Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 01:49
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 3.00 bug reports here
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 8 of 9 [129 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9 Next
Author Message
nic2109

Joined: 01 Jan 2007
Posts: 406
Location: Hayslope, near Middlemarch, Midlands, England

PostPosted: Fri 12 Oct 2007, 05:32    Post subject:  Problem(s) with USB Flash Drives
Subject description: Cannot expand large .PET archive - Solved
 

I have had three different problems with USB flash drive installations, but I'm not sure whether they are different problems or different symptoms of a single problem.

1) Puppy 3.0 final installed on a 1Gb flash drive with a 256Mb heavy encryption save file. Couldn't install EZpup-3.0 - too little space to expand the archive.

I tried to expand the save file by an additional 512Mb, but then Puppy wouldn't boot.

Re-installed into second setup.

2) Puppy 3.0 final installed on 1Gb flash drive as an HD install using the whole drive.

Same problem - insufficient space to expand EZpup-3.0 .PET archive.

Installed into third setup: a 2Gb flash drive with a 512 Mb save-file with heavy encryption.

Same problem. Tried to expand the save file by an additional 512Mb and re-boot.

3) Puppy 3.0 final on 2Gb flash drive with heavy encryption save file and a queued request to expand the save-file at next re-boot.

Re-booted OK but ignored the expand request. Still won't install EZpup-3.0.

Sad

SOLVED Very Happy
=====

I don't actually know WHY it worked when previous methods didn't, but installation via MU's PSI application (aka "Puppy Software Installer") worked perfectly.

Also; it appears that not expanding encrypted save files is a feature not a bug! I read somewhere that Barry plans to change that, so it may appear in 3.02 or 3.1.

Last edited by nic2109 on Sat 20 Oct 2007, 08:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
gray


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 313
Location: Adelaide - South Australia

PostPosted: Fri 12 Oct 2007, 06:12    Post subject: gxine  

Just a quickie : gxine wont play ogg files - demuxer not found.

replaced the dmx file with one from 2.17 & it works -obviously the version in Puppy 3.0 is f****d.
Back to top
View user's profile Send private message 
RickyVaio

Joined: 12 May 2007
Posts: 37

PostPosted: Fri 12 Oct 2007, 14:34    Post subject: FIX!
Subject description: Fix for /bin/sh:can't access tty;job control turned off
 

Regarding my /bin/sh:can't access tty;job control turned off problems, I fixed it specifying the partition grub had to work on in ALL lines in menu.lst

My entry now looks like this:
Quote:

title Puppy
rootverify (hd0,1)
kernel (hd0,1)/vmlinuz root=/dev/ram0 PMEDIA=satahd
initrd (hd0,1)/initrd.gz


I am now typing this from Puppy 3...

HTH
RickyVaio
Back to top
View user's profile Send private message 
wuwei


Joined: 15 Sep 2007
Posts: 774
Location: de

PostPosted: Sat 13 Oct 2007, 04:15    Post subject: Puppy 3.00 bugs
Subject description: connection problems
 

When running Puppy 3.00 as a LiveCD I continue to find these problems, even after the PPPOE-fix. (My internet connects through a DSL modem, no router)
Roaring Penguin starts and connects, but Firefox doesn't get access to the internet, neither does Thunderbird.
Same problem occurs in Firehydrant and TMXprism3BETA.
TMXprism3 doesn't even start Thunderbird, neither from the menu, nor a changed desktop icon, nor the console. Also why does TMX use the old mut again? The new one in 2.17 was much more pleasant to look at.

None of this occured in any version of 2.17 I have tested, not Puppy, not TMX, NOP, etc.
Could you please address these issues? Guess this is the 3rd time I have posted this.
Otherwise I am very pleased with Puppy, the 2.17 versions that is. You are doing an excellent job.
Back to top
View user's profile Send private message 
barker

Joined: 10 Jun 2006
Posts: 4

PostPosted: Sat 13 Oct 2007, 17:39    Post subject: Re: universal installer failure on usb flash [solved]
Subject description: universal installer cannot install to pendrive
 

seems to have been a problem with this particular usb pendrive (although it worked with previous versions). Using a USB pendrive with only 1 partition solved the problem.

barker wrote:
Hi I've used puppy's universal installer several times before, and never had problems- but with 3.0 it does not seem to work.
however my pendrive is formatted (fat16, ext2, ext3, fat32, one partition, two partitions, bootable flag, no flag - formatted in windows, formatted with linux, partitioned with gparted, or fdisk, or cfdisk (you see I've tried a few options Wink) it is only recognised as 'superfloppy formatted with ext3 - no files are copied across (although the operation takes some time and uses both the CD-drive and hard disk (swap?)). No options to install a boot loader or make the disk bootable appear afterwards.

Has anyone else had this problem?
Installing on ATA hard-drive no problem.

barker
Back to top
View user's profile Send private message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Sun 14 Oct 2007, 02:41    Post subject: Pfix = Ram  

Just a quick polish, when booting from the cd "puppy pfix=ram" to boot into memory and ignore any save files, the loading screen still says "searching for save files".
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Sun 14 Oct 2007, 17:07    Post subject:  

if you restart jwm while the menu is being rewriten (as when a dotpup is being installed) jwm gets really messed up
_________________
Taking Puppy Linux to the limit of perfection. meanwhile try "puppy pfix=duct_tape" kernel parem eater.
X86: Sager NP6110 3630QM 16GB ram, Tyan Thunder 2 2x 300Mhz
Sun: SS2 , LX , SS5 , SS10 , SS20 ,Ultra 1, Ultra 10 , T2000
Mac: Platinum Plus, SE/30
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
willhunt


Joined: 05 Oct 2005
Posts: 495

PostPosted: Sun 14 Oct 2007, 21:25    Post subject:  Not knowing  

somehow I broke my new puppy Sad
anyone know if this is a 3.0 problem
or something I've done?
here is the error I get
# kp
couldn't load file "/usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so": /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol: cairo_pdf_surface_create
while executing
"load /usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so"
("package ifneeded Gnocl 0.9.91" script)
invoked from within
"package require Gnocl"
(file "/usr/sbin/kp" line 16)
#

/usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so is there and there is no .wh. files
???

_________________
176 Icewm Themes Exclamation
vlc-0.8.6c-i586.pet
vlc-0.8.6c-i586.pet
Back to top
View user's profile Send private message 
Leon

Joined: 22 Jun 2005
Posts: 237
Location: Slovenia

PostPosted: Mon 15 Oct 2007, 03:00    Post subject: Re: Puppy 3.00 bugs
Subject description: connection problems
 

wuwei wrote:
When running Puppy 3.00 as a LiveCD I continue to find these problems, even after the PPPOE-fix. (My internet connects through a DSL modem, no router)
Roaring Penguin starts and connects, but Firefox doesn't get access to the internet, neither does Thunderbird.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=147002#147002
Back to top
View user's profile Send private message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Mon 15 Oct 2007, 03:25    Post subject: No validation on pup_file choose  

There is no validation when choosing the pup_save.2fs file at bootup, entering a numberd choice not on the list causes puppy to load into RAM. Should there be validation at this point? What would happen if the user booted into ram and then at shutdown chose the same name for a pup_file? Would this cause data to be overwritten or would the write fail and the session be lost?
_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4451
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Tue 16 Oct 2007, 21:27    Post subject:  

I tried one of the solutions for 3.00 Frugal on my laptop with W2K and it trashed the
w2K boot if not the install.

Quote:
Windows 2000 could not start because the following file is missing or corrupt:
,windows 2000 root>\system32\ntoskrn1.exe
Please reinstall a copy of the above file.


Since I don't know what broke it I can go ahead and see about finding and replacing
that W2K file but may just break it again! Embarassed

Anyone seen this before?

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy Carolina 1.3 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
GatorDog


Joined: 12 Sep 2006
Posts: 136

PostPosted: Wed 17 Oct 2007, 12:56    Post subject: Re: Not knowing  

willhunt wrote:
somehow I broke my new puppy Sad
anyone know if this is a 3.0 problem
or something I've done?
here is the error I get
# kp
couldn't load file "/usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so":
/usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0: undefined symbol:
cairo_pdf_surface_create
while executing
"load /usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so"
("package ifneeded Gnocl 0.9.91" script)
invoked from within
"package require Gnocl"
(file "/usr/sbin/kp" line 16)
#

/usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so is there and there is no .wh. files
???


Menu/Multimedia/Puppy Sound Mixer doesn't run. If I try to start
it in a terminal ( pvolume-mixer.tcl), I get the same error as above
except the last line is - (file "/usr/sbin/pvolume-mixer.tcl" line 17).
Also, I get the same error as above with "kp".

Pup 3.01 w/ EZpup 3.0

rod
Back to top
View user's profile Send private message 
luck_gh0st


Joined: 11 Jul 2007
Posts: 28

PostPosted: Wed 17 Oct 2007, 20:02    Post subject:  

same here === couldn't load file "/usr/lib/tcl8.5/gnocl-0.9.91/gnocl.so

Pvolume nor kp work but if I play a song in Gxine , the sound does work....
alsamixer works too.....

[/img]
desktop.png
Description 
png

 Download 
Filename  desktop.png 
Filesize  326.25 KB 
Downloaded  567 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
luck_gh0st


Joined: 11 Jul 2007
Posts: 28

PostPosted: Thu 18 Oct 2007, 06:59    Post subject:  

Oooooo k I've been racking my brains all night on this, and I found a cheap , dirty way to fix the above problem....
Simply put your Puppy 300 CD in and in the menu's setup tab use the puppy universal installer, do a Full install, and Upgrade, and when it asks about installing grub, just cancel.
now pmixer and the process killer are back!
I wonder what happened? something that I did notice was that everyone with this prob had used the EZpup, but it could just be coincidence.
Puppy is STILL the best!
prob_fixed.png
Description 
png

 Download 
Filename  prob_fixed.png 
Filesize  144.98 KB 
Downloaded  548 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
alienjeff


Joined: 08 Jul 2006
Posts: 2291
Location: Winsted, CT - USA

PostPosted: Fri 19 Oct 2007, 23:22    Post subject:  

Please resize screenshots. Sheesh.
_________________
hangout: ##b0rked on irc.freenode.net
diversion: http://alienjeff.net - visit The Fringe
quote: "The foundation of authority is based upon the consent of the people." - Thomas Hooker

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 8 of 9 [129 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8, 9 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0965s ][ Queries: 13 (0.0076s) ][ GZIP on ]