Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Sep 2014, 01:57
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Canon pixma printer drivers
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 11 [153 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 9, 10, 11 Next
Author Message
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Mon 12 Oct 2009, 11:06    Post subject:  

Hmmm .....

@ALand

ALand wrote:
........ but the printer does not spit out a printed page. I've got the check on allow desktop to print to server under Admin page. Any ideas. Thanks


Please start a new thread with some description of the puppy version that you're using, the shared printers connection and some basic info of your network connections. It may need some troubleshooting process for any bug that I may not be aware of and I would like to keep this thread clean for drivers posting and/or reports ... I'll try to reply your queries/issues as soon as I can ...

Update: I've checked the v3.10 sources and I found a small library missing. All v3.10 drivers have been updated. It appears to be required only for network printing connectivity. If you are attempting to print over the network, perhaps this updated driver may resolve your issue.


Rgds
Back to top
View user's profile Send private message 
ALand

Joined: 11 Oct 2009
Posts: 2

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 01:19    Post subject: MX860 working perfect  

Sorry for my first post. I had spent 2+ hours installing MS drivers for the MX860 and our PCs and had not read all discussions threads.

Everything working now.
Laptop #1: IBM laptop running Puppy 4.3. Installed your CUPS 1.3.11.pet and Canon drivers. Works perfect with wifi - job printed before I can get to the printer.

Desk PC#2 (HP something): Puppy 4.2. Installed MX860.pet. Works perfect with CUPS 1.4x with a USB.

Thanks for your excellent work. Canon printers are great but I have had no luck in the past with Linux drivers.
Back to top
View user's profile Send private message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Tue 13 Oct 2009, 12:38    Post subject: Re: MX860 working perfect  

Hmmm .....

ALand wrote:
........
Everything working now.
Laptop #1: IBM laptop running Puppy 4.3. Installed your CUPS 1.3.11.pet and Canon drivers. Works perfect with wifi - job printed before I can get to the printer.

Desk PC#2 (HP something): Puppy 4.2. Installed MX860.pet. Works perfect with CUPS 1.4x with a USB.
........

Your positive report for the mx860 driver is much appreciated, thank you ... I'm glad to be able to assist .....


Rgds
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8252

PostPosted: Sun 18 Oct 2009, 21:47    Post subject:  

Ok tested and running the IP4600 set Smile

regards

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Sun 18 Oct 2009, 23:08    Post subject:  

Hmmm .....


Thanks Mike for the confirmation ... much appreciated .... Smile


Rgds
Back to top
View user's profile Send private message 
plankenstein


Joined: 15 Nov 2008
Posts: 121
Location: Arkansas, USA

PostPosted: Mon 19 Oct 2009, 13:09    Post subject:  

Used this pet in 214x15 and works flawlessly. Manny thanks Very Happy

plankenstein

_________________
I carefully plan ALL my random acts! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
Wheres One


Joined: 21 Nov 2008
Posts: 215

PostPosted: Mon 19 Oct 2009, 19:32    Post subject:  

Sorry to butt in, but I think I'm missing something when it comes to downloading the driver for the mx 860 series. When I click on the link I go to the download page, click on the link to download, and get this:
Quote:
Accessing directly the download link doesn't work. The download only starts if you click from the download page.

How do I download the package?
Back to top
View user's profile Send private message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Tue 20 Oct 2009, 10:04    Post subject:  

Hmmm .....

Wheres One wrote:
........ How do I download the package?


Just tested the link and its still working ... Tested with Seamonkey and DownThemAll ... If you're using a download accelerator, you must specify a single chunk/part download. Parallel downloads may give this error ... What can I say, it's free hosting stuffs .....


Rgds
Back to top
View user's profile Send private message 
Wheres One


Joined: 21 Nov 2008
Posts: 215

PostPosted: Tue 20 Oct 2009, 18:51    Post subject:  

I checked it again and it worked. Must have been some odd error on my part.
Now that I have the package, I'm unsure of how I should go about setting it up to work with my Canon MX860, as it is attached to my LAN. I do however, know and can provide the IP address, MAC address, etc., if it proves necessary.

Sorry I'm so clueless,

Wheres One
Back to top
View user's profile Send private message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Tue 20 Oct 2009, 19:10    Post subject:  

Hmmm .....

Wheres One wrote:
.....
Now that I have the package, how would I go about setting up my Canon MX860? (it's on my home network and I have the IP address, MAC, etc.)
.....

Click on the pet package to install, connect the printer to your usb port, start CUPS web interface (ie. http://localhost:631/) and make a test print ... Yes, installing the printer driver will automatically add the printer automatically into CUPS using the usb backend as default ...

Once that's done, if you want wifi connectivity then unhook the usb cable, go to the admin page and add the printer again from the selection ... It probably should have a backend using cnijnet or something .... If you're not sure how to do so, please open a new thread and ask for assistance from other MX860 owners .....


Rgds
Back to top
View user's profile Send private message 
Wheres One


Joined: 21 Nov 2008
Posts: 215

PostPosted: Wed 21 Oct 2009, 20:38    Post subject:  

Patriot, my firewall was what was preventing me from getting at my printer. The Package works wonderfully and I cannot describe my gratefulness to you for creating it.
Out of curiosity, would you happen to know the port that is being used by the printer and how I would go about allowing it to remain open with my firewall still up?

Thank you very much for your excellent work,

Wheres One
Back to top
View user's profile Send private message 
Patriot


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 734

PostPosted: Wed 21 Oct 2009, 23:51    Post subject:  

Hmmm .....

Wheres One wrote:
Patriot, my firewall was what was preventing me from getting at my printer. ........


I must have overlooked the firewall stuffs ... sorry about that ... I believe the standard canon BJNP ports are 8611, 8612, 8613 and 8614 (both tcp and udp) ... Try port 8611 tcp/udp first, then only all of them if it doesn't work ..... You can set them open using the firewall wizard ...

And, really, these drivers are from canon published driver sources ... I only recompiled them to conform to puppy folder layouts ...

Thanks for highlighting the firewall issue ...


Rgds
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8252

PostPosted: Wed 28 Oct 2009, 14:44    Post subject:  

Ok I was having a problem with using the gimp with the gutenprint interface...needed for serious image printing.
I can use the gutenprint driver but as mentioned the output is dark whereas the canon driver is spot in and gives good quality. Also the cd tray option does not work anyway so gutenprint advantages diminish somewhat. I found this workaround...

Quote:
1. go into the print dialog, click "new printer" and give it a name (I chose kprint).
2. select adobe, postscript level 2 (the defaults).
3. browse for the ppd file in /etc/cups/ppd or /usr/share/turboprint
4. select "custom command" and enter "kprinter -d Canon" (in my case)
5. click OK

All the papersizes, resolutions and tray options now appear as before.

Ignore step 4...this works a treat so providing all that tarty control needed for such as label printing.

If more options are wanted then these setting may work by adding to the canon ppd....
Quote:
*OpenUI *Resolution/Output Resolution: PickOne
*DefaultResolution: 600dpi
*Resolution 600dpi/600 dpi: "<</HWResolution[600 600]>>setpagedevice"
*Resolution 1200dpi/1200 dpi: "<</HWResolution[1200 1200]>>setpagedevice"
*Resolution 2400dpi/2400 dpi: "<</HWResolution[2400 2400]>>setpagedevice"
*CloseUI: *Resolution

*OpenUI *CNQuality/Quality: PickOne
*DefaultCNQuality: 3
*CNQuality 2/High: "2"
*CNQuality 3/Normal: "3"
*CNQuality 4/Standard: "4"
*CNQuality 5/Economy: "5"
*CloseUI: *CNQuality

*OpenUI *CNGrayscale/Grayscale: PickOne
*DefaultCNGrayscale: false
*CNGrayscale false/Off: "false"
*CNGrayscale true/On: "true"
*CloseUI: *CNGrayscale


some minor tweaking may be needed and the extra options appeared in the cups options but not as yet in the gimp (??) ..this may give a way to use the CD tray but I will try that later...odd that canon do not include the extra options since these at least seem to work.

regards

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
mbridges1

Joined: 01 Oct 2009
Posts: 35
Location: Lee's Summit, MO

PostPosted: Fri 06 Nov 2009, 12:55    Post subject:  

I now have a total success printing from Windows XP AND Windows Vista to Puppy 430.

I had do to the CUPS 1.3.11 pet install. I restarted JWM and X windows.

Then I installed the Canon Pixma iP1800 printer using the driver you supplied earlier in this stream.

Then I had to configure CUPS to allow share published printers connected to this system, using the root userid and "woofwoof" password. I added the printer to CUPS as name ip800. I printed a test page from Puppy to make sure everything was working correctly on that system.

Next I added a printer to each Windows system to print to:
http://192.168.1.3:631/printers/ip1800
and changed the Advanced option to Print Directly to the printer.

Then I successfully printed a test page from each of the Windows systems.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8252

PostPosted: Fri 06 Nov 2009, 13:06    Post subject:  

Quote:
Next I added a printer to each Windows system to print to:
http://192.168.1.3:631/printers/ip1800
and changed the Advanced option to Print Directly to the printer.

did you install the canon printer locally on the windows machine as well?
I'm a bit stuck with this and suceeded with a epson previously.
Plus is a common need amongst puppy users

regards

mike
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 11 [153 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 9, 10, 11 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0905s ][ Queries: 13 (0.0097s) ][ GZIP on ]