Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 09:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Macpup Opera 2.0
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 19 [276 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
dolphinsupernova

Joined: 05 Jan 2010
Posts: 17
Location: Preston, NW Lancs, UK

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 03:47    Post subject: Left-Handed Mouse
Subject description: Keeps reverting
 

Hi Runtt21,

Thanks for getting back to me. Yeah, I did use the Wizard Wizard to set up the left-handed mouse, so I don't understand why it keeps reverting. Do you have any other suggestions or theories that could shed some light?

Thanks,
Ade
Back to top
View user's profile Send private message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 04:22    Post subject:  

dolphinsupernova try setting it in both puppy ( wizard wizard) and e17 menu/settings/settings panel/input/mouse settings.

omskates & songzi try using xvesa first, But I think you may need to boot it using acpi=force .
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
joel


Joined: 26 Feb 2009
Posts: 185
Location: Buffalo, NY & Nottingham, England

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 04:29    Post subject:  

Thanks for the reply runtt21, The issues with grunge and blue-eyes is they apply fine but no wallpaper shows, and I cannot add one manually it just has a white background. As for night bling the background shows, but nothing else. Plus with those themes I cannot change to a different theme after applying it. I did do a md5 check and all was fine. I guess I will have to just pass on those themes. As for the starup screens, they seem to all work, but intermittently. Sometimes applying sometimes not. The only one that has never worked was the moon OS sky one. I will fiddle some more tonight and report back with some screen shots if possible.
_________________
I am not a Mac, not a PC... I am a Puppy. Idea
Back to top
View user's profile Send private message 
omskates


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 257
Location: TriCities, WA

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 05:58    Post subject:  

runtt21,

xvesa worked for me Embarassed Never use it so didn't think to try Rolling Eyes

Thanks for all the hard work you put into this Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 06:25    Post subject:  

runtt21 wrote:
dolphinsupernova try setting it in both puppy ( wizard wizard) and e17 menu/settings/settings panel/input/mouse settings.

omskates & songzi try using xvesa first, But I think you may need to boot it using acpi=force .


Thanks Runt First thing first. Thanks indeed for the latest version. Looks great and the Enlight thing looks impressive indeed.

My 80 year old neighbor needed the acpi=force on his machine to shut it down.

He did not get any English in education so he asks me if there is no such linux talking Swedish to him.

Some do but they fail to use his 228MB RAM they say it is too small to use for Ubuntu and Linux Mint try another distro they tells us. I try to help him.

To my big surprise your Macpup does have many words in Swedish on some menu but not all.

How can I add those he need to be in Swedish?

Another thing.

You did not make use of the SNS that modern pups have.

I guess such is need here at our compartment due to we lose connection each 30 minutes using the older ways to keep internet.

I guess we need something named DHCPCD and not just dhcp, how can I add that one?

I installed a Firefox pet so now it has both. Smile All are happy.

You get your Opera and I get my Firefox. Yes I have used it since 2003 or so. I still prefer FF

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
joel


Joined: 26 Feb 2009
Posts: 185
Location: Buffalo, NY & Nottingham, England

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 07:10    Post subject:  

And as an aide, is there anyway to install additional modules? I know there is a trash one, but its asking me to download via svn, and I have no clue what that is or how to use it.
Back to top
View user's profile Send private message 
joel


Joined: 26 Feb 2009
Posts: 185
Location: Buffalo, NY & Nottingham, England

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 11:32    Post subject:    

By jove Ive figured one problem out. I hope this helps if anyone else is having this issue. What was wrong is I often like to rename themes and such, to a proper title and clean up some of the text. Just a personal quirk but usually its ok. However when it come to WM and startup themes with enlightenment not so. The issue was that if you have both a startup theme and regular theme named the same then when you go to apply theme e17 doesnt know which one you mean so by default applied the WM one. So Basically say you have both a startup and WM theme named "Wood.edj" e17 tries to apply the wood window theme as the start up theme. So the simple fix is to change the name of the startup theme from the old "Wood.edj" to something like "WoodStartup.edj". Fixed the issue in a jiff. I noticed since many of the WM themes are related to the startup themes I had named them the same since in logic they go together. But alas...

Also it does not matter what folder they are in. Even though "Wood.edj" was in /.e/e/themes/, and the other was "Wood.edj" was in /usr/share/enlightenment/data/themes/, e17 still reverted to which ever one was in /.e/e/themes/. Since I dont have a "WoodStartup.edj" in /.e/e/themes it stays set at the "WoodStartup.edj" in /usr/share/enlightenment/themes.

_________________
I am not a Mac, not a PC... I am a Puppy. Idea
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 12:54    Post subject:  

Have any of you good experience of getting Spotify going in Macpup?

I have to test more and write down what happens.

I failed to do the set run action so wine would not to start up spotify.exe

I know it is me that fails but my neighbor don't know how to get it going either.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
dolphinsupernova

Joined: 05 Jan 2010
Posts: 17
Location: Preston, NW Lancs, UK

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 14:49    Post subject: left-handed mouse  

Thanks runtt21, I shall give your suggestions a try,

Ade
Back to top
View user's profile Send private message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 17:23    Post subject:  

omskates , I love xvesa I use it all the time.

Joel ,Dont take this the wrong way But That's Funny !!! Laughing

Let me explain about the extra modules, the stuff in the svn right now is for the .063 build of e17 . O2's version is .061 . The new stuff wont run in it because of differences in ecore,evas,eet & enia .I built .063 but it is very unstable in puppy linux. I will see if I have an older version of trash and compile it for you But if I dont your out of luck on that one.

nooby , The fact that the menus and stuff are setting up in different languages is a complete surprise to me . I know it's because of the way this pup was built. It isnt a remaster , I rebuilt the pup-431.sfs and added all the extra stuff to it. The Only thing that is preconfigured is the e17 desktop. Everything on the puppy side is plain 4.3.1 the only parts of that that where changed are the stuff that e17 needs to work . The core system,video drivers and stuff are the same , If 4.3.1 has something O2 has it also, If it doesn't O2 doesn't. When you boot it up its a fresh puppy 4.3.1 with a different desktop that's all. When you start opera or gimp , they start just like they would if you just installed the .pet and started it up the first. I have no idea how to change the other stuff that isn't in your language,Sorry.
I have never used wine I will be unable to help you with that.

dolphinsupernova, you may need to use xvesa also if that doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 17:29    Post subject:  

nooby ,One thing that you can do is rename the stuff the you have on the ibar. It's not hard but it will involve several steps .

If you can find a fix for you modem in the 4.3.1 bug thread or anywhere else on the forum just install it.

Last edited by runtt21 on Mon 26 Apr 2010, 18:00; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 17:32    Post subject:  

Today is a good day , we are back in the top 10 at Distrowatch !!!
operaday2.jpg
 Description   
 Filesize   29.82 KB
 Viewed   1282 Time(s)

operaday2.jpg

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
dolphinsupernova

Joined: 05 Jan 2010
Posts: 17
Location: Preston, NW Lancs, UK

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 17:57    Post subject: left-handed mouse  

Thanks runtt21, I shall give this a go on a fresh install later in the week, otherwise am very pleased with O2.

At the end of the day this issue is not a deal breaker as I shall probably install it on my ancient laptop anyway and not bother too much about the mouse config.

Thanks,
Ade
Back to top
View user's profile Send private message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 20:53    Post subject:  

Another Video :

http://www.youtube.com/watch?v=jzsNyACsYCI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
omskates


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 257
Location: TriCities, WA

PostPosted: Tue 27 Apr 2010, 01:18    Post subject:  

Using xvesa with good x set up, booting acpi=force. Sets up a pup_save for me but either doesn't save settings or doesn't catch the pup_save on reboot. This happens with and without acpi=force. Do I need to change another boot parameter?
**EDIT** Solved, I'm OK now Very Happy

Last edited by omskates on Tue 27 Apr 2010, 11:17; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 19 [276 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0852s ][ Queries: 13 (0.0079s) ][ GZIP on ]