Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 22 Aug 2014, 06:08
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
No sound on RealPlayer
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Author Message
goncal

Joined: 09 Oct 2005
Posts: 71
Location: Girona, Spain

PostPosted: Thu 03 Nov 2005, 15:05    Post subject:  No sound on RealPlayer  

Hi all

Just downloaded and installed RealPlayer dotpup and it will run fine but no sound at all although on Gxgine I get everything working fine including sound.

Tried installing RealPlayer off their official website and after unrpm'ing it it did install as well but no sound either.

Any suggestions would be greatly appreciated.

Thanks - cheers

Gonçal
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
klhrevolutionist


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 1124

PostPosted: Thu 03 Nov 2005, 15:23    Post subject: download  

Yes download the RealPlayer10GOLD.bin file

Then

- Ensure that the .bin file you downloaded is executable. You can make the .bin file executable by running the "chmod 755 RealPlayer10GOLD.bin" command from a terminal window.

Then
- Run the .bin file by typing "./RealPlayer10GOLD.bin". Follow the prompts provided to finish installing the player.

Then
make sure you install it to /usr/local/RealPlayer

Then
Copying RealPlayer files...configure system-wide symbolic links?
answer Y to that question

Then
enter the prefix for symbolic links [/usr]:
you should enter /usr

That it it, it will install the plug-ins and all. Now be sure to remove the file
gxineplugin.so from /usr/lib/mozilla-1.8b1.5/plugins/
How_To_Install_RealPlayer.pup
Description  How_To install Realplayer10GOLD.bin
pup

 Download 
Filename  How_To_Install_RealPlayer.pup 
Filesize  1022 Bytes 
Downloaded  1733 Time(s) 

_________________
Heaven is on the way, until then let's get the truth out!

Last edited by klhrevolutionist on Thu 03 Nov 2005, 17:50; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
goncal

Joined: 09 Oct 2005
Posts: 71
Location: Girona, Spain

PostPosted: Thu 03 Nov 2005, 17:40    Post subject: RP Running fine but no sound  

Hi klhr

RP runs fine and it did install OK following the steps you suggested but when playing back a video clip there is no sound to be heard.

However playing the same clip on Gxgine has its soundtrack.

I am talking about RealPlayer formats so this is a mystery to me.

thanks cheers G
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Johnny Reb


Joined: 05 Aug 2005
Posts: 132
Location: The Confederate States of America (occupied)

PostPosted: Sat 05 Nov 2005, 05:37    Post subject: Re: RP Running fine but no sound  

goncal wrote:
Hi klhr

RP runs fine and it did install OK following the steps you suggested but when playing back a video clip there is no sound to be heard.

However playing the same clip on Gxgine has its soundtrack.

I am talking about RealPlayer formats so this is a mystery to me.

thanks cheers G


goncal,

I don't have any idea what could be causing your problem. I know the dotpup I made for realplayer worked because I used it to install realplayer on another computer, and it worked fine. I believe that Lobster installed from the dotpup that I made, and had no trouble either, so my guess is that it's something specific to your computer.

_________________
He who dares not offend cannot be honest.
~ Thomas Paine
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger 
ICQ Number 
goncal

Joined: 09 Oct 2005
Posts: 71
Location: Girona, Spain

PostPosted: Thu 10 Nov 2005, 16:46    Post subject: No sound - how do I change play / rec settings?  

Hello

Thanks you are probably right though I do not know where to look for audio play / rec settings in Puppy. Suggestions will be much appreciated.

cheers Gonçal
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
rarsa


Joined: 29 May 2005
Posts: 3053
Location: Kitchener, Ontario, Canada

PostPosted: Thu 10 Nov 2005, 17:39    Post subject:  

Launch it from the command line console and see if it writes out any errors when trying to play something.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
goncal

Joined: 09 Oct 2005
Posts: 71
Location: Girona, Spain

PostPosted: Thu 10 Nov 2005, 17:46    Post subject: No errors and no sound  

hi rarsa

Absolutely no errors at all plus no sound either. When I move the volume slide I can hear the system's background noise increasing and decreasing though, as if the system is really increasing and decreasing amp power but this amp is not receiving any audio data.

cheers gonçal
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Johnny Reb


Joined: 05 Aug 2005
Posts: 132
Location: The Confederate States of America (occupied)

PostPosted: Sat 12 Nov 2005, 06:00    Post subject: Re: No errors and no sound  

goncal wrote:
hi rarsa

Absolutely no errors at all plus no sound either. When I move the volume slide I can hear the system's background noise increasing and decreasing though, as if the system is really increasing and decreasing amp power but this amp is not receiving any audio data.

cheers gonçal


goncal, try going here: https://helixcommunity.org/ The Linux Real Player is really the Helix Player, so maybe they might have something on their site that would help you get it working.


Timid men prefer the calm of despotism to the tempestuous sea of liberty.
~ Thomas Jefferson

The smallest minority on earth is the individual. Those who deny individual rights cannot claim to be defenders of minorities.
~ Ayn Rand

_________________
He who dares not offend cannot be honest.
~ Thomas Paine
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger 
ICQ Number 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0566s ][ Queries: 13 (0.0047s) ][ GZIP on ]