Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 02:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1.1 Release - This is the official release
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 51 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 49, 50, 51 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5856
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 20 Aug 2010, 22:39    Post_subject:  

Installed pet,restarted X and............................ Smile
luci-icewm.png
 Description   
 Filesize   182.85 KB
 Viewed   2969 Time(s)

luci-icewm.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 00:15    Post_subject:  

Hi 01micko

Instaled the delayed run pet and works fine, if you change the desktops with the desktop/wm switcher.

If in icewm and you use the shutdown/restart in jvm option, only the sound icon appears in the task bar when jvm is started.

Hope this helps
Stripe
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5856
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 01:00    Post_subject:  

Stripe wrote:

If in icewm and you use the shutdown/restart in jvm option, only the sound icon appears in the task bar when jvm is started.


Just confirmed..............................only the sound icon appears.Restart JWM no effect. Restart X returns the correct icons to the taskbar.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 01:52    Post_subject:  

I dl and tested on my PB A6 and report success in that this version did everything automatically. As a relentless Newbie I appreciate such features.

What I am not so comfortable with is that it love to do "Indexing" on a directory if it has jpg in it.

If one have very many such then it locks up the computer for a long time, several minutes and even crash when one have 512 or less in memory.

How can I tell it to not do index for media files?

Firefox did well on CNN video but Opera browser failed. Could be Opera and have nothing to do with Luci?

There is a lot of things me have not tested this time. Wine and Spotify and such.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 03:42    Post_subject:  

Some notes after using Puppy 5.1 some days.
All in all, it works very well. Congrats!!!

--> Default jwm-theme: Hard to tell which is the active window. The window heading for active and inactive is rather similar.
--> The everlasting issue that the exec-button in geany is still there. The answer is also still the same: 'term_cmd=/usr/X11R7/bin/xterm -e bash -c' in /root/.config/geany.conf
--> Gtk-theme: Hard to determine the scrollbar-button with default theme
--> id3info is missing, which is required of both Pmetatagger and Pmusic. I consider switching to id3v2 for Pmusic. The benefits is that it supports both version 1 & 2 tags, while mp3info only supports version 1. id3v2 is also able to remove a tag completely. The downside is that Pmetatagger does not support id3v2. Do you have any thoughts?
--> The new gtkdialog-based yaf-splash is annoying when it steel focus while I'm typing. What was the actual problem with the original?
--> Would it be possible to include some classes into the wm-configs? gtkdialog scripts will benefit of that. (Fullscreen, do not show in tray, on top, ...) Some of my scripts already uses classes as they are defined in Stardust (DuDE). This is what is added in my /root/.jwmrc:
Code:
<Group>
<Class>fullscreen</Class>
<Option>layer:12</Option>
<Option>noborder</Option>
<Option>notitle</Option>
<Option>sticky</Option>
<Option>nolist</Option>
<Option>maximized</Option>
</Group>

<Group>
<Class>applet</Class>
<Option>layer:1</Option>
<Option>noborder</Option>
<Option>notitle</Option>
<Option>sticky</Option>
<Option>nolist</Option>
</Group>

<Group>
<!-- above other apps, but below main tray -->
<Class>ontop</Class>
<Option>layer:7</Option>
</Group>

<Group>
<Class>maximized</Class>
<Option>maximized</Option>
</Group>

<Group>
<Class>nolist</Class>
<Option>nolist</Option>
</Group>

<Group>
<Class>noborder</Class>
<Option>noborder</Option>
</Group>

<Group>
<Class>notitle</Class>
<Option>notitle</Option>
</Group>

<Group>
<Class>sticky</Class>
<Option>sticky</Option>
</Group>

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7832
Location: qld

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 03:50    Post_subject:  

ok.. time to be "not so serious"... Shocked Laughing (it is the week end after all Wink )

I made an iconset for the new blinky.. (er.. network_tray to be more "official" Wink ).. if you recall there's an alternate set for this blinky in the main thread (approaching 140 pages Rolling Eyes )

Try if you want, should uninstall ok.

Cheers
fun-icons.png
 Description   scary pup!
 Filesize   12.33 KB
 Viewed   2904 Time(s)

fun-icons.png

puppy_net_icons-1.pet
Description  fun icons
pet

 Download 
Filename  puppy_net_icons-1.pet 
Filesize  1009 Bytes 
Downloaded  824 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7832
Location: qld

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 04:04    Post_subject:  

zigbert wrote:

--> Default jwm-theme: Hard to tell which is the active window. The window heading for active and inactive is rather similar.
--> The everlasting issue that the exec-button in geany is still there. The answer is also still the same: 'term_cmd=/usr/X11R7/bin/xterm -e bash -c' in /root/.config/geany.conf
--> Gtk-theme: Hard to determine the scrollbar-button with default theme
--> id3info is missing, which is required of both Pmetatagger and Pmusic. I consider switching to id3v2 for Pmusic. The benefits is that it supports both version 1 & 2 tags, while mp3info only supports version 1. id3v2 is also able to remove a tag completely. The downside is that Pmetatagger does not support id3v2. Do you have any thoughts?
--> The new gtkdialog-based yaf-splash is annoying when it steel focus while I'm typing. What was the actual problem with the original?
--> Would it be possible to include some classes into the wm-configs? gtkdialog scripts will benefit of that. (Fullscreen, do not show in tray, on top, ...) Some of my scripts already uses classes as they are defined in Stardust (DuDE). This is what is added in my /root/.jwmrc:


*Jwm theme, yes I agree, needs a tweak

*will fix the genie issue

*hmmm.. scroll bar looks ok to me,.. are you using a CRT or LCD monitor? I'm on LCD with standard nv (nvidia) driver.

*yes, aware of ID3 bug, made a pet..in the 'bugfix' thread (under bugs). My thought is to advance. Wink . The old hardware can keep up. I have proved it by running this version very well on my old K6 (my second oldest dino Wink ).

*hmm... guilty as charged over gtkdialog-splash... Barry liked it,, Confused .. I had it in Quickpet as a work-around for CJK and Bidi languages because yaf-splash is restricted in that department. Forum member mave ran with it as a side project, Barry picked up on it and liked .. end of story.

*we do need to do much cleaning up of Jwm. Classes included,

Thanks for your comments Sigmund.

Cheers

Mick

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7832
Location: qld

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 04:04    Post_subject:  

woops! Embarassed
Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 313

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 04:12    Post_subject:  

Quote:
01micko
I made an iconset for the new blinky.. (er.. network_tray to be more "official" Wink ).. if you recall there's an alternate set for this blinky in the main thread (approaching 140 pages Rolling Eyes )
Try if you want, should uninstall ok.
Cheers


OK.....can we go one small step forward with this... Please put 511 in puppy's face.

512 next version Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Tasgarth

Joined: 06 Oct 2008
Posts: 202
Location: France, Besancon

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 05:44    Post_subject: Full Install luci 217  

TEST luci 217 FULL INSTALL:

'azerty' and fr_FR (France), Nvidia driver (GeForce 7600 GT ,AMD AM2

It's good but :
1) I don't have 'Complete Configuration Experience' on desktop
I must do :
Menu > Setup > CCE in order to get 'my' keyboard layout, Time Zone, Video driver, locale etc...
After that azerty, fr_Fr, Time zone (UTC) are right.
----------------------

That is right (my habitual use)) :
--- glxgears : OK
--- jwm, icewm : OK
--- startmount, numlock, opera 10-60 (icewm), python interpreter : all OK
--- gimp, vlc (listen and record ): all OK
--- for the fun: google-Earth, Stellerium (fun of the fun : it's 11 a.m. o'clock) : all OK
---------------------------------------------

That is bad for me:
--- sylpheed : Filter tool.
I Created several 'filter rules' >... after > Tools > 'Filter all messages in folder => pop-up "Error occured while processing messages"
---------------------------------------------

My tiny hint about FULL INSTALL with the "puppy Installer" :
write out we must mount the live-CD before installing...
---------------------------------------------
Quote:
01micko, playdayz:
.
In PPM , CCE and QP:
Typo error about 'nvidia driver (GeForce 7600 GT)' : it's 35 and not 36...pet (CCE and QuickPet)
----------------------------------------------

--- Iron Browser is good, perhaps put it in QP or PPM ?

Cheers,

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
chrismt


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 255

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 05:53    Post_subject:  

01micko wrote:
scsijon..

Just test what you usually do.. hopefully QP is ok for you now Wink (just try the small packages.. Pwidgets is the smallest)

____________________________________________________________

Here's (attached) is my proposed changes to /usr/sbin/delayedrun so Icewm and Jwm can share the icons in the tray... might as well test so BarryK has an idea if it works ok and can include in the woof build system.

What it does:
    *modifies /usr/sbin/delayedrun so that the messy scripts being used now for icewm become redundant.
    *it actually changes some permissions on the icewm files so they don't interfere
    *upgrades wmswitcher.. (hopefully you won't notice a thing there Wink )


Have fun testing Razz

Cheers


This just removed my network tray icon in my IceWm

How do I bring it back?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sinc


Joined: 22 Jul 2009
Posts: 523
Location: Tampa, FL USA

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 07:50    Post_subject:  

I still lose wireless connection after a period of non-use and have to rerun the connection manager to reconnect using b43legacy.

or restart the computer, the connection reestablishes between restarts but not while running
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 09:29    Post_subject: timezone issue  

HI all,
grad to see your new activity brushing up Lucid Puppy.

/etc/rc.d/rc.sysinit on lupu does not call rc.country.
This is the cause of the timezone issue.
Calling rc.country, we need not run /root/Startup/settime anymore.

The rc.sysinit and also rc.country to be reverted to those of the woof.
Is there any problem on the direct desktop?

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 09:46    Post_subject: Right click 'Connect' icon
Sub_title: autoconnect/disconnect does not work
 

Lupu makes automatic LAN connection if eth0 and DHCP available.
In this case, right click the 'Connect' icon on the desktop.
It has the menu items 'Autoconnect'/'Disconnect', but it does not but launches connection wizard in this case.

Replace /usr/local/apps/Connect/AppRun by the attached.
Connect-20100816.tar.gz
Description  Does not include AppInfo nor connect_help.
gz

 Download 
Filename  Connect-20100816.tar.gz 
Filesize  1.08 KB 
Downloaded  764 Time(s) 

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Sat 21 Aug 2010, 10:11    Post_subject: Development files
Sub_title: libabiword-2.8.a, 6.5MB size
 

as i posted before.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=441189#441189

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 51 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 49, 50, 51 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1068s ][ Queries: 13 (0.0135s) ][ GZIP on ]