Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Sep 2014, 02:02
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Puppy On Laptops
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 12 of 21 [305 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 19, 20, 21 Next
Author Message
brwnstown

Joined: 28 Oct 2010
Posts: 6

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 22:17    Post subject: Re: Puppy on Laptops
Subject description: My experiences with Puppy on my laptops
 

brians3 wrote:
First off: Puppy Linux is the best Linux distribution available...period.
The Gateway is a barebones MX3225 with a 1.5 Celeron.

All 3 laptops work seamlessly with Puppy. And the speed is fantastic. I save my configuration to the hard drives and that makes it easy to boot up and use Puppy.

There have been issues with the soundcards working especially on the Gateway which I'm looking into now.
If anyone finds this interesting I can submit more technical detail in a future post. I'm composing this on my Gateway currently.

An interesting thing, too, for me with Puppy. My Gateway has a built-in wifi via Realtek. This wifi regularly has disconnects when I boot up under Windows XP and have taken to using a pcmcia Linksys card which is more stable most of the time.

Under Puppy, I connect regularly with the Realtek wifi and have left the Gateway on for a whole day without getting disconnected once. For me, that's impressive.

For that alone, I love Puppy Linux.


I am about to put puppy 511 on a gateway mx3215 1.4 celron and 1 gig of ram. Has 40gig HD and I have another 40 gig HD that I cant use yet until I get the hook up.
But I had problems a while ago when I put LM8 on it. It has something to do with getting openchrome set up right. Took me about 4-5 days to get the screen resolution and sound right on mint.

So maybe we can bang around ideas on getting the sound right on the gateways..
Back to top
View user's profile Send private message 
maxpro4u


Joined: 19 Jun 2010
Posts: 290
Location: Rittman,Ohio,USA, In dog years,I'm dead

PostPosted: Tue 30 Nov 2010, 09:33    Post subject:
Subject description: Compaq Evo N160
 

Compaq Evo N160
1133 mz processor
512 mb ram
Specs Here: http://tinyurl.com/29x8fnu

5.1.1 runs well. I really like Macpup511 and Quickset runs well also. No problem with sound and my wireless card was easy to configure on all 3. Volume keys were easy to setup using Macpup and Fluppy but not on others.

Fluppy10 and pupflux have a problem with the screen being "dark". This has been solved by using xorgwizard and choosing vesa. As a plus, choosing vesa allows the scroll to work. This works on every puppy I've tried where the scroll button is not functioning on Cool .

Wary 120 configures my mouse and scroll button fine but it hosed my full install of 511. One must be careful, seems as though some puppies do not play well with others Rolling Eyes

_________________
Dell D610 1.7M w/1024mb
Testing Slacko and a few others
I'm Max Wachtel and I approve this message.
Registered Linux User #393236

Last edited by maxpro4u on Tue 04 Jan 2011, 22:12; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1473
Location: UK

PostPosted: Tue 30 Nov 2010, 12:44    Post subject:  

Hi

@ cthisbear
Cheers mate, i have added links to my wiki page.

@ brwnstown
brwnstown wrote:
So maybe we can bang around ideas on getting the sound right on the gateways..

Hopefully sombody can help you with that, but i'm afraid that i cannot.

When you eventually get that gateway mx3215 sorted out,
add another post with details and i will add a link to the wiki page.

@ maxpro4u
Thanks, i have added a link to the wiki

CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3413
Location: Sydney Australia

PostPosted: Wed 01 Dec 2010, 06:25    Post subject:  

CatDude :

pemasu to the rescue. Both laptops now connect.

I edited my previous post with the fix by tempestuous.

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
brwnstown

Joined: 28 Oct 2010
Posts: 6

PostPosted: Thu 02 Dec 2010, 01:54    Post subject:  

CatDude wrote:
Hi

@ cthisbear
Cheers mate, i have added links to my wiki page.

@ brwnstown
brwnstown wrote:
So maybe we can bang around ideas on getting the sound right on the gateways..

Hopefully sombody can help you with that, but i'm afraid that i cannot.

When you eventually get that gateway mx3215 sorted out,
add another post with details and i will add a link to the wiki page.

@ maxpro4u
Thanks, i have added a link to the wiki

CatDude
.



I managed to get the sound right. Pretty easy actually.. Right click on the speaker select full screen and scroll down to external amp and uncheck it.

I feel stupid messing around for days with scripts etc. for nothing..LOL
I posted about this in the how to solutions section..
Back to top
View user's profile Send private message 
Master_wrong

Joined: 19 Mar 2008
Posts: 456

PostPosted: Sun 05 Dec 2010, 00:17    Post subject:  

Using dell D400...

1.4GHz Pentium-M and 512MB of RAM
integrated Intel graphic
wifi

(http://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/47253/dell-latitude-d400)

luci 240 is working great so far

_________________
Cluster-Pup v.2-Puppy Beowulf Cluster
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=499199#499199

Last edited by Master_wrong on Mon 06 Dec 2010, 11:18; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
bwh1969

Joined: 25 Oct 2010
Posts: 132
Location: Allentown, PA

PostPosted: Sun 05 Dec 2010, 11:21    Post subject: Asus 1201 T  

EDIT: Best Pups to use in my preferred order : Fluppy, Lucid, LightHouse, SnowPuppy

Suspend works will all the above with some tweaks, you can get lid suspend to work (oddly, this calls a different set of actions than using Fn+F2 so I changed the script in "actions" to call sleep.sh and I removed the part about not suspending on USB because oddly with a frugal install, it is the only way it wakes up properly). Suspend DOES NOT work if using the SD card slot for your install.

I believe the devs for Fluppy and SnowPuppy have built the wireless driver into the kernel now so that should work out of the box. With the devx and source, the ati driver builds if you don't want to use the open source readeon driver. Video is much smoother with this.

Personally I use SnowPuppy because it boots the fastest and if I choose to save my session, it also saves the fastest. It is also very light on its feet, er um, snow shoes.

Original post.:

Using Macpup 5.11 on a Asus 1201T Netbook... technically it is a Netbook but it is more of a sub notebook. It has a full sized keyboard and an AMD Athlon Neo 64 bit Processor. It is supposed to be one of the EEE series, BUT it differs in so many ways from the others (Celeron or Atom based) that PupEEE Linux doesn't offer anything over MacPup right now.

Non of the Fn keys work except for screen blanking. Sound does work, graphics works well, along with the basics.

It does not wake from suspend, but neither does any OS that is running from the SD Card slot.

I am also using PupEEE 1.0 on my ASUS 701 EEE Netbook... so well that I have it running off the SSD rather than USB 0r SD card. It does wake from suspend and all the functions work, but this version of puppy Linux was written for this group of EEE machines. It works better on this machine than anything else I have tried: Xandros, Ubuntu, EEEBuntu, XP. It just leaves a lot of the 4 GB drive available for other things:-)

Last edited by bwh1969 on Thu 28 Apr 2011, 05:54; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
maxpro4u


Joined: 19 Jun 2010
Posts: 290
Location: Rittman,Ohio,USA, In dog years,I'm dead

PostPosted: Fri 10 Dec 2010, 11:51    Post subject:
Subject description: Compaq Evo N160
 

maxpro4u wrote:
1133 mz processor
512 mb ram

5.1.1 runs well. I really like macpup511 so that is what I am using the most. Quickset runs well also. No problem with sound and my wireless card was easy to configure on all 3.

Fluppy,Quirky and pupflux have a problem with the screen being "dark".


squeeze had the screen issue when I used probe, but when I started over I did not do the "probe" for the video, there was a choose button so I selected radeon from the list and the screen was no longer faded.

here is a screenshot of my macpup
MyMacpup.png
Description  Macpup desktop
png

 Download 
Filename  MyMacpup.png 
Filesize  709.68 KB 
Downloaded  368 Time(s) 

_________________
Dell D610 1.7M w/1024mb
Testing Slacko and a few others
I'm Max Wachtel and I approve this message.
Registered Linux User #393236

Last edited by maxpro4u on Sun 12 Dec 2010, 03:52; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
Arthur

Joined: 10 Nov 2008
Posts: 15
Location: Earth

PostPosted: Sun 12 Dec 2010, 00:20    Post subject: puppy
Subject description: on laptops
 

running well on Toshiba Portege Ultraportables. My main laptop is the A100 model. Works also on the A200.

My preferred version is 431.

Wireless, sound and video all work perfectly. These are quiet, fast and portable puppy machines.
Back to top
View user's profile Send private message 
mbridges1

Joined: 01 Oct 2009
Posts: 35
Location: Lee's Summit, MO

PostPosted: Mon 13 Dec 2010, 16:29    Post subject: Puppy on Laptops  

I have had Lighthouse Pup 443 installed on a Dell Inspiron B120 laptop for about a year. I have an infrequent problem with sound, but that doesn't bother me at all. Sometimes, it also disconnects from the network with no notice. When this happens I have to go back to redo the Network Setup and everything works for a couple of days.

I just installed Lighthouse Pup 443 on a Toshiba Satellite P205. It works great, except the arrow, Home, End, Insert, Delete, Page Up, and Page Down keys don't work at all. Backspace works.

Anyone have an idea how I can get the Toshiba keys working?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger 
racepres


Joined: 16 Jan 2009
Posts: 531
Location: Central Michigan, US

PostPosted: Fri 17 Dec 2010, 17:41    Post subject:  

CatDude
Add an acer TravelMate4060 to the "list"
1.73g centrinoM processor, 765M of Ram... Odd number that, but, that is what hardinfo shows!
Running a full install of Macpup 511... and everything is just as it should be!
I did run from dvd w/ a save file for awhile, again without incident. This box seemed to have problems with shutdown/restart with other puppy's, but not this one... hence the "full install".
Internet via built-in wireless, configured itself, and it's rock solid for the last couple of days. I mention this because sometimes other Puppies seem to drop the internet connection if left "unattended" for a time.
Later
RP
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
eastler_dart

Joined: 11 Feb 2009
Posts: 32

PostPosted: Sat 18 Dec 2010, 14:42    Post subject:  

my Lap is (was Rolling Eyes ) a new Fujitsu Esprimo mobile V6535, bought with 1 Gig Ram, 125 GB Hdd, 2100Mhz cpu, later changed Ram to 2 Gig

Parted hdd in several partitions, as on every other of my maschines also a swap partition. 3 Mainpartitions, 2xNtfs (winXPs) 1x ext2 (puppy 4.12 full), in Extended 3 NTFS-Datapartitions and 2 ext2 Partitions. Bootloader is Grub from puppy

On the Esprimo i try to build a new Puplet, base is Puppy4.12. So for some Progs I have to look in other Puppies, how its done there. Thats why, I have also a puppy 4.00, a puppy 4.3, a puppy2, all this frugal in the extended ext2-Partition.

But I'm not the user of the many extras. What I need is Wifi, and that didnt work with standard-Puppy 4.12 on the V6535 (all other Esprimos should work), because I didn't recognize, that this 6535 has a atheros_chip for Wifi, with a type, that is noch wide spread. After search in this forum, I had found the
"madwifi-hal-0.10.5.6-r3861-20080903-i486.pet"
and the
"pwireless-2-beta-2.9.pet"
Installing this both and the Wireless works fine and quick on the V6535.

Shure, Lan or boot from CD / from USB is no problem
Graphik works fine, no probs, no special parameters at boottime needed.

In the beginning, sound looks like it doesn't work. After throw the Mastervolume in the Mixer from zero to high, I can hear all Embarassed
Puppy 4.12 standard puts n Error in /tmp/xerrs.log, that a parameter for Sound is not supported, because of this error the mixer is muted.

I never tested, if Puppy shows the Chatcam in the notebook, maybe it works but never needed.

So, since WiFi works, its a DreamTeam, the V6535, Puppy4.12 and me Mr. Green

hope it helps

Eastler
Back to top
View user's profile Send private message 
bh56

Joined: 07 Apr 2009
Posts: 23

PostPosted: Sun 09 Jan 2011, 17:35    Post subject:  

Hi
Am using a Lenovo S10e (1.6G Atom, 2G ram) puppy 5.2. OS runs off a USB drive (is that a frugal install?). I connect via a wireless router. System works really well. I've compiled a driver for a Wand TV stick (AF9035 chip) and it works better than under windows.
Just bought an Optus 3g wireless modem which also works. Actually only problem I have is that if the machine is left for a few minutes, the network (both DSL or 3g) drops out. No big deal with DSL, but Optus measures data in 10M steps so I'll have to look into it.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 13 Jan 2011, 14:58    Post subject:  

Acer Aspire TimelineX 5820TG.
Works fine after upgrading BIOS to the latest version. Needs kernel 2.6.33 or newer. Also needs KMS setting at boot up or defined in puppy distro itself.
Lucid 5.1, 5.11, 5.2, Fluppy works fine.
Fluppy enables best the laptop buttons, even hibernate.
It has dual graphics, intel driver works just fine. I usually shut down ATI HD5650 cause it uses power as much as all the other devices together.

My laptop-001.pet works fine with this laptop and enables laptop buttons ok. Also I have acpi_call.ko for some kernels to shutdown ATI graphics with test_off.sh script placed on /root/Startup. If somebody needs those addons with this laptop, I can give spesific info.
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxgnuru

Joined: 14 Jan 2011
Posts: 6

PostPosted: Fri 14 Jan 2011, 08:25    Post subject: another hp2133 netbook  

I'm hardly new to Linux, but I've only just started playing with Puppy. I have a HP2133 VIA-everything chipset running on a 1GB micro-SD + adapter in the SD slot. My 120GB SATA has win7/Fedora 14 but I'm having issues with WIFI and fedora but so far Puppy has no problems with the Broadcom card. I have a USB bluetooth dongle and managed to setup my Nokia E75 such that I can use its GPS (http://www.symarctic.com/beta/index.php?entry=entry071105-201719) Next step: see if I can use the phone's GPS and GPRS modem via bluetooth without completely destroying the battery life of the phone Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 12 of 21 [305 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 19, 20, 21 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1089s ][ Queries: 13 (0.0101s) ][ GZIP on ]