Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 21 Nov 2014, 20:44
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
HP compaq tc4200 wacom tablet pc working
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
iteration69

Joined: 11 Feb 2010
Posts: 1

PostPosted: Sat 28 May 2011, 17:40    Post_subject:  HP compaq tc4200 wacom tablet pc working
Sub_title: xorg.conf wacom setup
 

The wacom is working on my tc4200.

I'm running Lucid puppy, ie.
# cat /etc/issue
Lucid Puppy Linux
Linux 2.6.33.2 [i686 arch]


My setup is fairly snappy (i like things to be quick). But you can easily tweak this to your own liking.

Specifics from my xorg.conf
Code:



Section "ServerLayout"
   InputDevice "Synaptics Mouse" "AlwaysCore"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
   InputDevice    "stylus"    "SendCoreEvents"
   InputDevice    "eraser"    "SendCoreEvents"
   Option "StandbyTime" "15"
   Option "SuspendTime" "20"
   Option "OffTime" "30"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
   Option      "XkbRules" "xorg"
   Option      "XkbModel" "pc102"
   Option      "XkbLayout" "us" #xkeymap0
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "IMPS/2" #mouse0protocol
   Option       "Device" "/dev/mouse"
   #Option      "Emulate3Buttons"
   #Option      "Emulate3Timeout" "50"
   Option      "ZAxisMapping" "4 5" #scrollwheel
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/ttyS0"
  Option        "Type"          "stylus"
  Option "Button1" "1"
  Option "Button2" "3"
  Option "TopX" "200"
  Option "TopY" "200"
  Option "CursorProx" "3"
  Option "Threshold" "75"
  Option "TapTime" "175"
  Option "Speed" "5"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/ttyS0"
  Option        "Type"          "eraser"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/ttyS0"
EndSection


Notes:

I noticed that sometimes the pinboard and backdrop do no load, when this happens the wacom usually will not work but sometimes it does work. I ran wacdump -f tpc /dev/ttyS0 to try to locate the problem and as soon as i did this the wacom worked again. The problem with the pinboard and backdrop are not related to the xorg.conf, i've seen this happen on a few other machines while testing Lucid puppy. I've not found the culprit yet, but i suspect it to be timing related.

I don't have gesture's working quite yet, but it is very much usable as is.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nonyah

Joined: 04 Dec 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed 04 Dec 2013, 22:39    Post_subject:  using puppy 5.6
Sub_title: Stylus
 

I am using puppy 5.6 and am trying to get the stylus to work. I'm new to linux and don't quite follow what you were saying.

Also, I am having problems getting connected to wifi. Any assistance/suggestions you could give would be appreciated.

Ron
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0502s ][ Queries: 12 (0.0059s) ][ GZIP on ]