Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Sep 2014, 14:18
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
How to tell modem connection speed?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
martymae


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 7

PostPosted: Fri 30 Dec 2005, 12:02    Post_subject:  How to tell modem connection speed?  

Is there a way to determine the modem connection speed in Puppy 1.06? I'm using an old 33.6 internal hardware modem for now. Using WVdial to connect, couldn't get the GKdial to work with my setup.

Have done a hard drive install, dual booting with Win98SE, and in Windows the modem connects at anywhere from 16.2 up to 33.6. When see I've gotten a really slow connection I reconnect until I get a good one. Would like to be able to do the same with Puppy.

I'm new here, and fairly new to Linux. I've had a little experience with Simply Mepis and Beatrix. I love Puppy, really frisky on this PII 266, with only 128meg ram. I'm sure I'll be back with more questions as I learn more and try more things with Puppy.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 30 Dec 2005, 19:45    Post_subject:  

yes, this was discussed in another thread, and a solution posted.

...I just did a search, can't find the thread. Anyone know where it is?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
jcoder24


Joined: 06 May 2005
Posts: 601
Location: Barbados

PostPosted: Fri 30 Dec 2005, 22:11    Post_subject:  

/etc/ppp/connect-errors

see link http://www.murga.org/~puppy/viewtopic.php?p=27684&highlight=#27684
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Guest
Guest


PostPosted: Fri 30 Dec 2005, 23:36    Post_subject:  

Thanks Barry and jcoder for responding. I looked in /etc/ppp/connect-errors and it is blank. Maybe because I'm using wvdial, the other thread was about GKdial. I can't get GKdial to work.

Oh well, it's not that important. I can tell when the connection is really slow by the slow page loads. I have a 56k hardware modem that I'll put in when I get to it. That should help a lot.
Back to top
martymae


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 7

PostPosted: Fri 30 Dec 2005, 23:40    Post_subject:  

Oops! Forgot to log in before posting. That was me in the last post.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Glitchman
Guest


PostPosted: Sat 31 Dec 2005, 17:24    Post_subject: Blank in xeznet too, but xeznet already displays the speed  

My /etc/ppp/connect-errors is also blank with a timestamp of May 6, 2003. It could be because I use xeznet, the only dialer that works for me. Anyway I just open xeznet either from the start menu or from the systray in fvwm95. I then click File - See log... and it shows my connection speed inside there. The only problem is that it does not show if I dial by other means (i.e. copying a portion of the log and using that as a script from the command line.)
Back to top
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0465s ][ Queries: 12 (0.0033s) ][ GZIP on ]