Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 02:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
The Official Release of Lucid 5.25 (Lucid Five Twenty-Five)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 72 of 129 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 70, 71, 72, 73, 74, ..., 127, 128, 129 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7805
Location: qld

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 08:10    Post_subject: Re: Not a make or break  

tubeguy wrote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Perfect_is_the_enemy_of_good


Laughing

ICPUG wrote:
I think 01micko is having a bad day!


Nah.. just a bad moment Laughing

I found consolation in sc0ttman's game he posted http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=509027#509027 Very Happy

Runs great! (though I had to have a crash course from my young bloke into how to control the thing!)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 09:58    Post_subject:  

Quote:
Chrome and Iron won't even run on my computers...........
.
Iron 10 should run in lucid. Oh, I see, unless for older computers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
chrismt


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 255

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 10:37    Post_subject:  

@ playdayz

What is new in 522 compared to 521? Just numbers?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cowboy


Joined: 03 Feb 2011
Posts: 247
Location: North America; the Western Hemisphere; Yonder

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 11:57    Post_subject: lupu 521RC  

running lupu 521RC from Live CD and new ext3 savefile on vfat USB stick. Boot to desktop was fine. Changed timezone, and Numlock checkbox is excellent, has it always been there? Thought perhaps, Playdayz, that the warning to create savefile before setting up internet connection might be bolder or separated from paragraph - I didn't see it the first time around, expected it to come when clicking on the setup icon or something. Still, fine as is though.

Rebooted 20 times. Internet connection persistent throughout. Sound was iffy - booted as muted each time, even after right click and setting up different levels, and trying alsamixer. However, sound DOES appear without interference about 1 minute and 30 seconds into a new session. Waiting for that period of time always cleared up the sound issue.

installed firefox 4, no issues with firewall, ran gdmap, calculator, geany, nicoedit, pfind, mtpaint, pupcontrol, updated lucid PPM through Quickpet without issue. will check burning CD with burniso. No problems with desktop seizing, no black screen issues on any reboot.

VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 522
Chip description:
Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

All devs involved with this release - y'all rule.

_________________
"Everywhere is within walking distance, if you have the time." - Steven Wright
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 12:45    Post_subject:  

Quote:
What is new in 522 compared to 521? Just numbers?

Very few changes. A Quickpet update plus some new text on the firstrun dialog.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 12:46    Post_subject:  

Can anyone explain to me the bug about Rox running slowly. When does it happen? Can you make it happen? Thanks.
Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 12:53    Post_subject:  

Quote:
Sound was iffy - booted as muted each time, even after right click and setting up different levels, and trying alsamixer. However, sound DOES appear without interference about 1 minute and 30 seconds into a new session.

Oh my. A minute and a half. That's something to think about. The sound is something that the next versions of puppy ought to work hard on. I know there are different schemes than the one we use--which sometimes will work when ours doesn't, *but* ours will work when sometimes the others don't. IMHO, ours has received more debugging than the others--and just changing schemes would be asking for it, again IMHO. If we changed we would need to do another month of testing! Someone needs to make it a priority from scratch. That said, I do think our sound scheme can almost always be made to work with a little twiddling--well, even more, it does work without any twiddling in most cases.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 13:17    Post_subject:  

Another update for pfbpanel GUI Very Happy

Added a new tab Pplugins with 4 plugins:
System up time.
CPU tempreture.
Save file used space.
Wifi hotspot name.
pfbpanel.gz
Description  back up pfbpanel and move to /usr/sbin
gz

 Download 
Filename  pfbpanel.gz 
Filesize  5.55 KB 
Downloaded  163 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1724
Location: wales

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 13:40    Post_subject:  

A small thing, but it could stop a fair bit of misery for people. On the issue of the compiz_xfce4-4.6.2-Lucid.pet . When people install it, it tells them to restart x into xfce, however they are then met with no windows borders!. This is solved by rebooting, and i think the install message should notify them of that.
_________________
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
LÖVE2d, a collection of 27 lua gameshttp://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76739
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5167
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 14:34    Post_subject:  

01micko wrote:
Hi bigpup

I can confirm and also fix....

BUT!

What annoys me is that we have hundreds of testers yet not one discovered this? It was introduced on 2101202.

(Don't mind me, jus' lettin' off some steeam )

I did post this back on page 58.
NA! NA! NA! NA! NA!
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=507515#507515

You keep doing what you do.
It is a minor thing. That is what RC releases are all about.
Look for the polishing touches and hope that is all you need to do.

OK EVERYONE!
GROUP HUG FOR O1Micko Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


For that Matter GROUP HUG EVERYONE Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 14:46    Post_subject:  

Playdayz. One way to get rox running slowly and also inhibit cups printing is change inside the /etc/hostname puppypc to something else but leave /etc/hosts puppypc unchanged.
It has something to do with Rox routines.
There is thread somewhere recently where dougal probed the problem and Rox behavior.
Mismatch in those hostnames inside those files makes Rox behave slowly and i remember reports that it has also stopped cups printing.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5799
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 14:52    Post_subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Sound was iffy - booted as muted each time, even after right click and setting up different levels, and trying alsamixer. However, sound DOES appear without interference about 1 minute and 30 seconds into a new session.

Oh my. A minute and a half. That's something to think about. The sound is something that the next versions of puppy ought to work hard on. I know there are different schemes than the one we use--which sometimes will work when ours doesn't, *but* ours will work when sometimes the others don't. IMHO, ours has received more debugging than the others--and just changing schemes would be asking for it, again IMHO. If we changed we would need to do another month of testing! Someone needs to make it a priority from scratch. That said, I do think our sound scheme can almost always be made to work with a little twiddling--well, even more, it does work without any twiddling in most cases.


For what its worth, as is well documented earlier in the thread, my main Linux box with a full install of 5.20 has had the same sound problem. Every reboot the sound is muted but about a minute or so later the sound will magically unmute and start working fine.....until I reboot.
However, on my testing frugal installs (now 522) there have been no sound problems at all...works fine from initial boot with no delay.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
chrismt


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 255

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 14:55    Post_subject:  

hmm, I never used the Chromium browser so i didn't find the bug......anyway I would like to thank all puppy developers and community....just in case....someone like to run away from developing Puppy because people are not grateful - just kidding

Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5167
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 15:04    Post_subject:  

playdayz wrote:
Can anyone explain to me the bug about Rox running slowly. When does it happen? Can you make it happen? Thanks.

I think this is it.
They did figure out what caused it.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=66111
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5167
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 31 Mar 2011, 15:12    Post_subject:  

James C wrote:
playdayz wrote:
Quote:
Sound was iffy - booted as muted each time, even after right click and setting up different levels, and trying alsamixer. However, sound DOES appear without interference about 1 minute and 30 seconds into a new session.

Oh my. A minute and a half. That's something to think about. The sound is something that the next versions of puppy ought to work hard on. I know there are different schemes than the one we use--which sometimes will work when ours doesn't, *but* ours will work when sometimes the others don't. IMHO, ours has received more debugging than the others--and just changing schemes would be asking for it, again IMHO. If we changed we would need to do another month of testing! Someone needs to make it a priority from scratch. That said, I do think our sound scheme can almost always be made to work with a little twiddling--well, even more, it does work without any twiddling in most cases.


For what its worth, as is well documented earlier in the thread, my main Linux box with a full install of 5.20 has had the same sound problem. Every reboot the sound is muted but about a minute or so later the sound will magically unmute and start working fine.....until I reboot.
However, on my testing frugal installs (now 522) there have been no sound problems at all...works fine from initial boot with no delay.

You know, as fast as Puppy boots up. I wonder if some of this old hardware has time to power-up.
You know that other operating system takes like minutes to boot.

That was something that had to be done to Firewall status.
Make it delay working, to give time for the network to come on line.
Take a look next time you reboot.
Firewall status will show up in tray about 30 seconds after you get a desktop.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 72 of 129 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 70, 71, 72, 73, 74, ..., 127, 128, 129 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1209s ][ Queries: 13 (0.0293s) ][ GZIP on ]