Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 02:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1- A Full-Featured Compact Distro
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 85 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 83, 84, 85, 86, 87, ..., 143, 144, 145 Next
Author Message
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 754
Location: Connecticut USA

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 19:28    Post subject:
Subject description: 507 failed with USB hard drive frugal and save to partition
 

I tried 507. Its frugal installation worked fine with a pupsave file. I tried to use the option of save to partition (partition is ext2). On reboot, it failed to boot. It could not find things. I know frugal with save to entire ext2 partition should work. I do not have an idea of why it failed.
_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 19:45    Post subject: video driver  

When I tested lupu 506 it only advised me
Quote:
nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2) ,
we think the best add on driver is Xorg_High.pet .


It should advise that catdude's pet NVIDIA-96.43.16_lupu500-k2.6.33.2.pet
is best driver for this card.
Back to top
View user's profile Send private message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 20:18    Post subject:  

Hi all

Can confirm grub loader is working on 507 frugal install, to a clean hard drive and partition (had to edit the menu but dont know if this is normal) Very Happy Very Happy

Don
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 20:33    Post subject: Direct desktop with remastered puppy(lupu)  

Playdayz, you work so hard! Have you enough time to sleep?
playdayz wrote:
I made a remaster and the CD booted fine but instead of booting to the desktop it stopped at xorgwizard--not the keyboard layout but the actual xorgwizard--so it was probably xwin that sent it there for some reason.

It occurs in 2 cases.
  1. Remaster lupu with customize (/etc...) option and move the remastered CD to another PC.
  2. Remaster lupu without customize option and boot anywhere same PC or another PC.

The first case is reasonable because the xorg.conf keeps the hardware profile on the comment line and xwin checks this.
The second case occurs because xorg.conf is missing so xwin executes xorwizard, which is not of the first stage anymore but the woof one.
Only one case the remastered CD boot up directly to the desktop is:
Remaster lupu with customize option and boot up the same PC.

Similar situation occurs on USB installed lupu. Once you create lupusave on the USB, the direct desktop is not PC-free anymore. See my previous post.
These situation can be said 'specified behaviour'.

Well then, if we take my previous proposal on the direct desktop, what happens?
  1. Remaster lupu with customise option... direct desktop on anywhere.
  2. Remaster lupu without customise opton... no direct desktop on anywhere.
  3. USB installed lupu with lupusave... still direct desktop anywhere

it seems cuorious in the second case you does not get direct desktop even on the same PC.
but i think it is better then the current situation. This is the only way you can make your custom CD goes directly desktop anywhere.

One pit: Once you go through xorgwizard or 'Complete Configuration Experience', the direct desktop of the remasterd CD is not PC-free anymore.

Last edited by shinobar on Thu 29 Jul 2010, 20:59; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 20:45    Post subject: frugal install and grub  

Stripe wrote:
Can confirm grub loader is working on 507 frugal install, to a clean hard drive and partition (had to edit the menu but dont know if this is normal)

It is normal.
grubconfig basically does not support FRUGAL installation.
See my previous post.

You can try Frugalinstaller with grub4dosconfig. It must be a cool experience.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 21:29    Post subject:  

Does anyone have a usb sound card. I have a Soundblaster Extigy which I think should be recognized as a usb sound card, but it is not.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 21:30    Post subject:  

Quote:
On reboot, it failed to boot. It could not find things. I know frugal with save to entire ext2 partition should work.


I have never seen it work myself. Have you? What you describe is what I have always seen. We should just remove it--that was what Barry was doing in Woof July 20 I think but something went wrong it seems.

I was just reading the messages on the rc.shutdown from Woof July 20 and it says it only works if you install the Puppy files at / *not* in a folder. As I recall I probably always had them in a directory.

Last edited by playdayz on Fri 30 Jul 2010, 00:20; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 21:33    Post subject:  

Quote:
Inspiron 4000 hangs at "puppy is now shutting down";


I saw this once today also, but I cannot remember in what circumstance.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 21:46    Post subject:  

stripe, here is what I do

Puppy Universal Installer

Frugal install

at end keep the text that shows what to include in menu.lst

Start Grub Bootloader Config

Simple
Standard
/dev/sda1 (or wherever you want them)
MBR

then, open sda1 (wherever you put grub files)
/boot/grub/menu.lst
insert the text for frugal install with grub and save
reboot
Back to top
View user's profile Send private message 
yarddog


Joined: 30 Nov 2009
Posts: 187
Location: Great Smoky Mountains, TN USA

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 22:38    Post subject:  

using 507 Beta 2 and any time I open console receive following entries which I have never seen before

id: cannot find name for group ID 0
id: cannot find name for group ID 0
#

this is first time I have seen these entries and have been using all of the LUCI iso's plus the 500 series

any idea what is causing this?

edited one time

My Problem SOLVED
Deleted first full installation of lupu-507 Beta 2 and
did another full install. Problem no longer exists

Last edited by yarddog on Fri 30 Jul 2010, 22:32; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 22:39    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Inspiron 4000 hangs at "puppy is now shutting down";


I saw this once today also, but I cannot remember in what circumstance.


The Inspiron 4000 has needed acpi=force on previous Lupu.
Wasn't quite enough this time.

Then I removed the usb cardbus that I was using for mouse and
wireless dongle and replaced with ps2 mouse and pcmcia wifi
card.

Bootup and reboot-poweroff working now.
I need to find the usb caused hang ups.

Using a usb 2.0 hub instead of my old "Macally" usb cardbus
adapter solved the problem with usb.

Working great....and it no longer needs acpi=force on the
kernel line!

Last edited by rjbrewer on Thu 29 Jul 2010, 23:04; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 22:54    Post subject:  

Hi all

found a conflict between Pwidgets-2.2.7.pet and Conky-1.8.0-lucid

Downloaded and installed Pwidgets as normal and set them on desktop

Downloaded and installed Conky opened it and closed it

switched desktops and all Pwidgets apart from the analoge clock appeared in seperate Xwindows titled "Conky (puppy pc)"

Had to unistall both Pwidgets and Conky then reinstall Pwidgets to get them working again

Hope this helps
Don

Edited to say: just checked in 506 and it happens there as well
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 23:01    Post subject:  

Stripe wrote:
Hi all

found a conflict between Pwidgets-2.2.7.pet and Conkey-1.8.0-lucid

Downloaded and installed Pwidgets as normal and set them on desktop

Downloaded and installed Conkey opened it and closed it

switched desktops and all Pwidgets apart from the analoge clock appeared in seperate Xwindows titled "Conkey (puppy pc)"

Had to unistall both Pwidgets and Conkey then reinstall Pwidgets to get them working again

Hope this helps
Don


Yeah Stripe, Pwidgets has a cutdown conky included, it is mentioned on the Pwidgets page. You can still use it as plain conky with a config, it's just not the latest.

don570 wrote:
When I tested lupu 506 it only advised me
Quote:
nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2) ,
we think the best add on driver is Xorg_High.pet .


It should advise that catdude's pet NVIDIA-96.43.16_lupu500-k2.6.33.2.pet
is best driver for this card.


That should be fixed for 507, thanks.

____________________________

I'm working on a new Java pet, it is working for me in Firefox without any other addons (iced- tea etc). It is the latest Java, 1.6.0-21.. will upload soon

NB: it is not like coolpup's version which installs to /mnt/home. This one installs to /usr/lib so you will need at least 150MB free in your pupsave or partition.

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5971
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 23:05    Post subject:  

Lupu-507 live pfix=ram on my main Linux box.No problems. Smile

Think I'll give it a run in the quad with the Nvidia graphics.... Laughing


VIDEO REPORT: Lucid Puppy, version 507

Chip description:
oem: S3 Graphics ProSavage DDR Family BIOS
product: VBE 3.0 Rev 0.0

Driver used by Xorg:


Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth:

...the above also recorded in /tmp/report-video
#



# glxgears
2065 frames in 5.0 seconds
2180 frames in 5.0 seconds
2169 frames in 5.0 seconds
2189 frames in 5.0 seconds
2192 frames in 5.0 seconds
2166 frames in 5.0 seconds
2402 frames in 5.0 seconds
8168 frames in 5.0 seconds
8388 frames in 5.0 seconds
7978 frames in 5.0 seconds
8029 frames in 5.0 seconds
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 29 Jul 2010, 23:32    Post subject:  

Java (jre only)

Jre-1.6.0 update 21

http://www.smokey01.com/01micko/lucid/jre-1.6.0-21-lucid.pet 36MB

Checksum: b1450ec5ae2d6abcbf39dbff635acff5 jre-1.6.0-21-lucid.pe

Petspecs: jre-1.6.0-21-lucid|jre|1.6.0-21-lucid||BuildingBlock|109164K||jre-1.6.0-21-lucid.pet||java runtime environment|ubuntu|lucid||

Quote:
I'm working on a new Java pet, it is working for me in Firefox without any other addons (iced- tea etc). It is the latest Java, 1.6.0-21.. will upload soon

NB: it is not like coolpup's version which installs to /mnt/home. This one installs to /usr/lib so you will need at least 150MB free in your pupsave or partition.


Java test page: http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml

Please report any issues.

Enjoy!

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Thu 29 Jul 2010, 23:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 85 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 83, 84, 85, 86, 87, ..., 143, 144, 145 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1289s ][ Queries: 13 (0.0327s) ][ GZIP on ]