Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 03:47
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Sound Not Working on Clean 1.0.7 Install
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4390
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 01 Mar 2006, 13:14    Post_subject:  Sound Not Working on Clean 1.0.7 Install  

No Sound in 1.0.7 clean pc install.

Xproc - System Information is blank.

Snack Tone Gen. complains: "Could not gain access to /dev/sound/dsp ..."

I know I wrestled with this on another pc but cannot find those notes.

Thanks! doc

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11164
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 01 Mar 2006, 14:03    Post_subject:  

Have you tried installing ALSA? (Read the whole thread before commencing.) It solved all my sound problems.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4390
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 02 Mar 2006, 01:18    Post_subject:  

Flash wrote:
Have you tried installing ALSA? (Read the whole thread before commencing.) It solved all my sound problems.


ALSA is da bom!

Thanks! doc

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4390
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Fri 10 Mar 2006, 10:17    Post_subject:  

edoc wrote:
Flash wrote:
Have you tried installing ALSA? (Read the whole thread before commencing.) It solved all my sound problems.


ALSA is da bom!

Thanks! doc


After attempting to get ndiswrapper working I now again have lost
sound on my wife's pc. It is not the first time that loading ndiswrapper
has created unrelated problems, which is one of the reasons I try to
avoid it.

Below is the error message from the Snack Tone generator app.
Does it shed any light on what may have happened?

Meanwhile I am going to try reloading ALSA on the assumption that
while wrestling with ndiswrapper something related to ALSA was
corrupted.

Thanks! doc

Could not gain access to /dev/sound/dsp for writing.
Could not gain access to /dev/sound/dsp for writing.
while executing
"s play -filter $f"
(procedure "Play" line 4)
invoked from within
"Play"
invoked from within
".fb.a invoke"
("uplevel" body line 1)
invoked from within
"uplevel #0 [list $w invoke]"
(procedure "tk::ButtonUp" line 22)
invoked from within
"tk::ButtonUp .fb.a"
(command bound to event)

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4390
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Fri 10 Mar 2006, 10:38    Post_subject:  

edoc wrote:

After attempting to get ndiswrapper working I now again have lost
sound on my wife's pc. It is not the first time that loading ndiswrapper
has created unrelated problems, which is one of the reasons I try to
avoid it.


Reloading alsacfg fixed what was broken.

doc

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0566s ][ Queries: 12 (0.0116s) ][ GZIP on ]