Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 28 Aug 2014, 07:28
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 3.01 final bugs reports here
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 11 of 12 [171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12 Next
Author Message
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Wed 30 Jan 2008, 23:26    Post subject:  

Actually, if I remember right it's the parsing that's the problem. The xorgwizard runs Xorg -configure to generate an xorg.conf file, which Puppy then hacks apart based on what you choose in the wizard. I don't remember for sure, but I think when I ran that by hand and analyzed its output (/root/xorg.conf.new) it did have the extra screen section. I'd check it, but you can't run that command while X is going and I have important stuff running right now so restarting X isn't an option.

Anyways, if I'm right then Puppy puts in the serverlayout section without really looking at it, but only grabs a single monitor section. To fix it would probably be pretty simple. Just have it check the serverlayout section to see if there are multiple screens, then modify it a little to handle extra screens (don't just limit to two either, count the number in serverlayout).

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
RobertB


Joined: 02 Jan 2006
Posts: 145
Location: Big D

PostPosted: Sun 03 Feb 2008, 13:44    Post subject:  

Back to an old issue that doesn't seem to be resolved... after adding memory to my PC, the problem I was having with applications not coming up seemed to go away. But just now, the system froze up (as old boxes sometimes do), requiring a hard shutdown. When I brought Puppy back up, it was back to the bad times -- over a minute for Opera to come up. This time I thought to run Top, and it showed that Opera was never using more than 8.5% of CPU.

But that's enough for me -- I'm going to do a 2.17 frugal install, and see what I can learn about copying files from one installation to another. And I think I'll pay more attention to the suggestion that a frugal install is more flexible than a full HD install, like I've currently got.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Sat 09 Feb 2008, 19:41    Post subject: Pet memory management
Subject description: no room to uncompress
 

I've had probs decompressing pet's, no room left to decompress..
you have xxx blocks left and the pet needs xxxx blocks to decompress install..
There's enough displayed room left, seemingly,
but the ram has reached it's pre-determined safe limit
and Flushing the RAM, pup-save, has it's unionfs limits.

I know there are patches to (fix) that issue, but it doesn't cure it.
What about putting in the real file-size in the pet, as a variable
so the pet, petget manager could check if it could decompress and install ?
.
Back to top
View user's profile Send private message 
Dingo


Joined: 11 Dec 2007
Posts: 1415
Location: somewhere at the end of rainbow...

PostPosted: Sat 09 Feb 2008, 19:53    Post subject:  

as written here

I have looked a very strange behaviour with upload. many times, uploading on youtube, connection is lost and i must reboot to have a new working connection and, finally, i must reboot again and turning on windows for upload to youtube

these problems affects all browser i have tried: seamonkey, firefox, opera, elinks, netsurf and dillo. may be a puppy problem?

_________________
replace .co.cc with .info to get access to stuff I posted in forum
dropbox 2GB free
OpenOffice for Puppy Linux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Wolf Pup

Joined: 27 Apr 2006
Posts: 637

PostPosted: Thu 21 Feb 2008, 23:39    Post subject:  

If anyone is having problems with X hanging on boot and then droping to a command line, try this:

Code:
# Fix X hanging on some boots
/bin/rm /tmp/.X*-lock >> /tmp/xerrs.log 2>&1


it should be added to:
/usr/X11R7/bin/xwin

Code:
[ -z $DISPLAY ] || exit #v2.11 from GuestToo.
echo "This script will run X windows for you..."

# Fix X hanging on some boots
/bin/rm /tmp/.X*-lock >> /tmp/xerrs.log 2>&1


save then reboot.

_________________

Visit The Repository - Helpful and hard-to-find treats for Puppy 3.
Click Here for Puppy Support Chat, + Helpful Links.
Back to top
View user's profile Send private message 
r__hughes

Joined: 13 Apr 2006
Posts: 342
Location: Canada

PostPosted: Fri 22 Feb 2008, 20:12    Post subject: <SOLVED> Freememory box Help gives http error
Subject description: Netsurf tries to load http instead of file
 

In my pup301 everything seems to work fine except this -

clicking on the blue freememory box at the bottom-right of desktop gives 3 choices

The 2nd & 3rd options (partview & KP0) work fine but the first (Help) doesnt - it brings up a Netsurf error - unable to display this 'http' page the /usr/share/doc/freememapplet.htm should apparently be accessed as
Code:
file:///usr/share/doc/freememapplet.htm
- not as a http

Anybody else have this problem?

Anybody know of a quickfix for changing the /usr/sbin/freememapplet binary file to fix this (via a hexeditor) or failing this some kind of tricky indirect linking?
-----------------------------------------
edited 25FEB08
SOLVED - see trapster below
I changed my /usr/local/bin/defaulthtmlviewer" to this:
#!/bin/sh
exec netsurf "file://$@"

_________________
--- quad booting pup431, Slacko55PAE, Slacko56NPAE (with OO3/LO4, devx, Gimp) & WXP on DELL Dimension 2400 PC & DELL Latitude 630 Laptop using grub.
---USB-Flash booting same on Samsung N110 WXP Netbook and Lenovo q100 WXP netPC.

Last edited by r__hughes on Mon 25 Feb 2008, 18:14; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Dingo


Joined: 11 Dec 2007
Posts: 1415
Location: somewhere at the end of rainbow...

PostPosted: Sun 24 Feb 2008, 12:43    Post subject:
Subject description: no space left on device
 

Occasionally, from time to time, it happens when I open a program (eg gftp) leaves me a message no space left on device. I then replaced the file pup_save with a backup and can immediately resume using puppy, but this thing is boring. why this happens? I'm puppy 3.01. The 3.02 will correct these problems?
_________________
replace .co.cc with .info to get access to stuff I posted in forum
dropbox 2GB free
OpenOffice for Puppy Linux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
trapster


Joined: 28 Nov 2005
Posts: 1999
Location: Maine, USA

PostPosted: Sun 24 Feb 2008, 19:26    Post subject:  

Quote:
The 2nd & 3rd options (partview & KP0) work fine but the first (Help) doesnt - it brings up a Netsurf error - unable to display this 'http' page the /usr/share/doc/freememapplet.htm should apparently be accessed as
Code:
file:///usr/share/doc/freememapplet.htm
- not as a http

Anybody else have this problem?


I changed my /usr/local/bin/defaulthtmlviewer" to this:
Code:
#!/bin/sh
exec netsurf "file://$@"

_________________
trapster
Maine, USA

Asus eeepc 1005HA PU1X-BK
Frugal install: Puppeee4.31 + 1.0, Puppy4.10 + Lupu52
Currently using Slacko AND lupu52 w/ fluxbox
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
r__hughes

Joined: 13 Apr 2006
Posts: 342
Location: Canada

PostPosted: Mon 25 Feb 2008, 18:18    Post subject:  

Thank you Trapster your suggestion
Quote:
I changed my /usr/local/bin/defaulthtmlviewer" to this:
Code:
#!/bin/sh
exec netsurf "file://$@"

solved the problem - much obliged Smile

_________________
--- quad booting pup431, Slacko55PAE, Slacko56NPAE (with OO3/LO4, devx, Gimp) & WXP on DELL Dimension 2400 PC & DELL Latitude 630 Laptop using grub.
---USB-Flash booting same on Samsung N110 WXP Netbook and Lenovo q100 WXP netPC.
Back to top
View user's profile Send private message 
crabbypup


Joined: 20 Jan 2008
Posts: 91
Location: toronto canada

PostPosted: Mon 25 Feb 2008, 21:37    Post subject:  

hey, does anyone want to do a full bugfix for 3.01? and possibly post the iso? it would be very helpful. thanks. (i found that 3.01 had alot of bugs, so i have moved to TEENpup)
_________________
my avatar is what happens when you run windoze.
Back to top
View user's profile Send private message 
PaulBx1

Joined: 16 Jun 2006
Posts: 2308
Location: Wyoming, USA

PostPosted: Mon 25 Feb 2008, 21:58    Post subject:  

Quote:
I've had probs decompressing pet's, no room left to decompress..


I think a lot of these problems are because of the tiny ram-based /tmp directory; you simply run out of room. See pages 3 and 4 of this thread:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=25966&start=45

The solution Mark figured out was to quit X, create a /tmp directory somewhere on the hard drive (in my case, because I wanted to retain security, in my encrypted pup_save in /root/tmp) and mount it to the existing ram-based /tmp.

The only question I have on that is whether the ram based one is used up first before resorting to the added (slower) disk-based one. That would be ideal...

Of course this needs to be handled in the boot script for a permanent solution.
Back to top
View user's profile Send private message 
growler


Joined: 24 Mar 2008
Posts: 209
Location: Kapiti - New Zealand

PostPosted: Mon 24 Mar 2008, 01:09    Post subject: Bugs list 3.01 - Gxine, Internet sharing/firewall on boot up  

I am a relatively recent convert having played with 2.16 the 2.17 now having 3.01 installed on 2 computers at different locations - using frugal installs to a hard drive on both machines. I thought to give back my experiences in the interests of improving the quality - some or all of these may already have been reported - they are all relatively minor issues in my view and hope they are not received as criticism - or me living up to my user name! Only a humble tester reporting the issues observed:

Machine 1 - is connected to a cable modem through eth4 and has a local network on eth1 - I wanted to have the firewall start up on boot - both eth4 and eth1 are static IP addresses. However, the firewall will not start since puppy is kicking off the network interfaces and the firewall start script fails. Once the network interfaces are up I can start the firewall ok and then internet sharing over eth1 can commence but only after a manual start.

Gxine - is flaky and freezes and locks up most of the time - its useless really - I don't use puppy as a media player machine (fortunately).

Barry asked for feeback on the viewer versus editor - me thinks most newbies would be wanting to view photos rather than edit in mpaint. However, GTKSee is a shocker - it freezes when you open a picture then try to take it full screen - there is no option to open pictures that scale to the window. GQview that installed from the PET is much better - I have changed my defaults. I've not checked out Fotox.

Machine 2 uses DHCP to connect to an ADSL router - but this crashes the machine on boot up with errors around the unionfs - I can report back in more detail if it is required. I have to unplug the network cable - boot up then run the network wizard to refresh the DHCP lease.

My wife is a double clicker and Sea-monkey complains and brings up the profile manager - which confuses her when she just wants to look up trademe. An option to allow double clickers might be nice.
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Mon 24 Mar 2008, 15:32    Post subject:  

Quote:
An option to allow double clickers might be nice.

Right-click a desktop icon. Go to "Options" (or maybe it's "Rox-Filer -> Options"). Now go into the "Pinboard" section and uncheck the "Single-click to open" box. Next, go to the "Filer windows" section and uncheck the "Single-click navigation" box. Finally, click "OK".

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4782
Location: GB

PostPosted: Thu 03 Apr 2008, 15:57    Post subject:  

Neat trick, Wolf Pup. How do you do it? But you couldn't detect my BSD system - it just says 'Your IP is using Mozilla/Netscape5".
Maybe a little more work to do?!
Back to top
View user's profile Send private message 
crabbypup


Joined: 20 Jan 2008
Posts: 91
Location: toronto canada

PostPosted: Fri 04 Apr 2008, 18:18    Post subject:  

and you could't detect the difference between rogers cable and rogers mobile isp's Very Happy . also, it probably doesn't distinguish between different puppy microdistro's such as teenpup or pizzapup (haven't tried, but there is another one similar to yours out there and it only says 'linux' for anything but mac and windoze) and it probably doesn't recognize Ecommstation versus os/2. but whatever. that is quite off topic.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 11 of 12 [171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0980s ][ Queries: 13 (0.0066s) ][ GZIP on ]