Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 31 Jul 2014, 01:33
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4 Beta 2
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 8 [112 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
Leon

Joined: 22 Jun 2005
Posts: 228
Location: Slovenia

PostPosted: Mon 28 Apr 2008, 15:37    Post subject:  

oli wrote:
I must enter an IP of a DNS for the initial configuration (you know the details).

It works for me. At DNS prompt I just pressed Enter.

It is important to test it in Puppy started with pfix=ram, to unpack rp_pppoe_cli-3.8-patched2.tar.gz tarball and to copy the files to their destinations to overwrite all existing rp-pppoe files that are already installed with Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message 
oli

Joined: 30 Aug 2006
Posts: 194
Location: Germany, Frankfurt

PostPosted: Mon 28 Apr 2008, 16:00    Post subject:  

Leon, you are right. Althoug pppoe-setup says you have to enter "server" you must leave it blank. If I enter nothing and press return only everything is fine. So I would suggest that Barry changes the description of pppoe-setup.

One interesting thing with your connectwizard: If I use it with Puppy 2.14 it looks like your screenshot. If I use it with Puppy 4.0 beta it looks like the attached pic (pppoe is already configured and I'm online).
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   36.03 KB
 Viewed   2346 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Leon

Joined: 22 Jun 2005
Posts: 228
Location: Slovenia

PostPosted: Mon 28 Apr 2008, 17:09    Post subject:  

oli wrote:
One interesting thing with your connectwizard: If I use it with Puppy 2.14 it looks like your screenshot. If I use it with Puppy 4.0 beta it looks like the attached pic (pppoe is already configured and I'm online).

I uploaded a new version and the installation instructions.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=193403#193403
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 28 Apr 2008, 20:31    Post subject:  

There may be a problem if you type just the ENTER key instead of "server". It may setup PPPoE not to obtain the nameservers from the ISP.

It still works because I have written the free nameserver to /etc/resolv.conf. But, that's not really the right thing.

Could you check that, start with nothing in /etc/resolv.conf, press just the ENTER key instead of typing "server", and see if it gets the nameservers from the isp.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Leon

Joined: 22 Jun 2005
Posts: 228
Location: Slovenia

PostPosted: Tue 29 Apr 2008, 02:16    Post subject:  

BarryK wrote:
Could you check that, start with nothing in /etc/resolv.conf, press just the ENTER key instead of typing "server", and see if it gets the nameservers from the isp.

Works fine for me.

Checked with fresh install. At DNS prompt just pressed ENTER.

This is the contents of my /etc/resolv.conf file created after starting internet connection for the first time:

nameserver 193.189.160.13
nameserver 193.189.160.23

This are the nameservers from my ISP.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4776
Location: GB

PostPosted: Tue 29 Apr 2008, 06:59    Post subject:  

Please excuse this interjection, Leon, but I need advice about getting CDLinux, the new compact Chinese distro, on line. It won't permit me to save a nameserver (or save anything!) into /etc/resolv.conf and only has PPPoE as an alternative manual setup - we are all PPPoA in the UK. I can enter the IP and GW via the CLI SuperUser, but not the DNS. They don't have a Forum. Appreciate if you or one of the troops could help, please, then I'll delete this item.
Back to top
View user's profile Send private message 
dogone


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 202
Location: Arizona, USA

PostPosted: Tue 29 Apr 2008, 11:55    Post subject: User added desktop icons revert to MIME default
Subject description: Custom launcher icons are lost within several reboots
 

So far as I can determine, this problem was first reported in v3.01*. It has persisted through all v4 betas.

Desktop "launchers" created by dragging from Rox-Filer automatically receive the system icon assigned to that MIME type. Users can then edit the launcher and change the icon. These custom icons almost always revert to the MIME default within a couple of reboots. The link to custom icon appears to get lost.

* http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=144954&search_id=2112757378#144954
Back to top
View user's profile Send private message 
oli

Joined: 30 Aug 2006
Posts: 194
Location: Germany, Frankfurt

PostPosted: Tue 29 Apr 2008, 11:59    Post subject:  

BarryK wrote:
Could you check that, start with nothing in /etc/resolv.conf, press just the ENTER key instead of typing "server", and see if it gets the nameservers from the isp.

To press just ENTER works fine for me. /etc/resolv.conf than gets automatically the nameservers from my ISP.
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 29 Apr 2008, 15:38    Post subject: Last-minute fixable nits  

Reviewing my notes on minor problems, I will list a few that probably are easy fixes for the final.

1. net-setup.sh has two tests for driver prism2_usb, identifying it as wireless. But prism2_pci is also wireless but not checked for. Should prism2_pci be added to the tests for prism2_usb?

2. Wireless wizard: a title is misspelled as "Wizrd".

3. Wireless wizard: when creating a new profile, selecting "ad-hoc" is ignored if you toggle between "advanced" and "basic. (Fix probably should be deferred)

4. Universal Installer: several mentions (in sanity check) of pup_save.3fs, which should now be pup_save.2fs. Right?
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
Tui

Joined: 27 Sep 2006
Posts: 380
Location: Wellington New Zealand

PostPosted: Wed 30 Apr 2008, 00:44    Post subject: ROX Filer problem
Subject description: IS this a bug ?
 

I have d/l-ed and did a fresh full h/d install. This version looks
good and is being used to post this thread.

The problem I have is that with using a 800x600 res. and a number of
the h/d partitions show up just above the bottom taskbar and after a move
to clear the bar at a position I like. After a re-boot they return to the bottom
position again !

Moving into ROX Filer and "option" cycling thro' to pinboard with setting
the desktop icons to clear the bottom, sides and top by a variable number, sides and top save ok! I think. So its the bottom I want, say set bottom at '40' save as I thought., backed out to close down machine and go into
re-boot mode with the hope that this value would give the clearance
I had hoped. - Not so!

So what am I doing that this value has not been saved ?

Help here please.

Tui
Back to top
View user's profile Send private message 
HairyWill


Joined: 26 May 2006
Posts: 2949
Location: Southampton, UK

PostPosted: Wed 30 Apr 2008, 03:07    Post subject:  

There is a bug in init for puppy 3.01, I don't think this has been fixed in dingo. They don't always set PUPMODE=13 for ideflash type installs. There is a fix here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=193681#193681

_________________
Will
contribute: community website, screenshots, puplets, wiki, rss

Last edited by HairyWill on Wed 30 Apr 2008, 03:56; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 30 Apr 2008, 03:29    Post subject:  

Last chance coding . . .

release candidate planned for Friday 2 May

Sunday 4 May
Puppy 4 Final . . .

check Barrys Blog - oh I guess you do Wink

ok and the wiki[url]
http://puppylinux.org/wikka/Puppy4[/url]

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
John Doe

Joined: 01 Aug 2005
Posts: 1689
Location: Michigan, US

PostPosted: Wed 30 Apr 2008, 13:16    Post subject:  

oh my, I hope this makes the deadline.

I went nuts with the connection wizard and added (hopefully) usb modem and cellphone support as well as MS VPN support.

still have to fix the 'configure' tab a bit, but it should all work ok. There are a few files under /usr/sbin and the config files for vpn are under /etc/ppp. The vpn wizard overwrites 4 files in there. Two of them have there own names but the other two are ip-up and chap-secrets. Most people don't have anything in those files anyway, but if you do back them up. Very soon, I'll add logic to only edit one section of the files. Rather than overwrite them.

I'd recommend testing this in Beta2 with a pfix=ram boot. Install the pet and then click the connect icon on the desktop.

Also added "ping and traceroute" to the options under the "tools" tab and moved the firewall wizard over there. In addition to adding functionality, I was shooting at making it fit nicely at 640x480.
Connection-Wizard.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  Connection-Wizard.pet 
Filesize  5.12 KB 
Downloaded  760 Time(s) 
connectionwizard-screenshot-small.png
 Description   
 Filesize   307.69 KB
 Viewed   1052 Time(s)

connectionwizard-screenshot-small.png

connectionWizard.png
 Description   
 Filesize   30.01 KB
 Viewed   1950 Time(s)

connectionWizard.png

Back to top
View user's profile Send private message 
FuturePerfect

Joined: 31 Aug 2006
Posts: 47
Location: Southwestern U.S.

PostPosted: Wed 30 Apr 2008, 13:56    Post subject: Barry: hopefully still plans for a barebones Dingo?  

Barry:

Have I missed any recent references to a barebones Dingo?

Back in October in your developer blog, you talked about having an official barebones Dingo.

I think this might reduce the size of the Puppy folks need and be of great use to those non-technical people like me who are nervous about trying Unleashed to get a Puppy with less stuff.

Thanks for your consideration of a barebones Dingo now or in an upcoming Dingo release.
Back to top
View user's profile Send private message 
barriew

Joined: 17 Oct 2006
Posts: 88
Location: Essex, UK

PostPosted: Wed 30 Apr 2008, 14:26    Post subject: Problem with CUPS printing to Windows printer  

This doesn't work in 4.0Beta2 - I think because there is no symlink to smbspool in /usr/lib/cups/backend.

At least this gives the 'Windows Printer via Samba' option in the set up. I still have a problem getting the print to work, but at least this gives the connection option!

Barrie

I now have CUPS printing to my XP printer, despite the error message

Tree Connect failed (NT_STATUS_ACCESS_DENIED)

I think my earlier problems were to do with wireless networking. I have this working, but only by hard coding for my home network. The problem appears to relate to DHCPCD - still investigating.

Barrie

Last edited by barriew on Thu 01 May 2008, 15:21; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 8 [112 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0891s ][ Queries: 13 (0.0063s) ][ GZIP on ]