Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 17 Sep 2014, 17:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Classic Pup 2.14X -- Updated 2 series
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 282 of 333 [4987 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 280, 281, 282, 283, 284, ..., 331, 332, 333 Next

What is the best Puppy Version ever, LOL
2.14x
24%
 24%  [ 8 ]
2.14x
12%
 12%  [ 4 ]
2.14x
30%
 30%  [ 10 ]
Other: 2.14x only
33%
 33%  [ 11 ]
Total Votes : 33

Author Message
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sun 20 Mar 2011, 11:58    Post subject:  

evince is broken do to a different glibc, so please test this one I just compiled, I have a lot of other apps installed, So basically just need a check to see if all the deps are included.
ttuuxxx
evince-2.28.2-i386.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  evince-2.28.2-i386.pet 
Filesize  485.25 KB 
Downloaded  193 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 853
Location: SE

PostPosted: Sun 20 Mar 2011, 17:37    Post subject:  

Hello, ttuuxxx Smile!

Quick evince feedback ...

Tried in a pristine 214X-top6.2 + 214X-top6.2-Update-01.pet; a 1 p. and a 500+ pp. pdf-document opened in a document-viewer, and they were both legible (while evince seemed to have a symlink to this document-viewer).

After installation of the evince-pet; evince is associated with pdf-documents, 1 p. and 500+ pp. docs open nicely and are legible, seem printable (though I didn't try with the 500+ pp. pdf Wink).

Thanks Smile/
MHHP

_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sun 20 Mar 2011, 18:32    Post subject:  

MinHundHettePerro wrote:
Hello, ttuuxxx Smile!

Quick evince feedback ...

Tried in a pristine 214X-top6.2 + 214X-top6.2-Update-01.pet; a 1 p. and a 500+ pp. pdf-document opened in a document-viewer, and they were both legible (while evince seemed to have a symlink to this document-viewer).

After installation of the evince-pet; evince is associated with pdf-documents, 1 p. and 500+ pp. docs open nicely and are legible, seem printable (though I didn't try with the 500+ pp. pdf Wink).

Thanks Smile/
MHHP


Thanks MinHundHettePerro for the update Smile

tttuuxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
clarf


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 612
Location: The old Lone Wolf

PostPosted: Sun 20 Mar 2011, 19:24    Post subject:  

JonT wrote:
214X-top6.2 has the wireless connect problem I posted with 6.1. Much has to do with several label definitions in /usr/sbin/wag-profiles.sh; some need to be surrounded with escaped quotes .
As an example, change line 634 from
Code:
<label>$L_BUTTON_Scan</label>

to
Code:
<label>\"$L_BUTTON_Scan\"</label>


This helps but there are others I couldn't figure out how to fix. I'm a novice bash-er and just looked at lines that worked to get this far - would prefer not to admit how long it took for this.


There is a minor typo in line 695, same file.

EDIT: OK, so maybe the escaped quotes aren't needed. Looks like wag-profiles.sh doesn't know about the variables in (for me) /usr/share/locale/en/LC_MESSAGES/net-setup.mo. Probably a one-liner fix, if only I knew how.
Even later: putting the line
Code:
 . /usr/share/locale/en/LC_MESSAGES/net-setup.mo
in either wag-profiles,sh or net-setup.sh in the same directory fixes it, even if probably not the right way. Firefox run fast! , flash and sound all good.


Hi ttuuxxx,

JonT is totally right Network Wizard does not work for wireless, the wag-profiles.sh script show many gtkdialog errors, because the values for labels are not loaded until you load the information from the net-setup.mo file

Code:
. /usr/share/locale/en/LC_MESSAGES/net-setup.mo


There are no more translations for other languages to support, so this is the file to load fro wireless.

Pwireless work fine though without any change.

Greetings,
clarf
Back to top
View user's profile Send private message 
JonT

Joined: 06 Dec 2009
Posts: 62
Location: northeast Tennessee, USA

PostPosted: Sun 20 Mar 2011, 22:50    Post subject:  

Ditto what MinHundHettePerro said about evince. Frugal intall from iso file
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Mon 21 Mar 2011, 11:28    Post subject:  

evince stops working after I install the devx with this error
sh-3.00# evince
evince: /usr/lib/gcc/i486-t2-linux-gnu/3.4.4/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6)


then when I install the evince pet I posted above it works.
so it looks like I have more work to do on the devx

Also I added clarf's devx iso on the server with rest of the downloads, download for the sfs page one

ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Mon 21 Mar 2011, 20:41    Post subject:  

I checked barrys website for the sources of gcc he used in Wary so it would match the glibC I used from Wary and well he has them hosted and also he hosted the patches also Smile So next I patched/compiled the sources and it works, No need to update evince to the pet above. But I still haven't updated the iso/devx so next I'll do that and tell ya how it went Smile and maybe a new release Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Tue 22 Mar 2011, 03:13    Post subject:  

Ok Just tested the iso and devX with the newly compiled gcc and it works, No issues at all with evince starting with or without the devx and I compiled the latest geany just fine Smile
looking good guys Smile
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5753
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 22 Mar 2011, 03:25    Post subject:  

We like good news. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Tue 22 Mar 2011, 03:30    Post subject:  

Here's the latest Geany text editor, I won't be updating the one in 2.14X just for the simple reason, that the one in 2.14x runs perfect, and updating would only introduce some unneeded extra bloat, each newer release of geany always increases in size and not usually any new features added.
So get it while you can Smile After a few more releases and I am sure everything is stable, I'll be looking at the kernel swap with the newer 3,4 series sfs version.
ttuuxxx
geany-0.20-i386.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  geany-0.20-i386.pet 
Filesize  888.48 KB 
Downloaded  176 Time(s) 
geany_DOC-0.20-i386.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  geany_DOC-0.20-i386.pet 
Filesize  814 KB 
Downloaded  181 Time(s) 
geany_NLS-0.20-i386.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  geany_NLS-0.20-i386.pet 
Filesize  1005.54 KB 
Downloaded  162 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Tue 22 Mar 2011, 03:42    Post subject:  

James C wrote:
We like good news. Smile

Hey James when I test a newer devx and iso, what I usually do is toss everything into a folder, to make a new iso and build, so the iso has the devx.pet plus the regular files like sfs etc all together. this iso was 208mb so all I do is burn the iso and drag the devx-pet out and install it. kind of cool that way, the devx pet doesn't take any more memory because it isn't loaded at boot, The only downfall shipping it this way is that it takes long to download, like 75%, so it wouldn't be good for say dial-up users.

ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Rickkk


Joined: 07 Oct 2010
Posts: 23
Location: Montreal, Quebec, Canada

PostPosted: Tue 22 Mar 2011, 17:37    Post subject: Thinkpad 600E sound issues  

@Aitch,

Thanks for the input. I had already come across the reference you've quoted and tried out some of the suggestions, unfortunately to no avail. The card in the 600E is actually a CS4236, not a CS4232, however. Every model of 600 (Thinkpads 600, 600D, 600E, 600X) seemed to be shipped with different soundcards, somewhat complicating troubleshooting. Naturally, they were also set up so as to optimize the Windows 98 / NT experience back then.

I appreciate the help, nevertheless. Please let me know should you come up with anything else.

Cheers,

Rick

Aitch wrote:
ttuuxxx

Back when I was playing with my earlier 560/570 IBMs, I seem to remember tempestuous posting something about this, but don't remember details....there were ACPI/power problems with some of these lappys
....perhaps a pm would sort it out?

from a debian install ref

Quote:
Sound

The following sound modules were installed with associated parameters (if any):

* OSS
* ad1848
* uart401
* cs4232 0x530 irq=5 dma=1 dma2=0

Loading Sound Modules

I've found that I've needed to load the ThinkPad sound modules later in the boot process, otherwise sound works poorly (crackles, skipping and generally just wrong Smile. Therefore, I've commented out the ad1848, uart401 and cs4232 sound modules from /etc/modules and instead created a start up script to be run later at boot time. You can have these modules load after networking and other essential services that may potentially interfere (I never bothered to figure out exactly what the problem is) by naming it something like S79sound in your /etc/rc<2-5>.d directories (linking to ../init.d/sound preferably):

#!/bin/sh
#
# sound - start sound subsystem modules
#
# 2002-12-30,jtk

case $1 in

start)
echo "Starting sound subsystem..."
insmod isa-pnp
insmod ad1848
insmod uart401
insmod cs4232 io=0x530 irq=5 dma=1 dma2=0
;;

stop)
echo "Stopping sound subsystem..."
rmmod cs4232
rmmod uart401
rmmod ad1848
rmmod isa-pnp
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop}"
exit 1
;;

esac
exit 0

I have had to load the isa-pnp, ad1848, uart410 and cs4232 modules near the end of my system's boot process in startup files to avoid problems with the sound system. I stopped testing at some point, but I had to assume that the sound modules conflict with some other service(s) that load before it so the order in which they load is important. Since I'm using the older OSS modules now, I'm not going to worry about this much as I do plan on moving to the ALSA sound system at some point in the future.


but this is pre-alsa....[OSS] so may not be applicable

Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
wuwei


Joined: 15 Sep 2007
Posts: 774
Location: de

PostPosted: Wed 23 Mar 2011, 14:37    Post subject:
Subject description: 214xTOP on IDE+SATA
 

Hi ttuuxxx

appreciate your great work on this Classic Pup. Over time it really became my favorite Puppy on an old single core PC with 2 IDE HDD.

Then I thought I'd transfer the beloved Puppy to a somewhat more modern machine, which has one IDE (sdb) and one SATA HDD (sda).

Oh my...BIG mistake.
I tried two approaches, one was from a CD and the other as a manual frugal install.
First 214x recognised the 2 HDD as hda and sda and I had to set the grub stanza accordingly.
Unfortunately this wasn't the end of the problems:
Clocksettings didn't save for a reboot,
documents in abiword and Libre Office couldn't be saved inside or outside of the pupsave file,
Thunderbird on /mnt/home wouldn't start, although firefox from /mnt/home did.
pfix=ram wouldn't work in the frugal install,
etc etc

To make a long story short: This is not a complaint or a critique, just a bit of information that 214xTOP has some serious compatibility problems with this HDD arrangement.
Other Puppies run fine without any hardware problem.

So do keep up your good work and just make a note of this incompatibility.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5257
Location: Australia

PostPosted: Wed 23 Mar 2011, 23:07    Post subject:  

Rickkk wrote:
The card in the 600E is actually a CS4236, not a CS4232

Incorrect I'm afraid. There's a lot of confusion over the Cirrus Logic audio chips. The audio chipset in the 600E is CS4239 which is on the ISA bus, and is supported by the snd-cs4236 (ALSA) sound driver. The snd-cs4236 driver supports a range of different Cirrus Logic audio chips.

The fix for your ThinkPad 600X audio is almost certainly here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=85272#85272
It involves manually loading the correct sound driver (snd-cs4236) from /etc/rc.d/rc.local at each boot up.
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10750
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Thu 24 Mar 2011, 03:21    Post subject:
Subject description: 214xTOP on IDE+SATA
 

wuwei wrote:

Clocksettings didn't save for a reboot,
documents in abiword and Libre Office couldn't be saved inside or outside of the pupsave file,
Thunderbird on /mnt/home wouldn't start, although firefox from /mnt/home did.
pfix=ram wouldn't work in the frugal install,
etc etc

Thanks.

VERY interesting indeed, There has been issues that I've noticed like if a usb stick is inserted and you power off and power on, that all the harddrives are READ ONLY but if you unplug the usb stick then reboot live again then all is well again.
I have a feeling that I should release the next version and then get a few of us working on the latest version trying to fix a few of these known issues.
1- wireless broken when we updated to the auto start lan
2- sometimes you can't install a pet from the harddrive if its a sata but if its a ide its ok.
3- usb kills read/writre on hard drives if stick is in at boot
4- grub issues (would like to update to the newer one macpup uses)
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 282 of 333 [4987 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 280, 281, 282, 283, 284, ..., 331, 332, 333 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1795s ][ Queries: 15 (0.0776s) ][ GZIP on ]