Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 06:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lupu-515 Beta New Version DEC 18
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 77 of 210 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 75, 76, 77, 78, 79, ..., 208, 209, 210 Next
Author Message
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 06:29    Post_subject:  

Just returned to puppy after a few days away again and found more advancement. Very Happy

I loaded the new version and noticed a few changes straightaway.

I saw reports of firewallstate not showing the firewall as active on reboot. It did this for me as well in my copy.

I suspect that the firewall is 'on' but the startup script order has changed or a minor startup change that causes firewallstate to report incorrectly.
I don't have much time available right now but will look into it.

=====

I had some photos I wanted to print via mtpaint and try as I might all that happened when I pressed print was a return to the program. No print activity , nothing. Is this a reported bug that's known ?

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Sit Heel Speak


Joined: 30 Mar 2006
Posts: 2595
Location: downwind

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 06:44    Post_subject:  

I have uploaded something *highly* experimental: it is a 60 MB PET package which supplies nothing more, and nothing less, than exactly those files and symlinks which exist in Macpup-511 but not in Lucid-511...and those which are newer in Macpup than in Lucid.

*In theory...* this PET should transform an existing Lucid into Macpup without losing user customizations. As for how you get your menu items into Enlightenment, well, God help you, I am not an Enlightenment guy, just a Clipper programmer. As they say at Boeing, let's send it up and see how it crashes. It is almost 3 AM here and I have not tested it.

Download:
http://myfreefilehosting.com/f/b416c35ef1_59.36MB
File name: lucid-511-to-macpup-511.pet
File size: 59.36MB
Description tags: Experimental PET package to upgrade lucid-511 to macpup-511
# md5sum lucid-511-to-macpup-511.pet
da75c7ec71b99f0acfed44c1d794883e lucid-511-to-macpup-511.pet
Back to top
View user's profile Send_private_message 
eeepuppy

Joined: 29 Oct 2008
Posts: 33

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 07:22    Post_subject: Re: problems changing release  

01micko wrote:
eeepuppy wrote:
How is it possible that when you download a program Puppy Package Manager and SFS GET do not work and Quickpet work fine? (See pic)
I refer to the previous post to say that the icons have reappeared when I changed the color depth from 16 to 24 bits in xorg.conf but all the other problems remain. (XPLNS not working yet)


2 questions

1) Is this downloading behaviour the same from every mirror? (Particular mainly to sfs_grab. Barry is, as we speak, improving the downloading for PPM. I believe Quickpet has set the bench mark)

2)What type of internet connection do you have?

Cheers

EDIT
eeepuppy -please try this patch. It incorporates Barry's new 'download_file' script.

Cheers

EDIT 2

Note: this is not the latest version of Barry's script, the latest will be in the nest woof. ftp mirrors will not work, but Barry has fixed this in the next version.

EDIT 3

I have made minor adjustments to sfs_grab so that when the new woof comes out it will take advantage of the new download_file script if installed or else just uses wget. This is in the latest quickpet, not implemented in this patch. The patch is for testing only. It works in all my testing, full or frugal.


I installed the patch and I rebooted the computer, but unfortunately
I have seen no improvement.
Are connected to the internet with a ADSL modem router.
I tried downloading from several mirrors to no avail.
Qickpet works perfectly except SFS-GRAB.
PPM_patched.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  PPM_patched.jpg 
Filesize  127.68 KB 
Downloaded  296 Time(s) 
sfs-grab_patched.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  sfs-grab_patched.jpg 
Filesize  95.6 KB 
Downloaded  304 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 09:04    Post_subject:  

eeepuppy

Thanks for the screenshot... I think I know the solution

___________________________

Does anyone remember the initial testing of quickpet when aarf had a problem with ipv4 and ipv6? I think that's what we are seeing here, and I bet it has been going on for awhile with PPM, just unreported. Some work needs to be done!

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rhadon


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 1293
Location: Germany

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 09:41    Post_subject:  

tasmod wrote:
I wanted to print via mtpaint and try as I might all that happened when I pressed print was a return to the program


What works for me:
Install gtklp-1.2.5. from ppm and change in mtpaint: File ->Actions-> Configure-> Print image from "kprinter %f" to "gtklp %f".

HTH

Rolf

_________________
Ich verwende "frugal", und das ist gut so. Wink
Raspberry Pi without Puppy? No, thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 13:00    Post_subject:  

i got grub4dos 1.6.2. Thanks shinobar.

Luci-238 in a few hours.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
eeepuppy

Joined: 29 Oct 2008
Posts: 33

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 13:21    Post_subject:  

01micko wrote:
eeepuppy

Thanks for the screenshot... I think I know the solution

___________________________

Does anyone remember the initial testing of quickpet when aarf had a problem with ipv4 and ipv6? I think that's what we are seeing here, and I bet it has been going on for awhile with PPM, just unreported. Some work needs to be done!

Cheers


Bingo! Thanks for the suggestion.
My modem router has a DMZ
(Demilitarized Zone) which allowed me to
by-pass the router and be connected directly to the Internet.
I did the test and now everything works perfectly.
It is not the best solution because I have to force an IP
static to the computer instead of having one assigned
from the router.
Thanks a lot
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 14:46    Post_subject:  

Luci-238 is available for testing in the first message of this thread. The rest follows.

***new mtpaint 3.34.57 by don570
***what about pidgin logon?
***XineDVD
***if you want cpu scaling, you must activate it yourself Menu -> System Status -> CPU Frequency scaling tool (by tazoc)
***do you notice decline in video quality using mplayer--the i686 ffmpeg libraries have been removed so everyone will use the i386 libraries--the i686 libraries will be available to add back in
***The ATI Catalyst driver for Radeon HD 2400-5900 (only) cards is added to Quickpet: Drivers (by 01micko)

The addition of XineDVD is a continuation of our effort to have full-featured programs for each major task. Sylpheed 3.10 and Pidgin 2.7.2 are other examples. XineDVD is 2.3MB and we compensated by removing the i686 video libraries
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 15:56    Post_subject:  

playdayz wrote:
Luci-238 is available for testing in the first message of this thread.

Yahoo! Downloading now. Cool

_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 16:18    Post_subject:  

Got it.. setting up now Smile
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5759
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 16:20    Post_subject:  

Same here. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 16:32    Post_subject:  

Frugal fresh install to hdd. First run setup works fine. Wireless connection ok. Cups printer setup and wireless printer ok. PPM installing ok.
Pwidgets still 2.2.7 in PPM. When adding weather or weather station, the browser dialog is still spanish, but menu > setup > quickpet is now english.

Testing DVD playing. With XineDVD i got as far as selecting language then it stopped, couldnt get it playing DVD. Gnome-mplayer and VLC from repo worked fine.
Pidgin ok. Installed PupClockset pet, i think it should be added to next luci.
Alsaconf works ok and sound plays fine. Audio was muted for me though.

Not saved so cant test if luci238 autoconnects on the next boot. Is BK`s fix implemented ?

So far so good. Nothing extraordinal happened in quick test Smile. Does not levitate but 99 % functional.
Good work and thanks to the developer team !!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
DM was on fire!


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 156
Location: N.E. Georgia Mountains, USA

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 17:34    Post_subject:  

Is the new LuPu still in need of a wallpaper/choices for wallpapers?
I have nothing to do. I'll gladly make one to help out the community! Smile

I'll test it in a little while. I don't have the time to download the .iso today, but I will tomorrow. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message MSNM 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2100
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 17:42    Post_subject: Lucid Puppy 5.2 Base Luci-238 New Version NOV 20
Sub_title: so far
 

I have 238 installed to an 8gb SDHC card which is formatted to ext4.
I installed it to the card with the universal installer and installed
the bootloader with grub4dos.
I installed the luci_devx_238.sfs and kernel_src_L4-2.6.33.2-patched.sfs
files and then installed the NVIDIA-Linux-x86-260.19.21.run driver
file for my Nvidia Geforce 286 GT card.
I've installed a couple of pets and compiled Deadbeef-0.4.4 and
mrxvt-0.5.4.
The dvd player seems to be working well, will go full screen and back
and I also downloaded a new skin for the ui.
Lots more to do but that's it so far.
2010-11-20_16-37-17-thumb.jpg
 Description   
 Filesize   37.19 KB
 Viewed   1471 Time(s)

2010-11-20_16-37-17-thumb.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2648
Location: Montenegro

PostPosted: Sat 20 Nov 2010, 18:00    Post_subject:  

Advice: Disable automatic thumbnail previews by default in rox - it slows down filer and if you have directory with many photos or images it will create many thunmbnails in /root/.thumbnails and it is one of possible RAM leachers when running in RAM.
_________________


Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 77 of 210 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 75, 76, 77, 78, 79, ..., 208, 209, 210 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1259s ][ Queries: 13 (0.0377s) ][ GZIP on ]