Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 12:24
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 4 Beta Bugs
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 11, 12, 13 Next
Author Message
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 350
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 06 Apr 2008, 17:21    Post_subject: ideflash install, PUPMODE and syslinux failure  

I booted the pup 398 CD with pfix=ram on a PIII 1GHz box, via glue, ATI RP128 video, legacy sb16 soundcard, and smc NIC. Smooth as silk. Xorg, sound, network, DHCP all flawless. JWM setup as nice as the XFCE in my 2.17r2NOP and that's going some.

Multisession CD worked correctly also.

Still some glitches installing to ideflash for me.

The universal installer just stopped immediately after trying to read the files off the CD or from a directory. Tried syslinux from a terminal and got the same unsafe permissions at /tmp error JustGreg noted in the Dingo alpha7 bug notes. Running chmod 1777 /tmp cleared this error and syslinux then wrote ldlinux and the MBR correctly to an empty freshly formatted 256Mb fat16 partition on the ideflash card.

A frugal install to that partition then boots and runs ok, but in spite of the pmedia=ideflash parameter being passed correctly (checked in PUPSTATE), PUPMODE is 12, not 13 and the Pup_Save file is mounted to the top layer.

2.17r2 NOP is the last version to install to ideflash 'automatically' and use PUPMODE=13 for me. I have forced this behavior by editing init in some 2.i7 versions, but have yet to get a sucessful init edit using the guidelines for editing in the 3.01 release notes or from the forum. My edited initrd.gz is the same size and permissions as the original initrd.gz, but gives a kernel panic....init not found.

Alas, still at 2.17 for my ideflash systems.

_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.2n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.17 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Wolf Pup

Joined: 27 Apr 2006
Posts: 637

PostPosted: Sun 06 Apr 2008, 20:28    Post_subject:  

Dialup works in dingo beta, but only if stupid mode is added to /etc/wvdial.conf
pupdial_supid_mode.jpg
 Description   Stupid Mode
 Filesize   16.45 KB
 Viewed   1171 Time(s)

pupdial_supid_mode.jpg


_________________

Visit The Repository - Helpful and hard-to-find treats for Puppy 3.
Click Here for Puppy Support Chat, + Helpful Links.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
djringjr

Joined: 14 Jan 2007
Posts: 156

PostPosted: Sun 06 Apr 2008, 21:40    Post_subject:  

The ALSA configuration won't save.

Actually this has been a bug since 3.00, but I didn't report it until now.

I was in the raspberry bushes messing around instead of reporting the bugs.

Anyway the raspberries are great! So was Mrs. Bunny!

Best

David
Back to top
View user's profile Send_private_message 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Sun 06 Apr 2008, 22:29    Post_subject: Gxine
Sub_title: It has a blue screen
 

Hi all

Just first want to say I like Puppylinux 4 great job Berry.

Now when I try and play a wmv or a gvi movie file there is sound but there is a blue screen where the movie should be. I have tried it on a couple of files. BTW the gvi are google file type played be for the are of the mpg4 type.

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 764

PostPosted: Sun 06 Apr 2008, 23:04    Post_subject:  

GrumpyWolfe I guess blue screen is because of xorg.conf should contain Depth 24 instead of Depth 16 ? (not sure)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
djringjr

Joined: 14 Jan 2007
Posts: 156

PostPosted: Sun 06 Apr 2008, 23:06    Post_subject:  

Mini bugs

Seamonkey complains that updated version with "important" security fixes is available.

pet files (perhaps more types) aren't registered with Seamonkey - should be to make it "shoot and use" - which is Barry's aim.

Best

djringjr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 764

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 00:52    Post_subject:  

v4lctl needs libXxf86dga.so.1 and libXaw.so.8 etc, not sure if important.
Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bde

Joined: 29 Mar 2008
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 00:52    Post_subject: Saved wireless setup does not get reused
Sub_title: Saved setup won't restart wireless with the same in the next boot
 

WPA2 wireless setup in the first Puppy 4 Beta (398) is not being reused. Used Menu/Setup/Network Wizard. In Configure network interface for wlan0, setup wireless using WPA2, ran Test wlan0, ran Auto DHCP to get wireless connection (dhcp). [Note: During Wireless/wlan0 setup found error: Puppy Ethernet Wizard/Acquiring WPA connection/Unable to establish WPA connection. However, in the next screen, saw that testing of wlan0 was successful.] After acquiring Auto DHCP address, the message said

Quote:
CONFIGURATION OF wlan0 SUCCESSFUL!
Do you want to save this configuration? If you want to keep this configuration for next boot: click 'Yes'.


I said yes to this. Was able to connect to the internet and browse successfully. At the next boot, have to set this up again. This happens repeatedly. /etc/wpa_supplicant2.conf is correct (I see that my network ssid, psk, proto, key_mgmt, group in this file are correct.) Something else is wrong.

SOLVED: See http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=188584#188584

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bde

Joined: 29 Mar 2008
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 00:57    Post_subject: Taskbar vanished bug in Puppy 4 Beta (398)  

Taskbar vanished at one point during tweaking of x from Menu/Setup/Xorg Video Wizard. Restarting X did not fix it. Had to reboot computer and the taskbar came back.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bde

Joined: 29 Mar 2008
Posts: 25

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 01:02    Post_subject: File download from Menu/Help system did not work  

From Menu/Help, came to http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=27521 and wanted to download firefox package. After the download in progress page, a mini-window appeared giving option to save download. I clicked and activated the save download on disk button, and hit OK. Nothing happened after that no matter how many times I clicked it, and you could see that the OK button was responding (by change in appearance back and forth) without associated action. I closed it and clicked the "If your download does not start, Click here!. " A new and empty window opened.

Finally, gave up on this and had to go to Firefox and input the address to download the file.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Tom Raft

Joined: 03 Nov 2007
Posts: 26

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 02:07    Post_subject: Re: Saved wireless setup does not get reused
Sub_title: Saved setup won't restart wireless with the same in the next boot
 

bde wrote:
WPA2 wireless setup in the first Puppy 4 Beta (398) is not being reused. Used Menu/Setup/Network Wizard. In Configure network interface for wlan0, setup wireless using WPA2, ran Test wlan0, ran Auto DHCP to get wireless connection (dhcp). [Note: During Wireless/wlan0 setup found error: Puppy Ethernet Wizard/Acquiring WPA connection/Unable to establish WPA connection. However, in the next screen, saw that testing of wlan0 was successful.] After acquiring Auto DHCP address, the message said

Quote:
CONFIGURATION OF wlan0 SUCCESSFUL!
Do you want to save this configuration? If you want to keep this configuration for next boot: click 'Yes'.


I said yes to this. Was able to connect to the internet and browse successfully. At the next boot, have to set this up again. This happens repeatedly. /etc/wpa_supplicant2.conf is correct (I see that my network ssid, psk, proto, key_mgmt, group in this file are correct.) Something else is wrong.


Same for me.

Happens since first alpha. Versions 2.xx and 3.xx no problems.

Using frugal install with ath pci driver for wireless network (pcmcia-card)

Tom
Back to top
View user's profile Send_private_message 
veronicathecow


Joined: 21 Oct 2006
Posts: 533

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 03:42    Post_subject:  

Thanks to rover sending me a message (Cheers) I tried acpi=off and also pfix=ram and managed to get puppy up and did a frugal install. Sadly this just gives me the same result so I will have play with Menu.lst and set acpi=off there but at least I can run puppy.
Tony
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pakt


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 1089
Location: Sweden

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 06:58    Post_subject:  

Laptop with 1024x768 intel graphics and an external 1680x1050 monitor.

1) The hotpup icons overlap the top row icons. This is a side-effect of new functions in randr 1.2.

Here is the problem in '/etc/HotPup/add_icons_for_device1':

# xrandr | grep '*' | tr -s ' ' | cut -f 2 -d ' ' | tr 'x' ' '
1680 1050
1024 768
#

This results in:
SCREENX=1680 1050
1024
SCREENY=1050
1024 768

Both screens (the laptop and external) show the Puppy desktop. That they both are active can be seen by the two '*' here:

# # xrandr -q
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1680 x 1050, maximum 1680 x 1680
VGA connected 1680x1050+0+0 (normal left inverted right) 433mm x 271mm
1680x1050 60.0*+ 60.0
1600x1200 59.9
1280x1024 59.9
1440x900 59.9
1280x960 59.9
1024x768 70.1 60.0
800x600 60.3 56.2
640x480 66.7 60.0
720x400 70.1
LVDS connected 1024x768+0+0 (normal left inverted right) 0mm x 0mm
1024x768 60.0*+ 85.0 75.0 70.1 60.0
832x624 74.6
800x600 85.1 72.2 75.0 60.3 56.2
640x480 85.0 72.8 75.0 59.9
720x400 85.0
640x400 85.1
640x350 85.1
#

I can turn off the laptop screen by executing

# xrandr --output LVDS --off

Now '/etc/HotPup/add_icons_for_device1' will work:

# xrandr | grep '*' | tr -s ' ' | cut -f 2 -d ' ' | tr 'x' ' '
1680 1050
#

and result in:

SCREENX=1680
SCREENY=1050

2) The right-most icons (lock, zip and trash) are not placed on the right edge of the screen but end up in the middle of my 1680x1050 monitor.
400b1-extn-display-hotpup.png
 Description   
 Filesize   40.72 KB
 Viewed   1147 Time(s)

400b1-extn-display-hotpup.png

400b1-extn-display-icons-small.png
 Description   
 Filesize   121.73 KB
 Viewed   922 Time(s)

400b1-extn-display-icons-small.png


_________________
Testing Puppy since v0.9.2 - my desktop OS since v1.0.7
Running SlaxerPup-4.12 - Puppy with a Slackware 12.2 heart Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pakt


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 1089
Location: Sweden

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 07:05    Post_subject:  

Regarding network settings not being saved:

I noticed that there is no /etc/ethernetmodules file, only a /etc/eth1mode saved in my pup save file.

A bug in /usr/sbin/net-setup.sh ?

EDIT: Ignore the above - /etc/ethernetmodules is only needed when a module is manually loaded Embarassed

_________________
Testing Puppy since v0.9.2 - my desktop OS since v1.0.7
Running SlaxerPup-4.12 - Puppy with a Slackware 12.2 heart Cool

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pakt


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 1089
Location: Sweden

PostPosted: Mon 07 Apr 2008, 07:10    Post_subject:  

Fonts displayed in Seamonkey appear quite rough.

Is anti-aliasing missing ?

EDIT: This is especially noticeable on Barry's blog. Or is it just the font?

_________________
Testing Puppy since v0.9.2 - my desktop OS since v1.0.7
Running SlaxerPup-4.12 - Puppy with a Slackware 12.2 heart Cool

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 11, 12, 13 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.3736s ][ Queries: 13 (0.0130s) ][ GZIP on ]