Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 16:53
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
How to install PCMCIA driver so it's there on reboot?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Jimbow

Joined: 06 Mar 2006
Posts: 2

PostPosted: Mon 06 Mar 2006, 21:46    Post_subject:  How to install PCMCIA driver so it's there on reboot?  

I like Puppy!

I have just installed a win98 package on a Toshiba Tecra730. The big challenge was it can't boot from CD and it has no floppy drive...

And it works. Mostly. My biggest challenge has been getting the PCMCIA network card to work. But with a few tips I dug up with google I got it going.

Briefly, it was a matter of kernel modules - pcmcia_core, i82365, ds. Then I start "cardmgr" and finally modprobe the driver for the NIC - fmvj18x_cs.

However, right now I have to go through those steps at every boot; followed by running the gui DHCP client. I can deal with this, but it will be too much for the laptop owner!!

So, I'm hoping I can give up my Debian ways and learn the PuppyWay (TM) of making these setting survive a re-boot.

_________________
"Turn the knobs till it sound good!"
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jimbow

Joined: 06 Mar 2006
Posts: 2

PostPosted: Thu 09 Mar 2006, 01:40    Post_subject:  

Okay, I think I got it working.

But I don't know if there is a better way to accomplish this.

I have added a bunch of commands to /etc/rc.d/rc.local

Specifically;

modprobe pcmcia_core
modprobe i82365
modprobe ds
cardmgr
modprobe fmvj18x_cs
dhcpcd -k
dhcpcd

From what I could find, it looks like pcmcia_core should already be loading. Am I missing something? I didn't find it in the logs either. Maybe I just don't know where to be looking? The system layout is different than Debian!!

So can anyone tell me if I've barked up the wrong tree, or is this solution as good as any?

Thanks!!

_________________
"Turn the knobs till it sound good!"
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0380s ][ Queries: 12 (0.0043s) ][ GZIP on ]