Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 10:15
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Cant rid: 3c59x & 8139cp :: Cant save: ath_pci
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
malangbaba

Joined: 29 Aug 2007
Posts: 22

PostPosted: Mon 03 Sep 2007, 23:54    Post_subject:  Cant rid: 3c59x & 8139cp :: Cant save: ath_pci  

Just installed Puppy 2.17 on a Compaq Armada M300 with a WG511T wireless adapter.

At first I tried autodetecting the WG511T, and I think thats where I picked up 3c59x & 8139cp. Obviously those didnt work. Eventually figured out that ath_pci does work for the WG511T. I can set it up and it connects to net...

But anytime I restart the computer, I have to reload the ath_pci driver manually, and setup the wireless card (altho it remembers the wifi network settings).

Perhaps related, perhaps not....I tried removing the 3c59x & 8139cp drivers by adding them to the blacklist, but they keep coming back...

thoughts? or either problem? could they be interrelated?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
HairyWill


Joined: 26 May 2006
Posts: 2949
Location: Southampton, UK

PostPosted: Sat 08 Sep 2007, 13:13    Post_subject:  

you could add some lines at the beginning of rc.network to unload the offending modules
rmmod 3c59x
rmmod 8139cp

that might help

_________________
Will
contribute: community website, screenshots, puplets, wiki, rss
Back to top
View user's profile Send_private_message 
malangbaba

Joined: 29 Aug 2007
Posts: 22

PostPosted: Mon 17 Sep 2007, 17:39    Post_subject:  

cool...

how do i get the ath_PCI DRIVER TO STAY SAVED?

i have to reload it everytime i log on...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
HairyWill


Joined: 26 May 2006
Posts: 2949
Location: Southampton, UK

PostPosted: Tue 18 Sep 2007, 02:57    Post_subject:  

underneath the previous lines just load it manually
Code:
modprobe ath_pci

This isn't the way that it is supposed to work and doesn't address some underlying weakness in the puppy network setup but should at least get your system working properly.

_________________
Will
contribute: community website, screenshots, puplets, wiki, rss
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0407s ][ Queries: 12 (0.0037s) ][ GZIP on ]