Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 27 Aug 2014, 17:16
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Ppup-417 Alpha bug reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 4 [56 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 07:36    Post subject:  

Belkin Wireless keyboard doesn't work for me with 2.6.30.1 at setup stage, can't get any input to keyboard country menu but works fine with 2.6.25.16

Apologies if I've missed something but I've been offline for a few weeks.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1006
Location: South of Belgium

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 07:48    Post subject:
Subject description: Zfind: how to definitely use it?
 

Hi,
thanks again Barry!
Zfind seems very attractive!
I have difficulties with Zfind; it could find - let's say - the file 2barks.wav only if entering the path /usr/share/audio...!? Otherwise it frozes.
I browsed the web to find a tuto...but Zfind looks so dead simple that it should'nt not need a tuto.
I keep not understand how to use it...
Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1006
Location: South of Belgium

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 07:53    Post subject:
Subject description: Seamonkey (Browser and Mail) shuts down when accidentaly hiting the insert key
 

Hi,
It has been fixed by Pizzasgood: (many thanks to him!)
here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=31069&start=75

Code:
...Turns out I only had to recompile gtk with the --enable-debug option. Works fine without touching glib.
I also compiled it with --enable-xinput=yes, because otherwise people with drawing tablets can't use pressure sensitivity, and I'm sure there are other peripherals that use xinput.
Just install this over your existing gtk. Note: you probably can't use this as a standalone gtk package in Unleashed. Most likely you need to copy this into the current package, overwriting the files, because I believe the original package has some other configuration files and such that aren't in this one.
gtk+-2.12.1-xinput-debug.pet
EDIT: file removed - it's slightly broken - does not work with SCIM. See several posts down, I posted a corrected version.
Tested on 4.11 and 4.12 only.


Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1101
Location: Vienna Austria

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 09:28    Post subject:  

Barry wrote:

Quote:
That's good news. It would be really great if Puppy could move on the needing the latest kernel only.


It seems that neither the latest ATI-Catalyst video driver version 9.6 nor the original ATI-Catalyst version 8.12 pet built by MU will work in Pup4-417 using the latest 2.6.30.1 kernel.

I have just tried pup4-417 Alpha with the older kernel version 2.6.25.16 which works OK with MU's ATI-Catalyst version 8.12.

So it looks as if it would be a good idea to retain the option of having the older kernel version at least for the moment, until such times as a successful build of the ATI-Catalyst driver (of whatever version) becomes available for the later kernel.

_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1101
Location: Vienna Austria

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 09:35    Post subject:  

Burniso2CD seems to work well with xorriso
_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
dogone


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 202
Location: Arizona, USA

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 11:14    Post subject: Issues - Suggestions - Questions re Ppup-417
Subject description: dogone's ongoing bug report
 

(re: pup4-417-k2.6.30.1.iso on multisession CD-R)

Issues:

10. Uget opens with a new download dialog showing a URL and file name of "%u". Ought these to be empty?

9. Bcrypt tells me that "password must have at least 8 characters" but it does not accept fewer that 9. BTW, is there a ccrpyt-capable encrypter available to Puppy?

8. GTkam still quite unstable with my Canon Powershot A590IS.

7. Network Wizard occasionally fails to obtain a valid dhcp assigned address during wireless connection setup. I often have to click the Auto DHCP button after the initial connection. No problems thereafter. See related suggestion below.

6. memtest from X does not work, can be dangerous and lead to data loss. Please remove this menu item. A boot option ("pfix=memtest") is the appropriate tool.

5. Zfind GUI stops responding when a search is executed and must be killed. Zfind remains running in the background with 50% CPU load.

4. alsaconf (alsawizard) reports "No supported PnP or PCI card found" despite kernel detection of the PCI card and successful load of [snd_ice1724] driver. Sound does work if /etc.asound.state is manually configured and "alsaconf restore" executed. Experienced this problem in 416 also.

3. PPM - clicking "examine dependencies" closes dialog and then nothing.

2. man command appears to be passing the wrong parameters to die.net. Site always returns "Not found" (problem dates back to 412 at least).

1. Creation of multisession DVD+RW fails. DVD+R multisession appears to work for first session only. Subsequent sessions not saved or not saved correctly (I've yet to investigate further).

Suggestions:

g. Does Puppy really need 3 scientific calculators? Calcoo appears the best of the three. Can we toss Xcalc and Ycalc (add to pet repo)?

f: Add a pause following network auto dhcp so user can see the assigned address. Network wizard seems somewhat inconsistent in this regard - sometimes you see it and sometimes you don't. See the related issue above.

e. Provide the multisession user the option of a periodic "save session" reminder and/or auto save session (sans disk eject). Optical media is cheap and it's too easy to run for hours without remembering to save the session.

d. Lots of CD/DVD tray activity this time out. What's changed? Rather annoying. Can we give the user the option...?

c. "do you want to unmount..." dialog very annoying. I suggest it be dropped in favor of the 412 right-click solution. (or at least, position the dialog to above the drive icon. see ttuuxx's series 2 redux.)

b. Provide user the equivalent of "pfix=fsck" during or after boot from multisession session CD/DVD. We need some sort of sanity check of the disk and it's contents.

a. Reduce the size of the green mount indicator dot by about 30% or (preferred) integrate the indication into the device icon (turn the oval on the drive to green).

Questions:

A. Can multisession users load .sfs files at boot? If so, how? I note that Boot Manager sees .sfs files symlinked to "/" but the source drive would then have to be auto-mounted at boot. MS users have no home.

Last edited by dogone on Sun 19 Jul 2009, 14:22; edited 10 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 11:31    Post subject: Flashplayer
Subject description: need flash 10
 

Hi Berry
while you are working to get out a bata just wanted to mention that syfi.com dose not work the the current flashplayer had to upgrade to 10 to get the site to work maybe you could work 10 into the upgrades

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nancy reagan

Joined: 22 Jan 2009
Posts: 509

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 13:05    Post subject: Packagemanagement  

I like the flying desktop pup.

Would it be an idea to give every series its own pup, or color, or stripes, anyhow -a unique symbol- as people get lost amongst the distroes ?

Again, all those funny names for the programs sound like He-brew. Why not -first- mention the program, e.g. "multimediaplayer - Gxine", "wordprocessor - Abiword" as we read from left to right and always are in a hurry.

Even though I like Puppy very much, it comes to me more or less as a distro for amongst TWEAKERS. Which applies to all linux distroes.

Userfriendliness starts imo with accessible names. Might it be an idea before launching again a newer distro to hand it to a windblower and ask him her to go about ? and considering from the questions and remarks they make to adapt the skin ?

I think it is annoying antytime you hit the sda symbol you are asked whether you want to unmount or not. (I am lazy).

Would it be an idea to write in capitals on the download page TESTING VERSIONS for those to be teted ?

I am not a tester just thought "going to -use- 417".


I first used the first proposed iso by Barry. Now the scsi but the same with

PACKAGEMANAGEMENT

With the first iso when I installed a pet it kept saying that a menu entry was made in utilities, even if it was a pet without a menu entry, e.g. driver .

The vlc pet did not respond at all, but in the petget screen it was mentioned as "installed".

Or if I wanted to try to install a mm pet it said that a menu entry was made in "utility".

In 412 I always use jrb's "load_sfs_412". In this iso it does not work maybe something to do with version numbers ? even though it says "menu entry made".


Now in this "scsi-iso" it says when trying to install skype and vlc "not a menu entry made", which is correct - in a sense..

The first iso did not seem to scroll as smoothly as the 412 maybe because I inserted a usb dvb-t, though not installed.
Back to top
View user's profile Send private message 
mawebb88

Joined: 13 Jul 2008
Posts: 245
Location: France nr Lyon

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 16:46    Post subject: Good news so far  

Did a frugal install using pup4-417-k2.6.30.1.iso on my EeePC901's SSD. The Network Wizard went like dream to my WiFi with WPK. Whats more it sticks between reboots. Perfect Smile

Question: When in in route to 4.3 will there be the latest Seamonkey?

Request: Please keep in Seamonkey mail
Request: Please can we have the special EeePC drivers for this latest kernel (good news is that the fan is working without the specials)
Request: Keep gXine(need it for midi with the extra pluggins) and add Mplayer(with browser plugin). I need Mplayer to listen to live BBC and also BBC postcasts. Never got anything else to work.

Working: gFTP, Seamonkey,HardInfo, Pnethood(except for the CIFs problem I have reported several times in the forum together with a workaround)

Doggy: alsamixer seems to have some sliders missing e.g. master volume!

Working: Aqualung. Good news is that Aqualung accepts m3u playlists if you drag them. It would be nice if the run action for m3u was built in out of the box. BTW for some reason gxine is not working with my m3u playlists although in 412 I have it working fine.
I am beginning to like Aqualung. I set the run action for m3u to aqualung and hey-presto my playlist.m3u off my LADdisk samba server loads., Great. only problem is that is does not automatically play. I have to click the play arrow. I have searched the settings but have not found so far how to make this happen. Also could not get Aqualung to shuffle my playlist. Another irritation is that mutiple copies of Aqualung seem to load when it would be better if the tabs function (which it has) was used

Working: flv files play nicely in gxine out of the box (and avi)

Not working: Could not get any of the PuppyTV channels to run. Just a dialog box saying getting gxine to run and a okay button.

I am going to submit this in case I lose it now.

Thanks Barry etc for a great looking Puppy. Roll on 4.3 asap.

Mike
Back to top
View user's profile Send private message 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 313

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 17:18    Post subject: PUP TV
Subject description: Some stations yes, some no
 

mawebb88 wrote:
.........

Not working: Could not get any of the PuppyTV channels to run. Just a dialog box saying getting gxine to run and a okay button.

Mike


Fox japan not connecting
Fox 11 works fine
BBC.. new url.. so nothing
Nasa 1 forget
Nasa 2 works fine
SIFI not today... think did worked the other day
Comic NO
Baseball.... might was very slow, quite waiting at 64%.
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2617
Location: Japan

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 17:49    Post subject: NEWLANG in /usr/bin/xwin
Subject description: internationalisation fails
 

any i18n seeng LANG environment fails because of the bug in /usr/bin/xwin at the line 517...
wrong:(reads the comment line in /etc/profile.)
Code:
NEWLANG="`cat /etc/profile | grep "LANG=" | cut -f 2 -d '='`"

should be:
Code:
NEWLANG="`cat /etc/profile | grep '^[[:blank:]]*LANG=' | tail -n 1| cut -f 2 -d '='`"
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mawebb88

Joined: 13 Jul 2008
Posts: 245
Location: France nr Lyon

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 17:53    Post subject: I like the bcrypt GUI  

I like the bcrypt GUI

Minor problem: when decrypting normally using bycrpt from the command line only entering the password once is required but the GUI needs it twice.

Also clicking on a .bfe file (in ROX) opens the GUI but does not complete the file name so a drag is still required.

Rgds Mike
Back to top
View user's profile Send private message 
mawebb88

Joined: 13 Jul 2008
Posts: 245
Location: France nr Lyon

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 18:15    Post subject: SFS files not loaded?  

I added my usual 2 SFS files (OpenOffice-3.0.sfs and jre1.6.0_12-jedit-4.3pre16.sfs) to the boot manager list and rebooted. It reported that the layered file system was being updated etc but once in JWM there was no sign of OpenOffice (on the screen or in the menu)

Rgds Mike
Back to top
View user's profile Send private message 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 233
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Sun 19 Jul 2009, 21:34    Post subject:  

Testing pup4-417-k2.6.30.1: boots OK, ADSL connects regularly and quickly, new background image sets up fine, AbiWord starts normally and works with TrueType fonts; virtual desktop number does not change from wizard but works setting it manually in /root/jwm/.jwmrc-personal, as in some earlier versions.

An SD flash card in a USB reader is mounted OK but its icon shows up on the desktop only after restarting X (XVesa 1280x1024).

Pup-TV seems nice, GXine works full-screen, though only FOX 11 LA in the PupTV list actually displays a program -- pity, no cartoons...

More to come, there's a lot of novelties. This is posted with Puppy-Browser, which installed in seconds; oddly, here the serif font shows up without anti-aliasing, unlike in SeaMonkey.
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11024
Location: Arizona USA

PostPosted: Mon 20 Jul 2009, 00:09    Post subject:  

Testing pup4-417-k2.6.30.1 for multisession use:

    1. Using Burniso2cd in Upup 471 multisession DVD running entirely in RAM, burned pup4-417-k2.6.30.1 iso to DVD+RW, then shut down saving to the newly burned DVD.
    2. Booted the newly burned DVD. All settings and installed programs from the previous (multisession Upup 471) DVD had been saved to the new one.
    3. Using Burniso2cd in the newly burned pup4-417-k2.6.30.1 multisession DVD, burned the same iso to the same DVD+RW as in step 1.
    4. Attempted to shut down saving to the newly burned DVD as in step 1, but the DVD popped out long before it should have.
    5. When the newly burned DVD was booted, it was a pristine new copy of pup4-417-k2.6.30.1: the first session with the settings and programs from the previous DVD was not saved.

_________________
Puppy Help 101 - an interactive tutorial for Lupu 5.25
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 4 [56 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1021s ][ Queries: 13 (0.0047s) ][ GZIP on ]