Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 22:10
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Running Mplayer in QEMU without an Xserver [SOLVED]
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
bremer


Joined: 25 Feb 2009
Posts: 72

PostPosted: Wed 29 Apr 2009, 04:42    Post_subject:  Running Mplayer in QEMU without an Xserver [SOLVED]
Sub_title: How to initialize framebuffer?
 

Hi

I try to run mplayer on my puppy Linux (virtual in QEMU) without an xserver.

So I have tested to give mplayer the framebuffer device (mplayer -vo /dev/fb0 trailer.mov)
But I get an Error: Error opening/Initializing the selected video output (-vo) device

So I think I have to activate/initialize/start/whatever the framebuffer. But I have absolute no idea how.

I hope someone can help me Smile

Edit:
I have searched a little and found the grub config File
/boot/grub/menu.lst

In this file is the flowing line:
kernel /boot/vmlinuz root=/dev/sda1 ro vga=normal

If I change the vga value to 0x317 (1024x768 x 16 Bit) I only get an 1024x768 Pixel black QEMU box. But the system behind is running. If I type in reboot, the system goes down.

Is there something else I have to do before the framebuffer works? Or should after this changes the framebuffer work and QEMU is the problem?

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bremer


Joined: 25 Feb 2009
Posts: 72

PostPosted: Thu 30 Apr 2009, 08:54    Post_subject:  

Ok its an Qemu problem.

I have now started puppy with 1024x768 with 24 Bit. And get a black screen. After the system was up (i waited a time) i typed in blind.
mplayer -vo fbdev trailer.mov

Then the trailer starts Smile
Its strange that Qemu shows me a video, but not the normal console text :/

But tests finished and now I can throw it away ^^
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0395s ][ Queries: 12 (0.0056s) ][ GZIP on ]