Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 17:58
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lupu-515 Beta New Version DEC 18
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 133 of 210 [3150 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 131, 132, 133, 134, 135, ..., 208, 209, 210 Next
Author Message
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 08:40    Post subject: FBPanel behaviour.  

FBPanel behavior.
Not necessarily a 240 issue.

When the system tray is at the bottom, a maximized program doesn't cover the tray.

As I like the tray at the left-side horizontally, I configured FBpanel so.
But the tray covers a maximized application. And some menu options can't be clicked then.

So I thought I was clever in making the tray hide, unless the mouse hovers over it.
But that doesn't work equally, as when the mouse is near the tray position (I would say if the mouse is 1 1/2 times the width of the tray), so still inside the application window, the tray pops-up, preventing equally to select menu items again.

I looked at the options for FBpanel, but fail to see that I can change the configuration to avoid this situation.

The only solution I see is, that the tray pops-up when the cursor hits the edge of the screen.
I don't know if it is possible to implement this.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 08:42    Post subject: Re: 'dialog' and 'xmessage'  

shinobar wrote:
Béèm wrote:

What do you think?

I guess the readers here are interested in NLS and what is 'NLS ready' i say, no?

Well that was my opinion also to continue to post here.
So I'll continue to raise the 'issue' here.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 09:24    Post subject: ABIword with a picture (logo)  

ABIword with a picture (logo)
Mostly the first thing I do in a fresh install (like here in 240) is to set open with to soffice, so I can open a .doc in OOo.
This time I forgot and clicking on a .doc opened it with ABIword.
The first thing in the doc is a picture (logo), but it did display as a compressed line.
Opening the .doc with OOo, the logo was displayed correctly.

I don't know if this issue with ABIword is new in the 240 or if it already was there before.
Altho I don't use ABIword, I thought it was good to report.

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
scruffy

Joined: 09 Apr 2010
Posts: 42
Location: UK

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 10:14    Post subject: Re: FBPanel behaviour.  

Béèm wrote:
FBPanel behavior.
Not necessarily a 240 issue.

When the system tray is at the bottom, a maximized program doesn't cover the tray.

As I like the tray at the left-side horizontally, I configured FBpanel so.
But the tray covers a maximized application. And some menu options can't be clicked then.

.


1)Check size of panel in pixels using extra configuration options
<ctrl> <right click> on panel.
2)Reserve leftmost portion of screen for FBpanel
Menu option Desktop>Desktop settings>Openbox Window manager config>Margins
Set the left margin to appropriate number of pixels.

Hope that works.
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 11:48    Post subject:  

Could somebody take a quick look at this and comment please http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=62611
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9202
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 12:00    Post subject:  

Read here.
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 12:24    Post subject: Re: FBPanel behaviour.  

scruffy wrote:
Béèm wrote:
FBPanel behavior.
Not necessarily a 240 issue.

When the system tray is at the bottom, a maximized program doesn't cover the tray.

As I like the tray at the left-side horizontally, I configured FBpanel so.
But the tray covers a maximized application. And some menu options can't be clicked then.

.


1)Check size of panel in pixels using extra configuration options
<ctrl> <right click> on panel.
2)Reserve leftmost portion of screen for FBpanel
Menu option Desktop>Desktop settings>Openbox Window manager config>Margins
Set the left margin to appropriate number of pixels.

Hope that works.
Thanks for the tips.
I saw that margins thing in Openbox WM, but didn't get what it did and didn't dare to change.
That's a way of solving it.

I visited again the ctrl-r-click on the panel and selected the autohide again after having put the left margin at 0 again.
I set the hide when hidden at 0 and for a while this worked.

But all of a sudden it didn't work anymore.

Now I did set the height at 1 pixel.
This seams to work, accept that the panel pops up when I am at some 25 pixels from the top left corner.

So I think something may go wrong in case of the panel at the left.

I'll see and when I have problems again, I redo the margin setting of the Openbox WM.

Another question.
I didn't find how to change the size of the digital clock digits.
Can this be done?

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9202
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 12:55    Post subject: Re: pnethood  

shinobar wrote:
I have samba share on my home LAN. The samba server is on Vine Linux and the shared folder is public, any user can full access without password. Connect the remote public share folder using Pnethood.
When i click a text file in the remote folder, Geany launches but the Geany cannot load the text file..txt'

Problems with Geany and Samba shares have been reported before. I get different behaviours with Geany depending on whether the share is in Windows or Linux.

However, leafpad always works. Instead of pnethood, I use samba-login from the samba-TNG-client package.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2127
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 13:08    Post subject: Lucid Puppy 5.2 Base Luci-240 New Version NOV 28
Subject description: file manager
 

Midnight Commander is a powerful file manager, it creates an entry in
the Filesystem>Filemanagers section of the puppy menu.

It is similar to Norton Commander.
2010-12-03_11-57-13-thumb.jpg
 Description   
 Filesize   50.48 KB
 Viewed   1449 Time(s)

2010-12-03_11-57-13-thumb.jpg

mc-4.7.0.10-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  mc-4.7.0.10-i486.pet 
Filesize  1.7 MB 
Downloaded  205 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10822
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 13:25    Post subject: Re: Lucid Puppy 5.2 Base Luci-240 New Version NOV 28
Subject description: file manager
 

Billtoo wrote:
Midnight Commander is a powerful file manager, it creates an entry in
the Filesystem>Filemanagers section of the puppy menu.

It is similar to Norton Commander.

Nice packaging job, Smile Next time please make 2 packages, one for the application and the other for the locales, It can reduce the size by almost 50% for regular English users, also add or delete the man files NLS package.
ttuuxxx
mc-4.7.0.10-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  mc-4.7.0.10-i486.pet 
Filesize  870.55 KB 
Downloaded  189 Time(s) 

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5235
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 13:38    Post subject:  

Newer version of Htop.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=43909
Back to top
View user's profile Send private message 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 450
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 14:05    Post subject: Still having problems on K6 2  

I've tried Abiword, Geany and GNUmeric again on Luci 241 (LiveCD with Pupsave) and they're still not working on Zhaan, my K6 2 500 machine. Trying to launch them from the console gives an Illegal Instruction error. Might the problem be that the new versions aren't compatible with K6 CPUs? The last version of Puppy they worked in was Lucid 5.1.1.

HardInfo report for Zhaan can be found at http://www.jades.org/comps/hir_zhn_luci241_od.html. Sound chipset is actually onboard Creative ES1373.

Not noticed any problems on Merlin, which leads me to suspect something hardware related.

Today I'll finally get round to transfering the 80GB drive to Zhaan, and will be partitioning it. Might even try a Full Install of Puppy (probably 5.1.1, and doing Luci as a Frugal). Wish me luck!

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Core i5-4590, 8GB RAM, Radeon R9 270X. Slacko 5.7.0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 14:05    Post subject:  

Quote:
I'll see and when I have problems again, I redo the margin setting of the Openbox WM.


Would anyone freak out completely if we did not include Openbox (except in the PPM)? The problems with jwm have all basically been solved.

Last edited by playdayz on Fri 03 Dec 2010, 14:08; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 14:06    Post subject:  

Quote:
Might the problem be that the new versions aren't compatible with K6 CPUs?

I think that is very likely. Is is not anything we did (purposefully anyway) but it might well have been something Ubuntu did, We have updated numerous components from the Lucid version to the Maverick version and one of those could be the reason..
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 03 Dec 2010, 14:14    Post subject:  

Quote:
If the main sfs is NLS ready, we can take the strategy:
(main sfs) + (adddional NLS pet or sfs)

But the main sfs is not NLS ready, we need to replace something in the main sfs.
(main sfs) + (replace the components to be NLS ready) + (adddional NLS pet or sfs)

shinobar, I need detailed instructions. I know that what we want to do is to replace 'utf8' with UTF-8'. I also know or think I know that it is in rc.country and countrywizard.qs that we need to make the replacements. Can I just search and replace very instance of 'utf8' in those two files? I know you have given those instructions in a pm, but unfortunately I didn't get them all. Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 133 of 210 [3150 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 131, 132, 133, 134, 135, ..., 208, 209, 210 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1372s ][ Queries: 13 (0.0446s) ][ GZIP on ]