Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 20 Oct 2014, 04:47
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Fatdog64 alpha3
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 3 [42 Posts]   Goto page: 1, 2, 3 Next
Author Message
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Tue 09 Mar 2010, 10:22    Post subject:  Fatdog64 alpha3
Subject description: 64bit UPDATED to ALPHA 4
 

Quote:
This is a complete rebuild with the T2 trunk as of a few weeks ago. My wife got a new laptop, real nice, CoreI5, 4GB of DDR3, Blu-Ray drive $499, but with crappy intel graphics. Anyway, the Xorg 7.3 that was in alpha1 is too old and doesn't support this new Intel graphics chip, so I just rebuilt everything with T2. Probably should have called it something different since it's a new base. Some highlights:

Xorg 7.5
GCC 4.4.3
Cups 1.4.2
Gimp 2.6.8
FireFox 3.6
Kino 1.3.3
HandBrake snv 2/2010
openbox / Lxpanel
linux-2.6.33
Blackberry modem support for Verizon.
Xine-UI 0.99.6
libxine 1.1.18.1
x11vnc
TightVNC-viewer

Xorg now auto configures itself and the default keyboard is "US" and the default timezone is gmt -5. You can change these in the setup menu. I went this direction because I had problems on intel graphics with the console being blank after the KMS modules would load, before Xorg started. The old xorgwizard is still there if you want a detailed xorg.conf, just hit ctrl - alt - backspace to exit the Xorg server and at the prompt type xorgwizard-old, and the xwin to restart Xorg.

Firefox now runs as user spot, anything you download goes into the Downloads folder on the desktop. At the first shutdown, after making your save file, you'll be asked if you want to move the Downloads folder to the same place as your save file. Most will want to answer yes to that. Lots of other small changes, grabbed Barry's latest scripts out of woof; added options to the right-click menu for the optical disk icon on the desktop so you can eject or explore a disk; fixed some bugs; added new bugs Smile.

No lzma compression now, didn't want to use it for the main sfs file anyway, it would have been nice for the devx file though. You can look here for the details on that http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=45322&start=90

So this is using squashfs 4.0, any old squashfs 3.1 sfs files won't work with it. I have tried a full install yet or did a whole lot of testing.


Changes since alpha2:

* Grub fixed
* Full hd install fixed
* PDF printer fixed
* Gimp crashing (hopefully) fixed
* recompiled GTK for Gimp problem.
* upgrade libxine and Xine-UI
* add Xine-UI plug-in for Firefox
* Various other small bug fixes




Know issues:

* The firewall wizard breaks something with running Firefox as spot, haven't looked into it yet.
* DVDs don't play when clicked on from the desktop, they do play with xine.
* ctrl-alt-backspace doesn't kill X with some hardware?



The T2-packs folder contains all kinds of stuff I haven't test yet, like qt3, qt4, mysql, openldap. Everything the T2 build produced.[/b]

EDIT: UPDATED TO ALPHA4

Changes since Alpha3:

* Firewall fixed
* Petget fixed
* DVDs play when clicked on.
* Removed the "Do you want to unmount" message when you click on a mounted partition.
* Xine now runs as user spot.

Last edited by kirk on Fri 26 Mar 2010, 09:23; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 09 Mar 2010, 11:48    Post subject:  

Quote:
Lobster,

When you say Firefox is not working after running the firewall wizard, do you mean Firefox can't connect to the network?


OK that is from Alpha 2 but same thing happening in Alpha3
Firefox does not connect if the Firewall is run

Here is the code that appears when the firewall is run so that may help you Smile

Code:
/etc/rc.d/rc.firewall start

-> Projectfiles.com Linux Firewall version 2.0rc9 running.
-> Performing sanity checks......iptables: Index of deletion too big.
iptables: Index of deletion too big.
 [ PASSED ]
-> Building firewall.iptables v1.4.6: Couldn't load target `standard':/usr/libexec/xtables/libipt_standard.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
iptables v1.4.6: Couldn't load target `REJECT':/usr/libexec/xtables/libipt_REJECT.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
.iptables v1.4.6: unknown option `--icmp-type'
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
iptables v1.4.6: Couldn't load match `state':/usr/libexec/xtables/libipt_state.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
.iptables v1.4.6: Couldn't load match `state':/usr/libexec/xtables/libipt_state.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
.iptables v1.4.6: Couldn't load match `state':/usr/libexec/xtables/libipt_state.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
iptables v1.4.6: Couldn't load match `state':/usr/libexec/xtables/libipt_state.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
 [ DONE ]

                         *** Installation Complete ***

The firewall is now RUNNING on your system.  The firewall initialization
script has been installed here: /etc/rc.d/rc.firewall
and will run each time you boot your system.  Advanced users can modify their
firewall configuration by configuring the above file with any text editor.
After making changes you will need to run the rc.firewall script again for
changes to take effect.

For more information, please visit:   http://projectfiles.com/firewall/

Firewall install script finished.
Press ENTER key to quit:


Quote:
ctrl-alt-backspace doesn't kill X with some hardware?

works OK for me (AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+)

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Tue 09 Mar 2010, 16:22    Post subject:  

Thanks Lobster,

I had put /usr/libexec/xtables in the devx file, needs to be in the sfs file for the firewall to work. I'll fix it for alpha4 or might call it beta1. If you add the devx file using the BootManager it should work for you.
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 09 Mar 2010, 23:52    Post subject:  

I'll wait till the alpha 4/beta 1
The devx is massive and could not download anyway (did not try much - just from Firefox)
Besides running without a firewall is still safer in Puppy (did it for a couple of years before we ever had a firewall) Cool

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Wed 10 Mar 2010, 00:42    Post subject:  

Here's a pet package to fix the firewall and DVDs playing when the desktop icon is clicked.
fixes-a3.pet
Description  Fixes for firewall and DVDs playing when the desktop icon is clicked.
pet

 Download 
Filename  fixes-a3.pet 
Filesize  177.29 KB 
Downloaded  880 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 10 Mar 2010, 04:01    Post subject:  

Still might wait for that beta1 . . .
Tried another pet
also tried downloading and then installing (rather than direct install)
same result . . .

Code:
# petget fixes-a3.pet
sed: -e expression #2, char 0: no previous regular expression
truncate: you must specify one of `--size' or `--reference'
Try `truncate --help' for more information.


Whilst I remember double clicking on a programs title bar does not expand it to full screen - even though this option is on in the openbox configuration You are probably aware that Openbox 3 is out . . .
1.png
 Description   
 Filesize   11.45 KB
 Viewed   2475 Time(s)

1.png


_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Wed 10 Mar 2010, 12:36    Post subject:  

That will teach me to assume something works Smile . Petget needs a different version of truncate. There's another small binary Barry wrote called printcols, found the source. I'll include them in alpha4. If you want to manually install that pet package, change .pet to .tgz, then click on it and extract it to /.
Back to top
View user's profile Send private message 
vabene06

Joined: 25 Apr 2006
Posts: 36

PostPosted: Wed 10 Mar 2010, 13:44    Post subject:  

Hallo,
i cant download the dev.sfs. Vabene
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Wed 10 Mar 2010, 19:11    Post subject:  

Sorry,

Had the permissions set wrong, the devx file should download now.
Back to top
View user's profile Send private message 
DC


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 359
Location: Maidenhead, England

PostPosted: Thu 11 Mar 2010, 19:17    Post subject:  

Hi Kirk,
full install working fine.
did try a full install upgrade to alpha 2 but divx did not upgrade well.

64 bit - opera, vmware, java all working.

One request
when left clicking on a mounted drive icon to open.
could you get rid of the "Puppy drive manager" popup which asks
Do you want to unmount etc - really annoying

thanks

DC
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Thu 11 Mar 2010, 23:48    Post subject:  

Quote:
One request
when left clicking on a mounted drive icon to open.
could you get rid of the "Puppy drive manager" popup which asks
Do you want to unmount etc - really annoying


Done. It will be fixed in alpha4. I guess I'll upload that soon. I keep hoping that 2.6.33.1 will show up.




[/b]
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Sat 13 Mar 2010, 10:35    Post subject:  

Updated to alpha4. See the first post for details.

I'm not aware of any problems right now. I would like to update to 2.6.33.1 when it comes out. Might add some sort of NFS support.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat 13 Mar 2010, 12:47    Post subject:  

Hi Kirk,

Sorry, alpha 4 has a major problem with the video on this release, as least for nvidia cards. It quickly boots up to a very colorful display of mixed colors. Although, the menu can barely be seen, it is partly operational. However, going into setup the xorg video wizard does not work. Going to a prompt doesn't help either, since xorgwizard will not start. Xwin does take you back to the horrible desktop.

One other problem that I've had with all previous alphas, there is no Cups option, for an usb printer.

Thanks for keeping this one going, eventually 64bit is going to be the main distribution.

Cheers,
Jim
System: BFG NVIDIA Geforce 8400 GS 512MB, Asus P6T Motherboard, Intel core i7-920 (8MB Cache, 2.66 GHz), DDR3 3GB 1333MHz ram, Pioneer DVR-2910 DVD+-RW Dual Layer Burner, Realtek ALC1200 Audio, HP Photosmart 5280 All-in-One Printer
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1419
Location: florida

PostPosted: Sat 13 Mar 2010, 15:38    Post subject:  

Jim1911,

Could you post the output of lsmod and lpinfo -v ?

The old xorgwizard has been renamed xorgwizard-old. You might want to try that. Unfortunately I don't have anything with a Nvidia card. Maybe I'll compile the Nouveau stuff, the Nouveau kernel module is already in there.

You may want to try booting with the USB printer on and plugged in and see if Cups has a USB option.
Back to top
View user's profile Send private message 
jduffy22335

Joined: 16 Apr 2009
Posts: 35
Location: Great Mills, MD USA

PostPosted: Sat 13 Mar 2010, 15:51    Post subject: Devx no permission to download  

Kirk, unable to download devx since change to A4
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 3 [42 Posts]   Goto page: 1, 2, 3 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0968s ][ Queries: 13 (0.0075s) ][ GZIP on ]