Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 14:56
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
wireless / wifi cards confirmed to work in puppy
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 4 of 8 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
EditionLocus

Joined: 21 Sep 2008
Posts: 21

PostPosted: Wed 07 Jul 2010, 23:22    Post_subject: Broadcom B43 works with Lucid Puppy  

Dell Latitude 131L notebook
Broadcom B43 wireless
Lucid Puppy

The setup screen says it's a "PCMCIA" device, but it is entirely inside the computer. This is a wireless adapter that did not work with previous versions of Puppy Linux. I booted Lucid from a flash drive, and the network wizard configured my wireless by itself on the first try.

I am quite pleased, as this was the barrier to me adopting Puppy.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 08 Jul 2010, 10:29    Post_subject:  

Welcome to Puppy!

If you disassemble a Wifi PCMCIA card you will discover that it is mostly just a shell with a card inside of it. That is what you have inside of your computer.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pzkfwg

Joined: 11 Aug 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 11:06    Post_subject:  WPC600N (Broadcom BCM43XX) does not work anymore in lupu 5  

See http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=58678

The module B43 loads, but the interface is not found. I'm trying to compile a wl.ko driver as per http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php

Thank you.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pzkfwg

Joined: 11 Aug 2010
Posts: 5

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 19:55    Post_subject: Got my BCM4321 working  

See http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=55792&sid=3523c20c4de17c477568385236b0ad46.

Would be nice if wl.ko was working out of though...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Sat 14 Aug 2010, 15:59    Post_subject:  

pzkfwg

Quote:
Would be nice if wl.ko was working out of though...


Also see

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=50194

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=46375

HTH

Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Insomniacno1

Joined: 24 Jul 2009
Posts: 75

PostPosted: Tue 23 Nov 2010, 22:25    Post_subject:  

SMC EZ Connect G USB 2.0(Works with 1.1 too) P/N: 98-012084-701EU
Model: SMCWUSB-G

It works out of the box(no driver needed), with: WEP,WPA,WPA2(TKIP-AES)

Works with version 4.1.2 and up through 5.x.x

Just set it up through the Connect button on the desktop. Also it might be a good idea for those who use 3G LAN ZTE MF600 modem(not USB) and AP or Router to give this(SMC) an Static IP.

Regards

JBJ
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Maltese

Joined: 25 Feb 2011
Posts: 1

PostPosted: Fri 25 Feb 2011, 17:24    Post_subject: Netgear WPN111
Sub_title: Working after modifications to modeprobe.conf
 

Device: Netgear WPN111
Puppy version: 5.2
Interface: USB
Chipset: Atheros 2414
Device Driver:
WiFi protocols: 802.11g tested, I assume b and a are valid and working as well
Security: WEP tested (128-bit key)

Being a newbie, a got a Netgear WPN111 usb card working with Lucid Puppy 5.2 after some modifications.

Firstly I tried to use the Puppy network wizard. Even after loading ndiswrapper and using the proper card .inf file, there was no new interface reported.
Then I followed the following advice found in the net:
Code:

ndiswrapper -i netwpn11.inf
ndiswrapper -m
modprobe ndiswrapper

After the last command, I got the following:
Quote:

WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf, all config files belong into /etc/modprobe.d/.


Then I copied the following line from /etc/modprobe.d/ndiswrapper.conf to /etc/ndiswrapper.conf:
Code:
alias wlan0 ndiswrapper


and after that I got Netgear WPN111, using the Atheros 2414 chip, to be seen by Puppy as a valid new interface.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Daevyd

Joined: 10 Sep 2010
Posts: 6
Location: Ohio

PostPosted: Fri 18 Mar 2011, 12:43    Post_subject: Belkin F5D7010
Sub_title: Puppy 4.2.1 retro kernel
 

I was able to utilize ndiswrapper to install the windows driver. After some trial and error Puppys connection wizard was able to get me online! I had been working on this for a year! I was finally able to revive an old Thinkpad 570 with NO optical or floppy drives! It's slow but it works. Now I just need to find a lightweight browser to speed things up a bit. Puppy rocks!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
axel_2078

Joined: 22 Mar 2011
Posts: 6
Location: Fairview Heights, IL

PostPosted: Wed 23 Mar 2011, 11:00    Post_subject: D-link DWL-G650 a no go?  

I still haven't found a way to get my D-link DWL-G650 PCMCIA card working with Puppy Linux 5.2. I didn't see it in the list of confirmed cards, so I might be out of luck. Pity though since it works fine under Ubuntu and Fedora.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Frank78

Joined: 01 Apr 2011
Posts: 4

PostPosted: Fri 01 Apr 2011, 03:14    Post_subject: Marvell 88W8335
Sub_title: Wireless card won't detect
 

Hey everyone - I'm new to this forum Smile

I have been welcomed to the world of Puppy Linux as of 1 week ago. My Windows XP system won't boot up and I am using Puppy Linux CD to boot my computer and transfer my files to an external hard drive before I try something like a fixmbr command...probably will end up doing a clean install and then also installing Puppy Linux too Smile

I can't get my wireless card to detect via the network wizard and am using Lucid Puppy 5.2. I have an ASUS P5LD2 deluxe motherboard (few years old now) with an inbuilt Wireless card.

As detailed in the Puppy hardware info, my wireless chip is a:
Marvell 88W8335 [Libertas] 802.11b/g Wireless (rev 43)

I have tried loading various modules, including one for Marvell and they load up but then I get a message saying nothing new was detected. I have also tried using ndiswrapper to load up the windows driver.

This is the tricky part - I can't get into Windows to see what the actual driver name is so I've tried loading a couple of .inf files that I thought were correct, but this doesn't detect any cards either. I've tried the driver CD also but that didn't do anything either. My ethernet adapter works fine.

Any ideas? I can post further hardware info here if required.
thank you in advance Smile
frank
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Fri 01 Apr 2011, 14:48    Post_subject:  

axel_2078
Drivers are dependent on card versions, as chipsets are often changed/updated

I think that card usually uses the madwifi or PrismGT driver

Frank78

Try PMing tempestuous, and see if he can help, as he's the driver king

http://murga-linux.com/puppy/privmsg.php?mode=post&u=217


Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Frank78

Joined: 01 Apr 2011
Posts: 4

PostPosted: Sat 02 Apr 2011, 01:47    Post_subject:  

Thanks. I have sent him a message Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Sat 02 Apr 2011, 06:00    Post_subject:  

axel_2078 wrote:
I still haven't found a way to get my D-link DWL-G650 PCMCIA card working with Puppy Linux 5.2.

The DWL-G650 is quite an old card, and has been reported to work fine with Puppy versions in the past.
I suspect your problem possibly relates to PCMCIA interface failure, which has been reported before with the Puppy 5.x series. See here for a fix -
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=461413#461413

Aitch wrote:
I think that card usually uses the madwifi or PrismGT driver

The MADWiFi driver (ath_pci) is deprecated in modern kernels, in fact the Puppy 5.x series doesn't even include it.
It's been replaced by the ath5k driver.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Sat 02 Apr 2011, 06:03    Post_subject:  

Frank78 wrote:
my wireless chip is a:
Marvell 88W8335 [Libertas] 802.11b/g Wireless (rev 43)

Well generally the Marvell 88Wxx wifi devices have never had native Linux support, so your only option would be to use ndiswrapper with the Windows driver ... but ...
Frank78 wrote:
I have an ASUS P5LD2 deluxe motherboard

Google tells me that the "deluxe" version of this motherboard has a combined Wifi/TV-tuner card, that's interesting!
To positively identify your wifi device, I need its PCI device ID. Please run this command -
Code:
lspci -n

and report the output. You can paste text from the console by highlighting it with the mouse, then paste this text by simultaneously pressing the left and right mouse buttons.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Frank78

Joined: 01 Apr 2011
Posts: 4

PostPosted: Sat 02 Apr 2011, 09:17    Post_subject: Wireless driver
Sub_title: Looked up device id
 

Yeah it's got a tv tuner on here too Wink
Well I'm on the iPhone now but I booted up puppy to run that command. Can't paste it to you as my Internet isn't hooked up without me running a cable halfway across the house. I think the output you're after is this line:
01:0f.0 0200: 11ab:2a01 (rev 43)

If you need the full dump I can connect my cable and copy n paste it. Thank you!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 4 of 8 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0892s ][ Queries: 13 (0.0056s) ][ GZIP on ]