Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 12:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Pdrive 0.27
Moderators: deshlab, Flash, GuestToo, Ian, JohnMurga, Lobster
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 6 of 9 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Author Message
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 14:51    Post_subject:  

I meant like a dynamic icon that is there if a usb stick is in or goes away if you take it out...
_________________
Taking Puppy Linux to the limit of perfection. meanwhile try "puppy pfix=duct_tape" kernel parem eater.
X86: Sager NP6110 3630QM 16GB ram, Tyan Thunder 2 2x 300Mhz
Sun: SS2 , LX , SS5 , SS10 , SS20 ,Ultra 1, Ultra 10 , T2000
Mac: Platinum Plus, SE/30
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5814
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 15:40    Post_subject:  

maddox wrote:
how do you incorporate accents into scripts as they display incorrectly by just typing them in:
é accent accute e , ô accent circonflex o ...
If you use charset UTF-8 when translating, it all should be ok. This can be set in both geany and leafpad. Remember that rxvt doesn't accept utf-8. esmourgit had the same problem with Pbackup.

cb88 wrote:
how would you auto start usb detection on boot as it is doesn't it require that you run pdrive first?
It should be added in /root/.xinitrc when activating deamon. It should start when boot reach xwin.

eden6000 wrote:
I find really useful the automounting of usb devices, but I noticed that the auto opening of a rox window does not always happen after inserting an usb device...pdrive starts, but rox doesn't open..
Can you find out when it opens, and when it doesn't?

Regarding icons: One icon are double size of the whole program including the automounter. To include such a bloat, this icon(s) should be VERY nice and VERY useful Wink

But, that is my opinion.
Please make icons, have fun, spread the news, make others happy.

Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 15:46    Post_subject:  

proceduarally gerarate the icon..... Twisted Evil

but actually that apdir i made had an icon.... it is an 11kb tar.gz and the normal one is 10kb .pet which is a .tar with no compressing... so guess you are right.... although you could just link to an icon that is already in puppy.... or procedurally gernerate a new one based on one that is already in puppy..... Twisted Evil

_________________
Taking Puppy Linux to the limit of perfection. meanwhile try "puppy pfix=duct_tape" kernel parem eater.
X86: Sager NP6110 3630QM 16GB ram, Tyan Thunder 2 2x 300Mhz
Sun: SS2 , LX , SS5 , SS10 , SS20 ,Ultra 1, Ultra 10 , T2000
Mac: Platinum Plus, SE/30
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
eden6000

Joined: 08 Apr 2007
Posts: 259

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 16:56    Post_subject:  

Infact, that's what I meant, eventually link to an icon already present in puppy, in order not to increase the size of the package...I'm thinking about the newbies and the ex windowzers, they plug in an usb and....nothing happens? but it also is useful for regular users, why not have some little nice apps like this one to make things easier?
Concerning the auto opening of rox, it's strange, but it pratically never opens, although the box in the preferences is ticked...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Wed 31 Oct 2007, 19:53    Post_subject:  

---edited---
thanks for taking your valuable time to answer, and all your work
maddox

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 731

PostPosted: Sun 04 Nov 2007, 14:49    Post_subject:  

where to find newer versions of pdrive of wich you talked
_________________
skype: desafimager
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Sun 04 Nov 2007, 18:18    Post_subject:  

hello magerlab
at bottom of page, you see -> goto page -> click nber 1
this takes you to page 1 of this post
you will see -> pdrive-0.18.pet on right side download
click on word -> download
there, it will download the program for you
maddox
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5814
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 12 Nov 2007, 12:04    Post_subject:  

version 0.19 is uploaded. See main post.
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
magerlab

Joined: 08 Jul 2007
Posts: 731

PostPosted: Tue 13 Nov 2007, 05:51    Post_subject:  

thank you , maddox
i just din't notice that it's the latest version there

_________________
skype: desafimager
Back to top
View user's profile Send_private_message 
DC


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 361
Location: Maidenhead, England

PostPosted: Thu 15 Nov 2007, 16:28    Post_subject:  

Hi Zigbert,
Great everythings working fine Very Happy


Quote:
- Supports now up to 15 partitions on one disk. (thanks to JB4x4)


I read somewhere of the last few weeks while we were playing and remember something like
SATA drives can only have 15 partitions
IDE drives can have up to 63 partitions
my IDE has hda16 but that does include the 3 numbers you loose with a extended partition. So maybe not? I'll try and find the reference at the week-end. Unless anybody out there knows the answer?

DC

Just realised you were talking about number of drives displayed Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
HairyWill


Joined: 26 May 2006
Posts: 2949
Location: Southampton, UK

PostPosted: Fri 16 Nov 2007, 17:06    Post_subject:  

zigbert
I think there is a bug in func_probe for pdrive 0.19 at about line 349
Code:
PART1DISKN="";PART2DISKN="";PART3DISKN="";PART4DISKN=""
  PART5DISKN="";PART6DISKN="";PART7DISKN="";PART8DISKN=""
  PART9DISKN="";PART10DISKN="";PART11DISKN="";PART12DISKN=""

this needs to empty PART13DISKN and PART14DISKN as well.
Before I fixed it this was causing my USB devices to show twice.

_________________
Will
contribute: community website, screenshots, puplets, wiki, rss
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5814
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 16 Nov 2007, 20:48    Post_subject:  

HairyWill
Thanks!
Fixed!

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5814
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 19 Nov 2007, 07:19    Post_subject:  

Version 0.20. See main post.
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
kjoe

Joined: 25 Jul 2007
Posts: 27
Location: Austria

PostPosted: Mon 19 Nov 2007, 19:08    Post_subject:  

Hi zigbert!

I think there is a little bug. In my example (picture) partition hda1 is shown as swap and mounted, but in fact it is vfat and unmounted.

But apart from that I'd really like the features of pdrive.

great work, thanks

kjoe
example.gif
Description 
gif

 Download 
Filename  example.gif 
Filesize  50.52 KB 
Downloaded  483 Time(s) 

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5814
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 24 Nov 2007, 14:45    Post_subject:  

kjoe
Thanks for feedback!

I think the problem is that your swap has partition nr above 10. That makes 'grep hda1' also find hda10. I have put in a -w: 'grep -w hda1'. This should prevent it to detect hda10 as swap.

Lines 279-282 in /usr/local/pdrive/func_probe
Code:
if [ "`echo "$PARTSWAP" | grep -w "$PARTITION"`" ]; then #swap exist
   if [ "`echo "$PARTSWAP" | grep "$DEVDISKN"`" ]; then
      SWAP_MOUNTED="off"
      grep -w "$PARTITION" /proc/swaps && SWAP_MOUNTED="on"


You can also try to replace /usr/local/pdrive/func_probe with the attached file.

Please give report.
Sigmund
func_probe.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  func_probe.tar.gz 
Filesize  4.55 KB 
Downloaded  497 Time(s) 

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 6 of 9 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Unsorted
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0846s ][ Queries: 13 (0.0058s) ][ GZIP on ]