Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 17:27
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Puppy Arcade v5 - new files (29 Dec 2009)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 11 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13 Next
Author Message
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Tue 29 Dec 2009, 08:38    Post_subject: Puppy Arcade Updated for 4.3 Users  

Libpcre has been added to Puppy Arcade pet and sfs files.
Users of Puppy 4.3 can now install Arcade without problems.

New Downloads

Puppy Arcade v5 PET, for any Puppy:
Mirror 1
(27mb, md5: 2f05315076211fee9e0b852471fa4051)

Puppy Arcade v5 SFS, for Puppy 4.3:
Mirror 1 (27mb, md5: 614f9d0593bfb5003827970814668428)

The main post has also been updated.



For libpcre only, download here

Puppy Arcade V6 may be coming soon, I think and will hopefully be based on 4.3.1, or some variation of it...
Not sure when though.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
CRF

Joined: 05 Jul 2009
Posts: 50

PostPosted: Fri 01 Jan 2010, 05:04    Post_subject:
Sub_title: Segmentation Fault
 

V5 works great on my desktop computer, running NOP413!

However, on my laptop running Fatdog112 (I believe based on 412) when I click on Properties, Gxmame seems to crash and close. I've run arcade from a terminal, when I've clicked on properties and Gxmame closes, the last message in terminal says 'segmentation fault'.

Any ideas on how to correct this?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 07:14    Post_subject:
Sub_title: Segmentation Fault
 

CRF wrote:
V5 works great on my desktop computer, running NOP413!

However, on my laptop running Fatdog112 (I believe based on 412) when I click on Properties, Gxmame seems to crash and close. I've run arcade from a terminal, when I've clicked on properties and Gxmame closes, the last message in terminal says 'segmentation fault'.

Any ideas on how to correct this?


Not entirely sure without being able to test it myself, but run the 'ldd' command on gxmame, it will tell you all the dependencies, and will probably be that some of these libs need to be updated...

It's possible that Puppy Arcade replaced some libs.
Maybe copying some of these libs from your NOP install may help..

But I may be wrong, as this would possibly affect many apps, not only MAME Sad
Sorry I can't help you more, but it's a place to start...

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
CRF

Joined: 05 Jul 2009
Posts: 50

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 11:41    Post_subject:  

Thanks for your reply........."run the ldd command"? What is this and how do I do this?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 13:51    Post_subject:  

CRF wrote:
Thanks for your reply........."run the ldd command"? What is this and how do I do this?

In your terminal (rxvt) type ldd /path/to/mame

Of course, you must replace /path/to/mame with the actual path.. It will show you all the dependencies used by mame, so you know what may affect it working..

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sun 10 Jan 2010, 11:21    Post_subject: VICE emulator now available for Puppy
Sub_title: C64, C128, CBM2, PET, PLUS4, VIC20
 

VICE - Commodore Emulator

Direct Download

I've managed to get Vice working and packaged, all libs included. This has been tested in 4.3, but not in 4.2.. yet..

It emulates lots of Commodore systems, and has a separate file for each - so I've added a quick fontend to choose the system.
This is the dialog on the right of the screenshot below.

This is 10mb installed, WAY bigger than Frodo, but a lot of people have requested it, so here it is..
It may or may not be included as default in future versions of Puppy Arcade.

Installation:

Install the pet as usual..

Playing ROMS:

You need to find and download all the Commodore rom files (basic, chargen, kernal, etc) for the relevant systems, and put them in /usr/lib/vice/[system] before you can load the emulators.
vice.png
 Description   
 Filesize   84.37 KB
 Viewed   1879 Time(s)

vice.png


_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Makoto


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 1798
Location: Out wandering... maybe.

PostPosted: Sun 10 Jan 2010, 16:19    Post_subject:  

I thought VICE actually came with the system ROMs, though. Not sure about the C128 as I never tried it (was a C64 user, and never got around to getting a 128 Sad ). I think I also tried the Vic-20 emulation at least once (had a relative with one :/)
_________________
[ Puppy 4.3.1 JP, Frugal install | 1GB RAM | 1.3GB swap ] * My Pidgin Builds for Puppy 4.3.1+
In memory of our beloved American Eskimo puppy (1995-2010) and black Lab puppy (1997-2011).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 02:44    Post_subject:  

Makoto wrote:
I thought VICE actually came with the system ROMs, though. Not sure about the C128 as I never tried it (was a C64 user, and never got around to getting a 128 Sad ). I think I also tried the Vic-20 emulation at least once (had a relative with one :/)

This version didn't come with the required roms/bios when I found it - the provider stated that they cannot provide the roms in the same package for legal reasons. I got them from 'elsewhere' Smile

I didn't get roms for all systems, but everything that I checked worked fine.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Makoto


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 1798
Location: Out wandering... maybe.

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 04:51    Post_subject:  

But... the packaged binaries (at least the Windows versions) from the VICE site do contain them, if I remember correctly.
_________________
[ Puppy 4.3.1 JP, Frugal install | 1GB RAM | 1.3GB swap ] * My Pidgin Builds for Puppy 4.3.1+
In memory of our beloved American Eskimo puppy (1995-2010) and black Lab puppy (1997-2011).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rfxcasey

Joined: 14 Jan 2010
Posts: 16

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 01:30    Post_subject: Puppy arcade can't delete shortcuts from desktop  

I accidentally dragged 2000 roms from a usb drive to my desktop. They are all right on top of one another and I can't select them all at once to delete them so I have to do it one at a time. HELP! I am also having problems where my sound setting is being saved when I reboot. Sometime after a reboot it says it can't find the desktop wallpaper. Love the distro but I need some help please.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 03:25    Post_subject: Re: Puppy arcade can't delete shortcuts from desktop  

rfxcasey wrote:
I accidentally dragged 2000 roms from a usb drive to my desktop. They are all right on top of one another and I can't select them all at once to delete them so I have to do it one at a time. HELP!

1. To remove the icons, you can open up /root/Choices/ROX-Filer/PuppyPin and delete all the entries that you want to remove. Make sure you save the changes (using savefile as well)

2. You could use this method: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=377841#377841


rfxcasey wrote:
I am also having problems where my sound setting is being saved when I reboot.

Your sounds settings ARE being saved, or NOT being saved? And which settings? For an emulator, or Puppy itself?

rfxcasey wrote:
Sometime after a reboot it says it can't find the desktop wallpaper. Love the distro but I need some help please.
You can always put a new wallpaper called 'default.jpg' at /usr/share/backgrounds/... This is the safest and most reliable way to update the wallpaper, as this is what Puppy looks for as default...

Also, to fix (reset!) the desktop, you can install the either bling or no-bling fix... then save your settings...

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rfxcasey

Joined: 14 Jan 2010
Posts: 16

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 10:01    Post_subject:  

Thanks that helps a bit. As far as my sound setting go they are NOT being saved it seems. I am using the on board VIA® 1617A 6 channel AC'97 audio codec. If I run the ALSA sound wizard it finds the onboard and usually if I run it right after the OS boots I can hear the "BARK BARK" during the sound test but it seems like if I do anything with the machine after boot before running this, during the test I don't hear anything and yes I have the volume turned up in the mixer. If it passes the sound test (well it always seems to but I don't hear anything) and I shut down the machine correctly it doesn't seem like it saved the setup.

One other thing, not to make this a long protracted question but, I am also having problems getting anything but the default graphics driver to work. I did like the instructions in this thread said and downloaded the package for my GeForce 2 GTS but when I restart X it fails so the only way I can get a GUI again is to either re run the Xorg wizard or use the vesa setting.

Last question, I promise, I can't get xmame to run in fullscreen even though it's selected to run in fullscreen. I am thinking maybe this is happening because I have to use the default video drivers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:52    Post_subject:  

all @ rfxcasey

First, it sounds as though you're haviing save file issues - these will not be Puppy Arcade specific, a solution/helping hand will almost certainly be around this forum.

Second, to get OpenGL working you just have to make sure you have the right drivers for your card.. This can take a lot of hunting, I can't guarantee the .pet files I listed in the main post will work...

Or try searching around these forums for more on your specific card, or try their site for some linux drivers... If they're in .tar.gz format you can just extract and try...

Lastly, in MAME, go to 'Default Options' in the menu, and then the 'Rendering' tab - and make sure you change the dropdown list at near the top-left, so it reads 'Xvideo - ctrl+insert' (or something close!!)

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
SpideyLinux69


Joined: 26 Jan 2009
Posts: 16
Location: Beaumont, Texas USA

PostPosted: Sun 17 Jan 2010, 13:53    Post_subject: Thank You and questions
Sub_title: Atari and Mame ..... getting them going
 

Many thanks for this distro. It again helps answer the question what can be done with an older machine.

I have managed to run an SNES game successfully and an Amstrad game. BTW, had never heard of the Amstrad before. Amstrad presented minor issue with learning command taxonomy and figuring out the keyboard.

I can't seem to make any progress with Mame and Aatari.

For Mame, the front end insists on building a huge directory of games that I don't have. The one that I do have it seems to fail to recognize.

For Atari. What is the emulator? Hatari / Steem? I tried to dowload the Steem TOS (UK) files and placed in the Hatari? hidden directory because that was all I could find. I can't seem to use the interface at all for finding the couple of ROMS that I have.

Any guidance? thanks!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sun 17 Jan 2010, 15:18    Post_subject: Re: Thank You and questions
Sub_title: Atari and Mame ..... getting them going
 

SpideyLinux wrote:
The Mame front end insists on building a huge directory of games that I don't have. The one that I do have it seems to fail to recognize.

First you must build this list of games - it's a list of supported games, not a list of games found.

You must put your roms in the rom directory (look in 'Options->Directories') and then verify them - making sure the zip files contain all the needed rom files.

To verify roms, right click on them, and go to 'Properties'.. From there you check that you have all files...

Use the website http://romkeeper.com to download good MAME roms.

SpideyLinux wrote:
For Atari. What is the emulator? Hatari / Steem? I tried to download the Steem TOS (UK) files and placed in the Hatari? hidden directory because that was all I could find. I can't seem to use the interface at all for finding the couple of ROMS that I have.

Any guidance? thanks!

Puppy Arcade uses Hatari.. I used the Steem files, they work...
You should have /usr/share/hatari/TOS.img installed for Hatari

Check the Hatari website for details on how to use it - I can't help you, I never loaded roms on it, just tested the Atari OS itself was working..

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 11 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0945s ][ Queries: 13 (0.0075s) ][ GZIP on ]