Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 28 Jul 2014, 00:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
[Solved] Agere 11c11040 not detected
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
dialeddown

Joined: 25 Apr 2010
Posts: 20

PostPosted: Sun 25 Apr 2010, 20:53    Post subject:  [Solved] Agere 11c11040 not detected  

Hello.

Puppy 4.3.1 pupdial says no modem detected. Trying every probe and button maybe more than once gets one help section to say one or two modems detected (I only have the winmodem) and mentions cdc_acm I think. However, the main pupdial window still says no modem detected. At some point, I think lsmod showed agrmodem and agrserial but no change to pupdial.

I read on another website that the current puppy ran agere and I would like to run this modem.

Thank you.

SCANMODEM RESULTS

Modem chipset detected on
NAME="Audio device: Intel Corporation 82801H "
CLASS=0403
PCIDEV=8086:284b
SUBSYS=1025:0133
IRQ=22
HDA=8086:284b
SOFT=8086:284b.HDA
HDAchipVendorID=11c1
CHIP=0x11c11040
CodecClass=14f1
IDENT=agrsm
Driver=agrsm

For candidate modem in: 00:1b.0
0403 Audio device: Intel Corporation 82801H
Primary device ID: 8086:284b
Subsystem PCI_id 1025:0133
Softmodem codec or chipset from diagnostics: 0x11c11040
from Archives:
The HDA card softmodem chip is 0x11c11040

Last edited by dialeddown on Fri 25 Feb 2011, 03:32; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
FrankA

Joined: 05 May 2005
Posts: 29
Location: Germany, Europe

PostPosted: Thu 26 Aug 2010, 15:03    Post subject: your Delphi D40 modem  

for 11c1:1040 agere Delphi D40 AC'97 softmodem there are drivers around but it is somewhat difficult to get them running also if they do performance might not be so stable.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1369
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Fri 01 Oct 2010, 15:19    Post subject: see this topic  

Please see
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=44376
for a report of this modem working
Cheers
Peter
Back to top
View user's profile Send private message 
dialeddown

Joined: 25 Apr 2010
Posts: 20

PostPosted: Fri 25 Feb 2011, 03:31    Post subject:  

Wary 510 worked and other versions might work.

The auto-detection worked as far as it could but remember that some conf settings depend on your location for dialing rules (phone numbers to get a carrier) and your ISP login for whether to use stupid mode or not.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0419s ][ Queries: 12 (0.0033s) ][ GZIP on ]