Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 29 Aug 2015, 08:46
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Ethernet
Xircom cardbus ethernet problem - won't receive any packets
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
zeroid

Joined: 18 Feb 2009
Posts: 1

PostPosted: Wed 18 Feb 2009, 08:01    Post subject:  Xircom cardbus ethernet problem - won't receive any packets
Subject description: RBEM56G-100
 

I'm trying to get Puppy Linux working on an old laptop. The network card has been detected once I added the right xircom module and I can configure the card and connect it to a network. However even though the card will send out packets, it cannot receive any replies (as shown in the stats of ifconfig).

I have confirmed with a hub and another PC running Wireshark that packets are sent out, but the replies from this PC are apparently not seen by the Xircom.

Is this a known problem, something obvious I can fix? If not I'll have to try a different linux distro - I don't have any other PCMCIA network cards available. I've tried puppy 4.1 (didn't even need to add a module here but same problem with the card) but now running with 3.01 (couldn't create save data with 4.1).

The full details of the card are:
RealPort CardBus Ethernet 10/100+ Modem 56
RBEM56G-100

and I'm using a Dell latitude CPx laptop.

Thanks in advance for any help or suggestions.
Back to top
View user's profile Send private message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 485

PostPosted: Tue 28 Apr 2015, 12:34    Post subject: xircom_cb works in puppy 4.1.2 pulp not in 4.3 or 5
Subject description: 69
 

I have a bright orange double-thick no-dongle-needed xircom
cardbus card which works perfectly in puppy 4.1.2 pulp,
but in puppy 4.3.1 (kernel 2.6.21) and wary 5.5 and lupu 5.2.5
'no interface seen'. I tried various wizards.

It is my only card that does not require a dongle (which tends
to break or fall out).

Used in a DELL Inspiron 8200 and has been used in other laptops
with two PCMCIA slots.

Lupu 5.2.8 broke support for orinoco_cs, and I think puppy 5
in general stopped supporting non-cardbus cards unless you
edit a line in some file, but what went wrong with xircom?

Is the card omitted from a config file in later puppies?
Back to top
View user's profile Send private message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5405
Location: Australia

PostPosted: Wed 29 Apr 2015, 06:09    Post subject:  

sindi wrote:
Lupu 5.2.8 broke support for orinoco_cs

Are you sure the version of 5.2.8 you have is lupu-5.2.8.7-20141203.iso ? Or could it be
lupu3hd-5.2.8.7-20141203.iso
or
lupusuper1-5.2.8.7-k3.0.25-20141203.iso

These other two versions have different kernels. In any case to diagnose (and then hopefully fix) the problem, we need the critical diagnostic information that I explained last February -
Code:
pccardctl status
pccardctl ident

From the last command, you should see your wifi card listed, and also its device ID. Please report this number.

If you cannot see the wifi card listed, reset the Cardbus interface like this -
Code:
pccardctl eject
pccardctl insert

Now run "pccardctl ident" again.
If still no luck, it may be that pcmciautils is not running, so do this -
Code:
pcmcia-socket-startup

and run "pccardctl ident" again.


sindi wrote:
xircom_cb works in puppy 4.1.2 pulp not in 4.3 or 5

Same again. We need the diagnostic commands above, and the resultant device ID.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Ethernet
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0683s ][ Queries: 12 (0.0125s) ][ GZIP on ]