Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 22 Aug 2014, 07:48
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
2.17 Universal Installer feedback needed
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 5 [61 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Author Message
Greystar

Joined: 20 Mar 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 07:03    Post subject:  

Sorry barry......I don't use terminal much didn't understand. And thanks for the just highlight bit i was tring Ctrl insert and gave up thats why i did a screenshot. Anyway,

sh-3.00# cat /proc/partitions
major minor #blocks name

7 0 71784 loop0
7 1 524288 loop1
3 0 29302560 hda
3 1 3582463 hda1
3 2 3582495 hda2
3 3 3590527 hda3
3 4 1 hda4
3 5 257008 hda5
3 6 5116671 hda6
3 7 5124703 hda7
sh-3.00# probepart
/dev/hdc|iso9660|0|QSI CD-RW/DVD-ROM SBW-242
/dev/hda1|ext2|7164927|Linux Ext2Fs
/dev/hda2|ext2|7164990|Linux Ext2Fs
/dev/hda3|ext2|7181055|Linux Ext2Fs
/dev/hda4|none|37094085|Extended (contains other slice)
/dev/hda5|swap|514017|Linux Swap
/dev/hda6|ext2|10233342|Linux Ext2Fs
/dev/hda7|ext3|10249407|Linux Ext3FS
sh-3.00# fdisk -l

Disk /dev/hda: 30.0 GB, 30005821440 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 3648 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/hda1 1 446 3582463+ 83 Linux
/dev/hda2 447 892 3582495 83 Linux
/dev/hda3 893 1339 3590527+ 83 Linux
/dev/hda4 1340 3648 18547042+ 5 Extended
/dev/hda5 1340 1371 257008+ 82 Linux swap / Solaris
/dev/hda6 1372 2008 5116671 83 Linux
/dev/hda7 2009 2646 5124703+ 83 Linux
sh-3.00#
Back to top
View user's profile Send private message 
nic2109

Joined: 01 Jan 2007
Posts: 406
Location: Hayslope, near Middlemarch, Midlands, England

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 18:47    Post subject: 2.17 Installer Problems
Subject description: Cannot Boot after Frugal Install
 

Hello; while I think that all the partitions have been detected the resulting installed system will not boot up. It gives me Error 15 - file not found.

The command output you requested is

Quote:
# cat /proc/partitions
major minor #blocks name

7 0 74780 loop0
8 0 96213285 sda
8 1 10241406 sda1
8 2 10241437 sda2
8 3 1 sda3
8 5 2048256 sda5
8 6 2827408 sda6
# probepart
/dev/sda1|ext2|20482812
/dev/sda2|ext2|20482874
/dev/sda3|none|2
/dev/sda5|swap|4096512
/dev/sda6|ext2|5654816
/dev/hdc|iso9660|0
# fdisk -l

Disk /dev/sda: 98.5 GB, 98522403840 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 11978 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 1275 10241406 83 Linux
/dev/sda2 1276 2550 10241437+ 83 Linux
/dev/sda3 11372 11978 4875727+ 5 Extended
/dev/sda5 11372 11626 2048256 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda6 11627 11978 2827408+ 83 Linux
#
# puppyinstaller
sda "ATA FUJITSU MHV2100B, size 98.5 GB"
sda
sda1: ext2, size 9.767 GB, Puppy version 217 installed
sda2: ext2, size 9.767 GB
sda6: ext2, size 2.696 GB, Puppy version 217 installed

#

The partitions sda1 and sda2 were created afresh using gparted prior to running the install and I selected sda1 and a frugal install. The sda6 partition has a 2.17 install and used to work but doesn't now! I cannot now remember whether it's Frugal or HD.

While GRUB doesn't boot up, if I boot from the CD without any parameters then a save file is detected, but I'm not sure which.

The menu.lst looks like this.


Quote:
# GRUB configuration file '/boot/grub/menu.lst'.
# generated by 'grubconfig'. Fri Jul 27 21:46:05 2007
#
# The backup copy of the MBR for drive '/dev/sda' is
# here '/boot/grub/mbr.sda.12021'. You can restore it like this.
# dd if=/boot/grub/mbr.sda.12021 of=/dev/sda bs=512 count=1
#
# Start GRUB global section
#timeout 30
color light-gray/blue black/light-gray
# End GRUB global section
# Linux bootable partition config begins
title Linux (on /dev/sda1)
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz root=/dev/sda1 ro vga=normal
# Linux bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins
title Linux (on /dev/sda2)
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz root=/dev/sda2 ro vga=normal
# Linux bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins
title Linux (on /dev/sda6)
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz root=/dev/sda6 ro vga=normal
# Linux bootable partition config ends
title Install GRUB to floppy disk (on /dev/fd0)
pause Insert a formatted floppy disk and press enter.
root (hd0,0)
setup (fd0)
pause Press enter to continue.
title Install GRUB to Linux partition (on /dev/sda1)
root (hd0,0)
setup (hd0,0)
pause Press enter to continue.
title - For help press 'c', then type: 'help'
root (hd0)
title - For usage examples, type: 'cat /boot/grub/usage.txt'
root (hd0)


Barry; I realise that this isn't exactly the same issue, but I have put it here in case it's relevant and/or helpful.

Please ignore this post if it's not and I'll raise it in a more general problems forum.

Thanks for all you do!
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 20:51    Post subject:  

Quote:
I then instal co-exit puppy on hda1, and then instal GRUB on MBR.
hda1,2,3,6 shows in P.U.I. HDA1 IS NOT GONE.

I don't know what installing grub to the superblock of a partition
changes, but it makes the partition disappear in P.U.I. on my computer.

Hope you can use this.
Jorgen.

Jorgen has posted this, which is extremely interesting. For everyone else who has a "missing" partition in the Uni Installer, where is your GRUB installed? -- is it on the MBR or a partition?

This would account for why I don't get this problem, as I always install GRUB to the MBR.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
RazzBear

Joined: 30 Jun 2006
Posts: 24

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 21:47    Post subject: Feedback for partitions not found  

I have run the tests you have requested and here are the results i got

cat /proc/partitions
major minor #blocks name
7 0 64108 loop0
3 0 78150744 hda
3 1 61440561 hda1
3 2 10241437 hda2
3 3 6466162 hda3

probepart
/dev/hda1|ntfs|122881122
/dev/hda2|ext3|20482874
/dev/hda3|ext2|12932324
/dev/hdc|iso9660|0


fdisk -l
Disk /dev/hda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/hda1 * 1 7649 61440561 7 HPFS/NTFS
/dev/hda2 7650 8924 10241437+ 83 Linux
/dev/hda3 8925 9729 6466162+ 83 Linux

Universal installer only recognises hda1
Have attached pic to show you
pic1.png
Description 
png

 Download 
Filename  pic1.png 
Filesize  116.22 KB 
Downloaded  505 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
RazzBear

Joined: 30 Jun 2006
Posts: 24

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 21:52    Post subject: follow-up 2  

Sorry about the big picture in my previous post

I have grub intalled on linux partitions (not on MBR)
and using windows bootloader on /dev/hda1 to bring up a boot selection menu
Back to top
View user's profile Send private message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11084
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 22:52    Post subject:  

Yes Barry, I'd say there is a problem as you described.

Quote:
# probepart
/dev/hda1|ext2|78124032
/dev/hda2|ext2|58589054
/dev/hda3|ext2|58589054
/dev/hda4|none|2
/dev/hda5|ext2|58588992
/dev/hda6|ext3|58588992
/dev/hda7|ext2|174803202
/dev/hda8|swap|1108422
/dev/hdc1|ext2|156296322
/dev/hdc2|ext2|156280320
/dev/sda1|vfat|3893910
/dev/sr0|iso9660|0
/dev/hdb|iso9660|0


Quote:
# mount
/dev/root on /initrd type ext2 (rw)
tmpfs on /initrd/mnt/tmpfs type tmpfs (rw)
/dev/loop0 on /initrd/pup_ro2 type squashfs (ro,noatime)
tmpfs on /initrd/pup_rw type tmpfs (rw)
unionfs on / type aufs (rw,xino=/initrd/pup_rw/.aufs.xino,diropq=w,dirs=/initrd/pup_rw=rw:/initrd/pup_ro2=ro)
none on /proc type proc (rw)
none on /dev/pts type devpts (rw)
none on /sys type sysfs (rw)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw)


Puppy booted with puppy pfix=nox,ram argument, then xwin run to setup the GUI

The universal installer doesn't give an option to install on /dev/hda1
217-installer-missing-hda1-ext2-partition.png
 Description   
 Filesize   31.06 KB
 Viewed   881 Time(s)

217-installer-missing-hda1-ext2-partition.png


Last edited by Bruce B on Fri 27 Jul 2007, 23:00; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Bruce B


Joined: 18 May 2005
Posts: 11084
Location: The Peoples Republic of California

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 22:58    Post subject: Re: follow-up 2  

RazzBear wrote:
Sorry about the big picture in my previous post

I have grub intalled on linux partitions (not on MBR)
and using windows bootloader on /dev/hda1 to bring up a boot selection menu


Forgive my bluntness, but why apologize and then leave the big picture?
Back to top
View user's profile Send private message 
Greystar

Joined: 20 Mar 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri 27 Jul 2007, 23:10    Post subject:  

I choose MBR to install grub .
Back to top
View user's profile Send private message 
RazzBear

Joined: 30 Jun 2006
Posts: 24

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 04:31    Post subject:  

I posted picture first then apologised in my next post
after seeing how big it was

"Sorry about the big picture in my previous post "

Maybe i could have resized or cropped just the relevant part,
is what the apology is for
Back to top
View user's profile Send private message 
Guest07

Joined: 21 Jul 2007
Posts: 5

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 05:48    Post subject: 2.17 Universal Installer feedback needed
Subject description: Grub
 

Grup in MBR. Did a Grup reinstal in MBR - no difference.
So somewhere in the update of the 1500+ lines puppyinstaller-script is a secret hiding. Could be around the 'find' command or ext2/3 where something is altered.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4781
Location: GB

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 06:16    Post subject:  

There is a method of resetting these fora so that they display, even in 640x480. Apparently our two moderators haven't learned about this trick. Line overflow is really irksome. I'm sure that the board or php have some advice somewhere on how to do it? Moderators should always defer to the L.C.D. to allow for young folks with old kit, old folks with poor eyesight and poor folks who can't afford 100" lcd monitors with outrageous resolutions.
Back to top
View user's profile Send private message 
Joe_DK

Joined: 22 Jul 2007
Posts: 7

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 07:56    Post subject:  

I can add, to my posts before, that if I install grub to the superblock of the partition, which makes the partition disappear in universal installer.
Then a re-install of grub to mbr, won't make it appear again. only a delete and create of partition and then install to mbr, will work.
Well, thats on my system!

Can anyone confirm this?

Guest07:
Have you installed grub to superblock of the missing partition at any time?

Jorgen.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 09:50    Post subject:  

I'll post another puppyinstaller script to test very soon.

There is a lot of clever code in there connected with GRUB detection, and maybe that has got something to do with it. I'm not familiar enough with it to locate the problem, especially since I can't reproduce the bug and I'm forced to just work through the code theoretically.

Anyway, will post something very soon.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 09:58    Post subject:  

Well, this is not ready to be used, but could you guys just start it up and tell me if it shows all your partitions? Attached.
puppyinstaller-bk1.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  puppyinstaller-bk1.gz 
Filesize  14.78 KB 
Downloaded  368 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Guest07

Joined: 21 Jul 2007
Posts: 5

PostPosted: Sat 28 Jul 2007, 12:35    Post subject: 2.17 Universal Installer feedback needed
Subject description: Puppy universal installer - fixed.
 

SUCCESS - thanks Barry !
Now its there again. Did an upgrade of the full install on hda2 - writing from there. javascript:emoticon('Rolling Eyes')
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 5 [61 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0921s ][ Queries: 13 (0.0056s) ][ GZIP on ]