Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Sep 2014, 16:10
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Lucid has lost its voice (solved - use 5.2!)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Tue 04 Jan 2011, 00:07    Post_subject:  Lucid has lost its voice (solved - use 5.2!)
Sub_title: I can't get multi-media working.
 

Hi all,

I've listed this under the House Training - Bugs section, but had no response. http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=63305
Perhaps someone here can help.

I re-installed Lucid 5.1.1 Frugal the other week, but now have no multi-media programs working. Gnome Mplayer opens up, but won't play any audio or video files.

VLC and Aqualung won't even open up.

SMplayer starts, but I keep getting this message with all sound and video files regardless of format:
"MPlayer has finished unexpectedly. Exit code: 127"

The fact that nothing is working suggests to me there is a problem in my setup, not just with the software itself. But I'm not sure where to look.

any suggestions will be gratefully received.

I have discovered that PMusic and Pcd - CD Audio Player do work. But still none of the others.

I ran the Alsa Sound Wizard, and heard the obligatory barks at the right time.

I also have Quirky 1.00 installed. and everything works fine there.

I have found that I am missing ffmpeg dependencies. Is that the issue? Here are some screen shots, to show what is missing, although I have d/l all ffmpeg things from PPM.

The other screen shots compare shots from Lucid and Quirky when I type 'ffmpeg' into the console

Lucid is using ICEwm, but had the same problem with JWM, so I don't think that's the problem.

Any options or help would be great.

Thanks

(Changed the screenshots so they are correct now.)
lucid ffmpeg.png
 Description   
 Filesize   31.66 KB
 Viewed   857 Time(s)

lucid ffmpeg.png

quirky ffmpeg.png
 Description   
 Filesize   19.06 KB
 Viewed   817 Time(s)

quirky ffmpeg.png

dependencies.png
 Description   
 Filesize   27.95 KB
 Viewed   841 Time(s)

dependencies.png


_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Tue 04 Jan 2011, 07:23    Post_subject:
Sub_title: It works with the CD
 

I had cause tonight to use the live-cd tonight, and Mplayer seemed to work there.

Why would that be?

Can I re-install to make a change, and if I do how do I make sure that I don't lose anything that I have?

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11108
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Tue 04 Jan 2011, 07:30    Post_subject:  

ffmpeg coders are obvious ubergeeks but a little krazy or something I think

it generally works best for me building with default ./configure

_________________
New! Puppy Linux Links Page
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Tue 04 Jan 2011, 20:56    Post_subject:  

Bruce B wrote:
ffmpeg coders are obvious ubergeeks but a little krazy or something I think

it generally works best for me building with default ./configure


Thanks for your comment Bruce, but I'm not sure what to do with it. I confess I'm one of those users who doesn't know what it means to build software or code etc. Is that what I need to do?

Bones

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1447
Location: England

PostPosted: Wed 05 Jan 2011, 18:55    Post_subject:  

Me thinks you should try the Alsa Wizard.
_________________
adobe flash is rubbish!
My Quote:"Humans are stupid, though some are clever but stupid." http://www.dependent.de/media/audio/mp3/System_Syn_Heres_to_You.zip http://www.systemsyn.com/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Wed 05 Jan 2011, 20:20    Post_subject:  

abushcrafter wrote:
Me thinks you should try the Alsa Wizard.


Good thought. I had already given that a go, but thought I'd try again as suggested. Unfortunately no success.

I get the bark sound, but can't play any files.

Bones

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Fri 07 Jan 2011, 19:21    Post_subject:
Sub_title: VLC works
 

Uninstalled VLC then re-installed bia quickpet. Now it's working.

Why would that be?

still no joy with Mplayer though.

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Tue 11 Jan 2011, 22:04    Post_subject:
Sub_title: found a solution
 

Went for a fresh install of Lucid 5.2 frugal. It's working nicely.

Thanks for your help though.

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0564s ][ Queries: 13 (0.0054s) ][ GZIP on ]