Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 24 Nov 2014, 00:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
KDPUP = KDE 3.5.10 + dpup 484 beta 4
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 12 of 16 [239 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Next
Author Message
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2715
Location: Montenegro

PostPosted: Tue 01 Feb 2011, 05:18    Post subject:  

Thanks Puppyt, glad you like it.
mplayer install error I think is PPM bug, but mplayer is already included in kdpup, I think it's the same version as you want.

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 568
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Tue 01 Feb 2011, 06:57    Post subject:
Subject description: mplayer
 

Thanks for such a quick response, dejan555.
I must have missed mplayer listed in the multimedia menu - but I was able to download from https://www.securehost.com/mirror/debian/pool/main/m/mplayer/. CowLog initially only gave the audio to AVI files, but it was resolved by removing a "-vo sdl" in the CowLog.kmdr file. Problem solved! (Of course - it only seems to be a problem when I'm involved Embarassed ) My only issue now is that I don't seem to have all the codecs for mplayer to enable viewing of MOV files etc - might you recommend a codec solution for that in KDPup Lite, please?

But please don't rush. Puppy seems to organically resolve itself more and more, lately...

Cheers!

EDIT: Well of course it was working! It just needed a bit of initial persistence with the MOV file rather keep deflecting to the AVI version. All Good!

_________________
Toowoomba Linux Community
http://groups.google.com/group/toowoombalinux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 568
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Tue 01 Feb 2011, 09:30    Post subject: Wbar-less KDPUP-lite
Subject description: we seem to still be wbarred from wbar
 

Cheers again dejan555 -
at the risk of putting my feet in my mouth again, I wonder whether the wBar issue raised around page 6 of the thread was resolved for KDPUP and KDPUP-lite? I'm using lite and I cannot replicate the workaround steps suggested back then (wbon and dpupstartup files absent). I note that the config file in /root/.wbarstuff gets summarily wiped whenever wBar setup is executed - although apart from the accursed "Creampup" TTF reappearing as default text selection, all settings are otherwise retained. They just aren't implemented.
Could you please revist the issue? I'd really love to see Wbar working in Kdpup. I'm using the panel as a replacement at the moment, but still...

I also note that "Find" (ctrl-F) in Konqueror is not installed. Just a cutback of the overheads for the lite version, I wonder?

Many Thanks

_________________
Toowoomba Linux Community
http://groups.google.com/group/toowoombalinux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2715
Location: Montenegro

PostPosted: Tue 01 Feb 2011, 15:23    Post subject:  

Hey Puppyt glad you figured out multimedia issues.
Regarding wbar, well - wbon fix should work as far as I know I will boot kdpup lite later and test, I changed so much thing on my kdpup install that I don't remember what was it like in the first place Laughing

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
maxpro4u


Joined: 19 Jun 2010
Posts: 290
Location: Rittman,Ohio,USA, In dog years,I'm dead

PostPosted: Mon 07 Mar 2011, 19:01    Post subject: Re: laptop volume keys
Subject description: bindkey setup
 

maxpro4u wrote:
How do I setup my laptop volume keys?


well after doing some research,I found this tool which works for the volume keys-keyTouch

http://keytouch.sourceforge.net/dl-keytouch.php

the tool does not create any menu entries but it does create an entry in /usr/share/applications

I seem to be having a problem with the startup folder. I put a link to keytouch and it does not run. Neither does a link to my calendar program rainlendar. But if I navigate to the startup folder and click the links they start right up Shocked

_________________
Dell D610 1.7M w/1024mb
Testing Slacko and a few others
I'm Max Wachtel and I approve this message.
Registered Linux User #393236
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2715
Location: Montenegro

PostPosted: Tue 08 Mar 2011, 03:07    Post subject:  

maxpro4u, try to put them in /root/.kde/Autostart instead
_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
maxpro4u


Joined: 19 Jun 2010
Posts: 290
Location: Rittman,Ohio,USA, In dog years,I'm dead

PostPosted: Tue 08 Mar 2011, 08:06    Post subject:  

I seem to be having a problem with my wireless card on my laptop. When I first booted my card was seen but upon rebooting it is not "on" nor seen. If I take it out and put it back in it stays on and is seen. It is a d-link and when I boot it is blinking but when the screen changes to the gui/kde it stops blinking(off?).
_________________
Dell D610 1.7M w/1024mb
Testing Slacko and a few others
I'm Max Wachtel and I approve this message.
Registered Linux User #393236
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2715
Location: Montenegro

PostPosted: Tue 08 Mar 2011, 12:32    Post subject:  

Sorry, never used wireless... Embarassed
_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
bignono1


Joined: 17 May 2009
Posts: 362
Location: New ME

PostPosted: Tue 15 Mar 2011, 02:26    Post subject:  

Hi dejan555
I installed kdpup on my full install pup 520 .
I made kdpup frugal and editted grub menu.lst like this
title kdpup (on /dev/sda1)
root (hd0,0)
kernel /boot vmlinuz root=/dev/sda1
initrd /kdpup/initrd.gz
Now when i reboot i get error 15 if i choose kdpup.
I did try adding rootnoverify on line 3 but no luck,i also tryed :kdpup-484 but also no good.
Now hehr are some infos maybe usefull;
I have a full 520 install on my only hdd (sda1)
The sfs file is :kdpup-484.sfs.
The save file is puppy484 and both are on sda1.
Inside puppy484 there are ;ATAHD .initrd.gz,kdpup-484.sfs and vmlinuz.
Please help on the editting of menu.lst
Back to top
View user's profile Send private message 
bignono1


Joined: 17 May 2009
Posts: 362
Location: New ME

PostPosted: Tue 15 Mar 2011, 02:58    Post subject:  

Got it working like this:
title kdpup 484 frugal
rootnoverify (hd0,0)
kernel /puppy484/vmlinuz pmedia=ATAH psubdir=puppy484
initrd /puppy484/initrd.gz
BTW: my machine is a 450mhz cpu and 192mb ram and running nice,520 is faster tho.
cheers.
Back to top
View user's profile Send private message 
bignono1


Joined: 17 May 2009
Posts: 362
Location: New ME

PostPosted: Wed 16 Mar 2011, 05:59    Post subject:  

Could not get youtube videos to play , flash plugins needed, downloaded and put in usr/bin/kde plugins or something like that but did not work ,the internet connection icon is not on the task bar when the connection is active.
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2715
Location: Montenegro

PostPosted: Wed 16 Mar 2011, 06:05    Post subject:  

flash comes with kdpup
For internet icon, find "Network Monitor" in network menu and enable your interface.

_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
bignono1


Joined: 17 May 2009
Posts: 362
Location: New ME

PostPosted: Wed 16 Mar 2011, 06:28    Post subject:  

Flash needs un update,which i did d/l but could not figure out where exactly to put the .so file.
Last edited by bignono1 on Thu 17 Mar 2011, 05:40; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2715
Location: Montenegro

PostPosted: Wed 16 Mar 2011, 06:36    Post subject:  

try /lib/firefox/ inside that dir there's plugins dir somewhere
_________________
Dpup 487 | Puppy Gallery | My photo gallery | mtPaint works
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
saintless


Joined: 11 Jun 2011
Posts: 2646
Location: Bulgaria

PostPosted: Sat 11 Jun 2011, 10:08    Post subject:  

Hi, dejan555, thank you for this puplet.
I know you aren't going to develop it,
but I hope you will help me with two small problems.

1. What is the password for root? When I try to use the Administration section in CUPS, I can not get there without a password.

2. I changed the WM with JWM, FluxBox and IceWM by tiping the name of WM after startx command, but I can't get back to the default kde WM. I try with "startx kde" command, but it starts one of the others previosly loaded WM.

Thank you and best regards!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 12 of 16 [239 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0817s ][ Queries: 13 (0.0084s) ][ GZIP on ]