases, Whew! Next up is Slacko--I am helping a little but others are doing all the real work.

There will be an Instant Update for Lucid 5.2.8 Finlandia in a couple of weeks.

There will also be an update to Three-Headed Dog in a couple of weeks--that will be an iso.
Back to top
View user's profile Send private message 
einar

Joined: 12 Nov 2010
Posts: 161

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 18:01    Post subject:
Subject description: Intel i3 CPU laptop with Intel onboard making life hard for Nvidia
 

bigpup wrote:
einar wrote:
Hi

i was trying to impress people with 528 and im having trouble installing nvidia drivers on a Intel i3 laptop. On first boot xorgwizard shows Intel as the driver and the resolution 1360*768 works flawless. But this laptop has a better nvidia gpu on it. The onboard intel gpu is not dissabled when i install nvidia drivers. Resulting in failing to load x after i have installed the drivers.

Is there way to solve this ?

best regards

Einar

Run Quickpet
Go to drivers tab
Run "click here to test your graphics card"
What does it say about your graphics card?



it says that i had a nvidia 6800 series, but the card is the newer GT310. but i think it will not load the driver because the intel is selected first somehow. any suggestions ?
Back to top
View user's profile Send private message 
kevin bowers

Joined: 20 Dec 2009
Posts: 143

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 21:13    Post subject:  

einar,
Did you try disabling the onboard video card in the BIOS setup? Or perhaps it may give options for "first video device" or some such similar? If this is necessary I would think you'd have the same problem in Windows, do you know if you do? Good luck!
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5684
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 22:40    Post subject:  

darkcity wrote:
Anyone experiencing trouble with google chrome?


I have been unable to get any of the Chrome, Chromium or Iron pets to run on my Athlon XP box or my old P3 test box. If tried from the terminal I generally get.....

Quote:
Illegal instruction


No problem on P4's, etc. though.I don't really like Chrome but I've made my own pets that do work.Pretty old version so no real reason to upload though.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5684
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 25 Aug 2011, 23:27    Post subject:  

James C wrote:
darkcity wrote:
Anyone experiencing trouble with google chrome?


I have been unable to get any of the Chrome, Chromium or Iron pets to run on my Athlon XP box or my old P3 test box. If tried from the terminal I generally get.....

Quote:
Illegal instruction


No problem on P4's, etc. though.I don't really like Chrome but I've made my own pets that do work.Pretty old version so no real reason to upload though.


Guess I'll have to correct myself.Chrome may not have worked in the past on my old Athlon XP but now it does. Followed the instructions here http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=555500#555500 and now Chrome works. Lucid 528 live pfix=ram.

Must have been the libgconf2-4_3.1.6 pet. .... Smile
528.png
 Description   
 Filesize   164.01 KB
 Viewed   1405 Time(s)

528.png

Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 26 Aug 2011, 00:07    Post subject:  

Quote:
Guess I'll have to correct myself.Chrome may not have worked in the past on my old Athlon XP but now it does. Followed the instructions here http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=555500#555500 and now Chrome works. Lucid 528 live pfix=ram.

Must have been the libgconf2-4_3.1.6 pet. ....


It took some experimentation, but they are working for me now--I have tried to replace the pets that didn't work--but it is definitely the libgconf pet that makes it happen. And a really odd thing is that I also tried to use the entire gconf 3.16--and the problem came back!

The story is that when I made the pets for Slacko I noticed I had to include libgconf (from Slackware). That pet then worked to eliminate the Loading problem in Lucid but it screwed up Seamonkey--so I just tried the newest Ubuntu libgconf and there we go--Chrome and Seamonkey both seem to be happy.
.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5684
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 26 Aug 2011, 00:18    Post subject:  

This is the first Chrome,Chromium or Iron pet to work on this box.Already installed Chrome on my full install of 528 and all appears to be working correctly.Posting from Chrome right now.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5009
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 26 Aug 2011, 01:43    Post subject:  

Playdayz,

Here is a problem with getting connected with a Broadcom wireless controller.
The problem is a normal issue, but the solution is a bit strange.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70915

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 8 of 189 [2830 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9, 10, ..., 187, 188, 189 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1432s ][ Queries: 13 (0.0462s) ][ GZIP on ]