Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 30 Sep 2014, 12:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Wbar: a fancy launchbar (using Imlib2)
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 11 [158 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Next
Author Message
WhoDo


Joined: 11 Jul 2006
Posts: 4441
Location: Lake Macquarie NSW Australia

PostPosted: Tue 20 May 2008, 02:43    Post subject:  

wolfwatcher51 wrote:
Nobody knows how to do this?

To fix the location of something like partview (which graphically displays the amount of free space on mounted partitions) you can make a change like this to set the window's opening position:
Code:
#wm geometry . +90-35
wm geometry . +90-60

That is possible because partview is an editable script. OTOH, wbar is a compiled binary program and you would have to alter the source and recompile. Not so easy. My guess is that's why you've had no answer. Try PM'ing Dougal, who compiled the original for Puppy, or find the source yourself and recompile with appropriate options.

Hope that helps

_________________
Actions speak louder than words ... and they usually work when words don't!
SIP:whodo@proxy01.sipphone.com; whodo@realsip.com
Back to top
View user's profile Send private message 
wolfwatcher51

Joined: 09 Mar 2008
Posts: 148

PostPosted: Wed 21 May 2008, 00:48    Post subject:  

WhoDo.

Thanks for the reply.

OK, got it. Seems like something that should already be in it, but then we are thankful for what we have. Very Happy

P.S. Find the source code and recompile myself with the appropriate options. I do not think I have had the good fortune to have met, in person, an Australian before. Glad to see you guys have a sense of humor, Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
PS31791

Joined: 21 May 2008
Posts: 5

PostPosted: Wed 21 May 2008, 23:37    Post subject:  

Jaybekay wrote:
Wolf Pup wrote:
Made wbar into a .pet package (overwrites any .wbar in /root , so backup if you dont.)
Needs imlib2-1.4.0 to work.

Wow! Does wbar ever make a big difference to JWM. Thanks for the .pet packages. It made wbar super easy to get going.

I'm not big on eye candy other than a decent wallpaper and icons. But since I always line up my most used application icons along the top of the screen anyway, wbar is a nice addition. My brother in law loves the dock in OS X, now my little Puppy gets something dock-ish.




wahhh howd you get conky to work

ive been at it for 2 hours D:
i suck at this
Back to top
View user's profile Send private message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Tue 27 May 2008, 01:16    Post subject: No wbar for xfce
Subject description: Doesn't work
 

Hi Guys. Lee the noob here with a ? about wbar. Has any one tried it in Puppy 4.00 NOP? I been tryin all kinds of different things now for about a week to get it to work and it just won't start. Can wbar be made to work with xfce4 or is it just impossible? If any one has a possible solution to this I would be greatly thankful.
Back to top
View user's profile Send private message 
prit1


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 540
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue 27 May 2008, 01:26    Post subject:  

@mill0001: The latest puplet called Tigerpup is an Xfce (and Compiz) I believe. This uses Wbar.

It should be easily usable in Xfce also.

Edit: I just tried adding wbar to my NOP 4 install and it worked without a problem. Please explain what you are trying to do. Where is the code to start wbar? From where did you install Wbar?

_________________
Macpup - The beauty of linux | Pritlog - Simple blog app
Back to top
View user's profile Send private message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Tue 27 May 2008, 11:12    Post subject:  

@prit1: Hi, I used the petgets on this post to install from and I've been copying the start up codes from here to try to start it.

sleep 5; wbar -above-desk -jumpf 0 -pos bottom -zoomf 1.8 -idist 10 -isize 38 -bpress -balfa 80 &

this is what I used for start up script in .xinitrc, I just can't figure why it won't work for me. I deleted the top bar in my orig install of NOP and moved the bottom panel to the top. Thank you for the help so far. BTW I can't find a screenshot program on menu any where or I would take one and include it.
Back to top
View user's profile Send private message 
prit1


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 540
Location: Los Angeles

PostPosted: Tue 27 May 2008, 12:27    Post subject:  

@mill0001: Thanks for the information.

Can you try running the command:
wbar -above-desk -jumpf 0 -pos bottom -zoomf 1.8 -idist 10 -isize 38 -bpress -balfa 80

from the console and post the results here. I believe there might be an error due to some missing icon image file.

Btw, the actual stuff you should have in your .xinitrc must be

Code:
sleep 5 [color=red]&&[/color] wbar -above-desk -jumpf 0 -pos bottom -zoomf 1.8 -idist 10 -isize 38 -bpress -balfa 80 &


I am sure there is a screenshot utility in the menu. I have taken a screenshot for NOP to post on the community website. Just that I am away from my Puppy laptop now and cannot check it.

Edit: I did check the menu and you are right, the screenshot utility is not there. I used the screenshot utility icon on the top panel. But since you have removed that panel, you will need it on the menu. Try asking Gray on the NOP thread.

_________________
Macpup - The beauty of linux | Pritlog - Simple blog app
Back to top
View user's profile Send private message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Wed 28 May 2008, 01:22    Post subject: Success  

@prit1: Hey, I tried what u told me and looked in wbar icon stash for a missing icon. You were right on Dude.The first line in .wbar config file stock points to a console icon which was not in the icon stash. Commented out those lines and voila, my bar appeared on restart of x. Still got a little bit of wierd behavior tho when it first starts it opens in a black window. I can right click on the black and it goes away. Here's what I'm usin for startin it in .xinitrc:
sleep 1; wbar -above-desk -jumpf 0 -zoomf 1.8 -idist 12 -isize 38 -bpress -balfa 80 &
I just got it to work so haven't yet put new launchers in .wbar for my other apps. Notice still the little black window around the pet get icon, strange eh?
Went ahead and added screenshot button to my top xfce panel so here it is in all it's glory. Thank you again prit for help and insight. BTW I've got the top bar set to autohide so u don't see it normally.
MyDesktop.png
 Description   
 Filesize   46.2 KB
 Viewed   4370 Time(s)

MyDesktop.png

Back to top
View user's profile Send private message 
prit1


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 540
Location: Los Angeles

PostPosted: Wed 28 May 2008, 12:56    Post subject:  

@mill0001: Now this is a cool screenshot. I am glad it worked for you.

Which Xfce theme are you using? And how did you add the screenshot icon to the panel? I am not familiar with doing this.

Try increasing the sleep to sleep 3 or sleep 5 and see if the black background goes away. I believe this is caused because Wbar takes a snapshot of the background before it loads. So at the time of snapshot, if the background is not fully formed, then it results in black backgrounds.

_________________
Macpup - The beauty of linux | Pritlog - Simple blog app
Back to top
View user's profile Send private message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Thu 29 May 2008, 01:33    Post subject: add button  

@prit1: Thanks again, I tried the sleep para but it just seemed to delay the loading of my desktop so I guess I'll just live with the black window on startup.
I added the button by right click on panel select "add new item" then pick from pop up window, very simple, Theme is Vista-ish and it was included in NOPv.4.00. Background I think I got from gnome-look. it's called "Emerald Space Theta". I edited some obscure file which I now can't remember to change the color of the desktop text and get rid of the gray backgrounds around it. As I told U I'm still pretty much of a noob at this Linux thing so all these little changes are takin me a long time to figure out. Got probs now tryin to make Abiword work. Also do U happen to know if there's a pet of Thunderbird I cud scoop up for my email? You've been a great help dude and thanks again.
MyDesktop.png
 Description   
 Filesize   73.82 KB
 Viewed   1697 Time(s)

MyDesktop.png

Back to top
View user's profile Send private message 
prit1


Joined: 03 Jan 2008
Posts: 540
Location: Los Angeles

PostPosted: Thu 29 May 2008, 10:29    Post subject:  

@mill0001: I am glad I could help. And thanks for that info about the panel addition. For me when I changed sleep 3 to sleep 5 before the wbar, it worked without the black background. And it didnt delay the loading of the desktop, but only the wbar.

is your sleep command like
sleep 5 && wbar .... ?

Try going to http://puppylinux.org/home/search and select software from the search page. Now search for thunderbird and you will find a couple. I am not sure if this is the latest version or not. Or on the search page, just search the site (not software) for thunderbird and you may come across discussions in the forum.

_________________
Macpup - The beauty of linux | Pritlog - Simple blog app
Back to top
View user's profile Send private message 
jplagarde

Joined: 04 Jun 2008
Posts: 31

PostPosted: Sun 08 Jun 2008, 21:11    Post subject:  

hiding wbar:
Is there a way to get the wbar to hide until you go to the bottom of the screen with the mouse? This is how the dock in OS X functions. Also I had to hide my bottom bar - forget what they call it - where the clock, open windows, start menu is located to get the dock useable in the bottom position.

Changing look/feel
To change the look and feel of puppy I have been using iceWM rather than JWM. Can someone explain what WMs do verus GTKs that apparently change the look of window menus and so forth? Where as the WMs change general coloring? What else can I do to change the appearance of puppy?

Icons
How to you change the icons on the desktop, the icons in the wbar, and the icons in the start menus? Is there an icon installer? I've used "desktop icon switcher" in the application menu but there's only 4 choices in pup 4. Where can i get these icons from? I've seen people reference the KDM website ... can you install icon sets from there? how does it work? What is KDM and is it hardware "needy"? How do I easily change the icons in the dock, add or subtract them or what? Does all that need to be done manually in the config file or has someone automated this?

Thanks so much!!

My system:
Dell Inspiron 500mhz w/ 128 megs of RAM.
Back to top
View user's profile Send private message 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1479
Location: UK

PostPosted: Fri 11 Jul 2008, 11:39    Post subject:  

Hi All

wolfwatcher51 wrote:

Is there a (easy) way to move it up from the bottom a little? I think it would just look a little better to be up some. When I had the taskbar at the bottom and unhidden, I could not place wbar at the bottom because it was partially covered by the task bar.


Whilst looking for information on wbar, concernig changing font colours
i stumbled across a patched version of wbar-1.3.3 which allows exactly that.

I have tried this in a FRESH FRUGAL install of Dingo (400), and it worked OK.

It requires imlib2-1.4.0.pet as posted by Wolf Pup Here
    NOTE:
    I have attached a copy below, as the original link appears to go nowhere.

    NOTE 2:
    I have added a different version imlib2-1.4.2.pet for use in Lupu (tested in 501)
    as the one mentioned above did not work in that particular Puppy version.
    It is a copy of the one aragon posted in this thread: Conky - System Monitor (tested in 4.3.1)


It will overwrite any wbar files already installed,
so you may want to make backups of /root/.wbar and your icons in /usr/share/wbar/wbar.icons

To make use of the patch, you need to add -offset (number of pixels)
to your launch command string, for example: -offset 30

This works if you have your wbar positioned at either the top or bottom of the screen.

I did try it using -vbar, but it just put it right down the middle of the screen. Rolling Eyes

Anyway i hope someone finds this useful.

CatDude
.
imlib2-1.4.2.pet
Description  Tested OK in Lupu-501
pet

 Download 
Filename  imlib2-1.4.2.pet 
Filesize  526.58 KB 
Downloaded  2965 Time(s) 
patched-wbar-1.3.3.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  patched-wbar-1.3.3.pet 
Filesize  713.52 KB 
Downloaded  5480 Time(s) 
imlib2-1.4.0.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  imlib2-1.4.0.pet 
Filesize  765 KB 
Downloaded  4570 Time(s) 

_________________


Last edited by CatDude on Tue 15 Jun 2010, 10:29; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
wolfwatcher51

Joined: 09 Mar 2008
Posts: 148

PostPosted: Sat 12 Jul 2008, 01:47    Post subject:  

CatDude,

Thanks so much for remembering my request and making the dot pet. I have it installed and it is the cat's meow. Sorry, could not resist that one.

I wish you success with the project you were actually looking up nformation for.

You are the Cat, Dude! Dude applying equally to a male or female, just in case.

Thanks, Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1479
Location: UK

PostPosted: Sat 12 Jul 2008, 07:03    Post subject:  

Hi wolf

wolfwatcher51 wrote:

I have it installed and it is the cat's meow. Sorry, could not resist that one.


Glad to hear it worked for you. Cool

wolfwatcher51 wrote:

You are the Cat, Dude! Dude applying equally to a male or female, just in case.


I be a Tomcat mate. Wink

CatDude
.

_________________


Last edited by CatDude on Sun 13 Sep 2009, 15:11; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 11 [158 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1025s ][ Queries: 13 (0.0065s) ][ GZIP on ]