Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 25 Nov 2014, 23:22
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
2.20 Alpha "Happy"
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
HairyWill


Joined: 26 May 2006
Posts: 2949
Location: Southampton, UK

PostPosted: Wed 05 Sep 2007, 17:15    Post_subject: Re: problem with Xorg
Sub_title: letters look fuzzy; pixel clock problem; maybe solved
 

Flash wrote:
I guessed it was something to do with jpeg compression but didn't investigate any farther.

I don't think that's it as I was working with png (lossless)

_________________
Will
contribute: community website, screenshots, puplets, wiki, rss
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Robb

Joined: 12 Aug 2007
Posts: 10

PostPosted: Wed 05 Sep 2007, 22:24    Post_subject: Re: 2.20 Alpha "Happy"
Sub_title: Kernel panic
 

Fox7777 wrote:
On all computers we tried, desktop or laptop, we got the following error message during bootup:

Loading the 'pup_220.sfs' main puppy file...
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!

Thanks, http://www.Linux-Now.us


I had the same problem - it may have been picking up an old save file. I fixed it by reformatting the partition to which puppy was to be installed (full HDD install)

check the HDD and any other attached media for old .sfs files first. There is a workaround posted here somewhere.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
andrei

Joined: 31 May 2006
Posts: 80

PostPosted: Thu 06 Sep 2007, 01:24    Post_subject:
Sub_title: acrobat reader problem solved
 

Acrobat reader 7.0 would not start, giving the endless error message "expr: syntax error"
This is corrected by editing the shell script which launches acroread. You can find the location of this script by typing:

which acroread

You have to comment line 644:

check_gtk_ver_and_set_lib_path "$MIN_GTK_VERSION" ### returns 0 if found gtk >= 2.4

"Comment" means putting # in front of the line, so it becomes:

# check_gtk_ver_and_set_lib_path "$MIN_GTK_VERSION" ### returns 0 if found gtk >= 2.4

After this acroread works.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
andrei

Joined: 31 May 2006
Posts: 80

PostPosted: Thu 06 Sep 2007, 01:31    Post_subject:
Sub_title: regarding fuzzy image
 

Concerning fuzzy image. Instead of manually tuning pixel clock and phase, it turns out that Dell monitor has a button "Auto Adjust" which does tuning automatically. It adjusts both position and sharpness, and it seems to me that it does even better than what I was able to achieve by adjusting manually.
The monitor analyzes the video signal which Puppy sends to it, and automatically adjusts to it!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
andrei

Joined: 31 May 2006
Posts: 80

PostPosted: Thu 06 Sep 2007, 20:53    Post_subject:  

also, zdrv_220.sfs does not load when running from the USB...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
burggraf2

Joined: 18 Aug 2007
Posts: 23

PostPosted: Fri 07 Sep 2007, 19:45    Post_subject: Please update Pfind from 2.2 to 2.4
Sub_title: Pfind 2.2 included with 2.1.7 is buggy
 

I just discovered Pfind included with 2.1.7. It rocks, but the 2.2 version is buggy.

There's a 2.4 pet available that fixes the bugs. Please be sure to move the newer version into Happy.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
yangmusa

Joined: 10 Aug 2007
Posts: 21

PostPosted: Sun 09 Sep 2007, 12:29    Post_subject: GTK theme chooser bug on 2.20 alpha  

I haven't installed 2.20 yet, I've been running it using Q (kju emulator for Mac).

Last night I tried to change the gtk theme, selected a theme and clicked ok. The theme chooser window closed, but then Puppy kept opening windows saying something like "gtk info" - I don't remember exactly what the window title was, and the content never loaded - I just shut down the virtual machine because more and more of these windows kept opening...

(If necessary, I can try to reproduce. Puppy runs very slowly in Q though..)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
andrei

Joined: 31 May 2006
Posts: 80

PostPosted: Sun 09 Sep 2007, 21:20    Post_subject:  

When booting with the parameter layerfs=unionfs
I once got the message at the end of the shutdown:
Segmentation fault busybox umount -ar >/dev/null 2>&1

madplay complains:
madplay: Symbol `id3_build' has different size in shared object, consider re-linking

gxine does not start:
gxine: error while loading shared libraries: libmozjs.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Gill_Baits

Joined: 25 Aug 2007
Posts: 23

PostPosted: Mon 10 Sep 2007, 23:50    Post_subject:  

!
Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 11 Sep 2007, 04:54    Post_subject:  

Gill_Baits,
Could you try the attached. Download somewhere, open a terminal, expand:
# tar -zxf usr-lib-gconv.tar.gz
then copy the files to /usr/lib/gconv
...see if that fixes it. The gconv directory is cutdown in 2.20alpha. I have have selected what seems like the files that will fix your problem.
usr-lib-gconv.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  usr-lib-gconv.tar.gz 
Filesize  27.8 KB 
Downloaded  424 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Gill_Baits

Joined: 25 Aug 2007
Posts: 23

PostPosted: Wed 12 Sep 2007, 00:06    Post_subject:  LinNeighborhood error message  

Thanks Barry that fixed it
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11164
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 12 Sep 2007, 00:23    Post_subject:  

Skype static 1.4 (downloaded from the Skype website) works fine in Puppy 2.17, but not in 2.20 alpha. While I can hear the other person, my microphone doesn't seem to work. I tried changing everything I could find in alsamixer and the Puppy mixer, and even tried a different sound card, but the microphone just won't make a peep.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
GeorgR


Joined: 12 Sep 2007
Posts: 26
Location: Düsseldorf, Germany

PostPosted: Wed 12 Sep 2007, 08:12    Post_subject: Booting stopped at "puppyserialdetect is running"  

1) AMD 690G (ASUS M2A-VM)
Booting puppy 220a from cd on this computer ends whith:
"puppyserialdetect is running"

When typing CTRL C I can continue with the xwizzard, but usb keybord and mouse is then not working properly.

To be fair with the 220a version: booting this computer with 2171 the result is the same, but of course I was looking forward this problem to be solved with a newer version.

2) NVIDIA 6150 (ASUS M2NPV-VM)
I am very happy booting a Live CD on a computer with NVIDIA 6150 Chipset:
I can surf the Internet on my 1366*768 DVI LCD right out of the box!
Only for enabling sound I had still to open the alsamixer tool in a console session and "unmute" the SPDIF Channel.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Gill_Baits

Joined: 25 Aug 2007
Posts: 23

PostPosted: Wed 12 Sep 2007, 10:44    Post_subject: Gxine crash  

I have the problem of Gxine crashing the system to the point where I need to type xwin to restart, this occures if I try to change any of the setting when playing any video media this includes mp3's with visualisation running, this appears to be a possible driver problem has I also had a monitor setting problem when I first ran 2.20 but managed to adjust them with a combination of xvidtune and the monitor controls
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0775s ][ Queries: 13 (0.0070s) ][ GZIP on ]