Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 27 Aug 2014, 09:06
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Puppy On Laptops
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 11 of 21 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 19, 20, 21 Next
Author Message
steve_s


Joined: 26 May 2008
Posts: 1545
Location: Austin, TX, USA

PostPosted: Sun 22 Aug 2010, 14:15    Post_subject: Re: I've Ubuntu somewhere but I prefer Puppy Linux; shhhh
Sub_title: I'm actually running PL 431 from a no-hdd VAIO (VGN-AR250G0) with...
 

benny7440 wrote:
...a live cd. Thanks to the fact it has 528MB of RAM it runs very ok.
Before having this notebook I was using an old laptop (eBuddy from Earthwalk with just 128MB of RAM with a frugal PL 421 installation & it was behaving very well, too).
Now, I don't know if this's the right place to put this but I'm having a new problem with PL 431. I wanted & tried to install it in an SD Card (128MB - TransFlash) in order to stop booting up with the live cd all the time &, more important than that, to make some configurations persistent: i.e. Bookmarks, Internet Connections Configuratrions, some docs, etc..
As far as I can tell all the necessary files are installed but this notebook refuses to boot, it does the same thing with a DSL in a flash drive that's working in other machines (eBuddy). I already checked that the BIOS is configurable to permit a usb boot. I've a little interface from Motorola to put in the SD Card & connect to a computer via a usb port: tried that to with the same result (I mean to boot via usb & not to install when it's in the said interface).
I noticed that the PET installer gives some alternatives but I think I exhausted the relevant ones except for the least recommended one because I'm digging for some extra info before I do commit myself with the last alternative.
Keep developing one of the best OS available to all in the space required by WIN98 twelve years ago: REMARKABLE!
Note: People that I tell this & other things concerning Puppy Linux make me promise to show them because they don't beleive it.


Hey, Benny! What exactly does it do when you try to boot it? Does it boot grub then give an error or just say operating system not found, or what?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
esl

Joined: 21 Aug 2010
Posts: 48
Location: Hertfordshire, UK

PostPosted: Sun 22 Aug 2010, 17:44    Post_subject: Work in progress  

As a work in progress I got my old Thinkpad 380Z running suprisingly well (minus network) from the 5.01 live CD, specs as below:

Processor Pentium II (Deschutes)
Memory 92MB (42MB used)
Operating System Puppy Linux 0.50
All hardware figured out pretty much automatically.
Sound system need some trivial manual intervention.

Rolled back to Puppy 4.3.1 and that gets the Netgear configured seemingly OK, recognised by my router OK, but still no internet connection - so temporarily stumped and can't figure it out...

George
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Tue 24 Aug 2010, 16:56    Post_subject:  

George

see my reply in this thread, you may have a DNS problem, especially if using Virgin ISP

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=50515

HTH

Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1311
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 16:21    Post_subject:  

Been awhile since I have posted what works on this thread. I have sold some of the other Laptops I have previously posted and purchased a couple of Netbooks with the percentage of funds made .

Asus EEEPC 701SD.
8gig internal SSD (AntiX 8.5 Full iso/Full Install)
1 gig of ram
Puppeee 4.4 Beta. Frugal install on 4 gig external SD Flash card.

Asus EEEPC 900
4gig SSD primary/ 16 gig secondary (AntiX 8.5 full iso/ full install. / on 4 gig SSD. /home on 16 gig secondary SSD)
2gig of ram.
Puppeee 4.3.7 Beta. Frugal install on 4 gig Externall SD Flash Card.

Both Netbooks have Camera,Sound including Mic, Hotkeys, Flash, Media Players, Skype, working out of the box using Puppeee. I have documented this in Puppeee threads also.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ZekeMenuar


Joined: 19 Sep 2010
Posts: 18
Location: Somewhere in the rainy part of the USA

PostPosted: Sat 25 Sep 2010, 12:07    Post_subject:  

I'm running Lucid Puppy 5.1.1 on a 4gb SanDisk Traveler flash drive.
I have Puppy setup to load into RAM.

My laptop is a Enpower EN660 aka MSI PR600.
Enpower was the store brand of PC Club before they went under.

Intel Core 2 Duo T7100
Intel 965 onboard graphics
4GB RAM
15.4" monitor
Intel PRO Wireless 4965

Installed and runs with no drama.
Puppy is my preferred OS when running the laptop only.

Still working on solutions for running an extended desktop with the 15.4" laptop monitor and a 19" external monitor.

As soon as I can I hope to install Puppy along side Windoze 7 in a dual-boot.

The flash drive also works on my wife's similar Enpower laptop.
It has a Intel T5400 chip, NVidia graphics and 2gb RAM. and has the same MSI chassis.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dingo53


Joined: 14 Jun 2010
Posts: 21
Location: NSW Australia

PostPosted: Sun 26 Sep 2010, 09:54    Post_subject:
Sub_title: Toshiba Satellite 2100CDT
 

Hi all,
After a few initial issues Puppy 511 is working quite well with some reservations.

The biggest problem was getting Puppy onto the hard drive. The stock CD rom drive on this vintage laptop doesn't like large files, resulting in "hangs" either on booting from the CD or during the install process.

The solution for that was to commence the install on another PC then refitting the HD.

The video chipset also had its moments. Xvesa could achieve the 800x600 resolution though woefully slow. Downloading the Xorg_High driver solved that after manually editing the xorg config to 800x600 (it offered 640x400)

No problems with the sound or network adapter, SMC2206 USB - Ethernet.

I still haven't been able to get the cardbus / PCMCIA adapter to work, though I haven't tried it since installing toshset.

The other reservation, which is not just a Puppy issue is the small screen size. At only 800x600 resolution it's not a serious web browser. Many sites do not display correctly. This site does though! Some of the Puppy GUIs are too high, making things difficult.

It does what I wanted it to, that's as an ebook for the EMC2 documentation I'm trying to absorb and put to use and running Skype to stay in touch with friends and family.

With 192MB of ram I opted for a full install. It's currently using 112MB with SeaMonkey and Skype running.

Pushing things to the limit I tried Pradio. Radio's fine however TV just makes it. Moving the video window kills it, resulting in a black window. Oh well, can't expect too much from a K6-2-400.

Just for fun, I've installed 421 retro frugal on a second partition. No problems getting those big files from the CD under Puppy Linux.

Puppy 511 is a great upgrade from Win98SE, and much easier to install.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dingo53


Joined: 14 Jun 2010
Posts: 21
Location: NSW Australia

PostPosted: Fri 01 Oct 2010, 22:09    Post_subject:
Sub_title: Acer TravelMate 270
 

No problems on this Acer Laptop yet. Supposedly designed for Win XP it ran like a 3 legged log until I fed it Puppy 511, full install, with Firefox and Skype.

I've now got my sights set on my daughters Toshiba Smile It's bogged down and can't get up. Just need to make sure it will go with Testra mobile wireless and I-pod.

_________________
Toshiba Satellite 2100CDT 192MB Puppy 511 full and Puppy 421 frugal.
Acer TravelMate 270 Puppy 511 full & Seamonkey. Wary090 frugal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gary


Joined: 21 Dec 2007
Posts: 87
Location: Cartersville, GA

PostPosted: Sat 02 Oct 2010, 13:04    Post_subject: eMachines eM250 notes...  

Recently installed Lupu511 on a eMachines (Acer) eM250 netbook...

CPU: Atom N270 1.6Ghz hyperthread single core
RAM: 1Gig
HD: Hitachi HTS54502 SATA 250Gig 2.5inch internal
CD: N/A
Display: 10 inch LCD 1024X600 native
VGA Cntlr: Intel 945GMS/GME
Audio: Intel N10/CH 7 hi-def
Network: Broadcom BCM4312 802/11 b/g
Touchpad: Synaptic

Since there is no CD, I created a 4Gig flash and did a Universal Frugal install to the netbook from that.

Problems...
1) Initial problems getting the touchpad (synaptic) to work properly, but was solved... http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=60430

2) Had a little trouble connecting to my router, but after jumping thru a few hoops it works fine. A more intuitive "View local routers" would be helpful.

3) Hangs (a lot) at initial boot message "Loading drivers need to access disk drives". Interestingly, if the message is followed by exactly 5 dots, it will hang and the only work around is to hold power button until it shuts down, then restart by pushing button again. This is repeated until more than 5 dots are shown and it then boots successfully. This happens about 75% of the time and also happens when I boot from the flash drive???

4) Sound doesn't work yet, and am still working on this one?

Once booted, the system seems to run OK and is on par in the HW Info benchmarks with the 1.5Ghz Celeron reference CPU.

_________________
Hasten Slowly!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1470
Location: UK

PostPosted: Tue 23 Nov 2010, 12:09    Post_subject:  

Hi all

I have now added this link http://puppylinux.org/wikka/PuppyOnLaptops
at the top of this thread.
This should make it easier for you to find what you are looking for, instead of wasting time trawling through this thread.

To those of you who have already contributed to this thread, may i ask a favour,
if you need to add any more details on any other laptops you get Puppy running on,
would you be so kind as to just add a new post on the end, rather than editing any existing posts.

This will make it a lot easier for me to try and keep the wiki page up to date.

A big thankyou to all who have contributed so far.
CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Tue 23 Nov 2010, 12:25    Post_subject:  

Thanks CatDude

A valuable resource, and I wish more people did this on long threads, no names mentioned

Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1470
Location: UK

PostPosted: Tue 23 Nov 2010, 12:49    Post_subject:  

Hi

Aitch wrote:
Thanks CatDude

A valuable resource, and I wish more people did this on long threads, no names mentioned

No worries mate, i just felt it would be helpful.
Though if this thread was many more pages than it is, i'm not so sure i would have sat here this afternoon and re-read it. Laughing

Anyways, i'll do my best to keep on top of it from here on.

CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send_private_message 
steve_s


Joined: 26 May 2008
Posts: 1545
Location: Austin, TX, USA

PostPosted: Tue 23 Nov 2010, 22:36    Post_subject:  

Oh, I have something new to post on this thread!

My hard drive crashed on my Toshiba Tecra, my favorite Puppy laptop!

But I had the save file and a lot of crucial files saved on another hard drive, dumped them to a specific external hard drive, then I was ready to get my laptop going again.

But my cd drive was crappin' out, then did, and I couldn't boot any other way, no usb (would only use usb floppy drive which I don't have).

But I had a DVD drive to put in there, yet here was the issue:

the Tecra would say IDE #1 ERROR with any of my cd or DVD drives I plugged in.

The answer? I had to connect pin 45 and 47, per instructions here. I used a piece of tin-foil.

DVD drive works, cd boots, finds save file on my external, I'm back in the game. Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Wed 24 Nov 2010, 10:06    Post_subject:  

Steve
I had that on a different brand
Turned out the solution was a firmware update needed, but I hadn't seen this tip before, thanks

Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
steve_s


Joined: 26 May 2008
Posts: 1545
Location: Austin, TX, USA

PostPosted: Wed 24 Nov 2010, 21:09    Post_subject:  

Aitch wrote:
Steve
I had that on a different brand
Turned out the solution was a firmware update needed, but I hadn't seen this tip before, thanks

Aitch Smile


Welcome; I new it was firmware but no idea how to take care of that in Puppy, so this worked for me...
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3402
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 01:46    Post_subject:  

CatDude :

2 laptops. In the 2 posts above ttuuxxx .

My weird way to connect wireless.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=471222#471222

""""""""""""

Toshiba SATELLITE PRO C650

" There is an Atheros wireless lan >> AR9285 that shows up...

Solved >>> but no Lan which is >> Atheros AR8152 >>
( NDIS 6.20 ) Windows 7 listing. "

Fix >> AR8152 driver for wired lan made by tempestuous

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=467845#467845

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=34544

""""""""""

Acer Netbook >> eMachines eM350-21G16i

Atheros 9285 wireless on this little Acer.
I forget which Lan hardware is on the Acer but it shows up.
Must be Atheros ??

Fluppy 006 runs great on this Acer.
Wireless and Lan pickup perfectly.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=471222#471222


Chris.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 11 of 21 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 19, 20, 21 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1091s ][ Queries: 13 (0.0156s) ][ GZIP on ]