Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 08:57
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
VIA/S3G UniChrome IGP - no DRI
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
b_linux

Joined: 14 Aug 2007
Posts: 11

PostPosted: Tue 14 Aug 2007, 21:39    Post_subject:  VIA/S3G UniChrome IGP - no DRI
Sub_title: DRI is not active
 

Hello,

I am new to linux and Puppy Linux. Thus far I have found Puppy Linux to be the best. But, I have a laptop with the VIA/S3G UniChrome IGP display adapter. I can't get DRI to activate.

I have Puppy Linux 2.16.

Using the 3D-Control-Center V2.00 I have installed:
1 - DRM Kernelmodules
2 - DRI-Graphics-drivers (unichrome)
3 - OpenGL

When I run the Control Center's 3D-Demo it states that DRI is not active. When I launch Google Earth it also states that I am "running Google Earth in 'OpenGL' with software emulation."

I have tried manually editing the xorg.conf file by changing the "vesa" entry to "via", but this doesn't work either.

I would love any suggestions for this!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Tue 14 Aug 2007, 22:24    Post_subject:  

The current Puppy versions (ever since v 2.10) have Xorg7.0, and the Unichrome 3D drivers work OK with the older Unichrome chips (CLE266 etc) but don't play well with the modern "PRO" Unichrome chips (CN700 etc).
Forum member jinxed says that Xorg needs to be upgraded -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=20478

but you could try the updated 3D files I contributed here -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=118530#118530
Back to top
View user's profile Send_private_message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1047
Location: the australian mallee

PostPosted: Tue 23 Oct 2007, 00:30    Post_subject:  

Does anyone know if the unichrome driver updates have happened yet?

I have a classroom or two with P4M900 northbridge video chips I wanted to run puppy on, but couldn't.

regards
jonw
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Tue 23 Oct 2007, 01:08    Post_subject:  

Have you tried Puppy 3.x? Xorg has moved up to v7.2, so VIA Unichrome 3D might be OK with modern chips now.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0470s ][ Queries: 12 (0.0093s) ][ GZIP on ]