Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 09:49
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
2.17 livecd and wrong wireless driver
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
twointo1

Joined: 08 May 2007
Posts: 39

PostPosted: Sat 21 Jul 2007, 13:56    Post subject:  2.17 livecd and wrong wireless driver
Subject description: it is loading the wrong driver on boot
 

When 2.17 boots it finds my usb wireless adapter. It is an Airlink usb wireless adapter that uses a zd1215 chipset that does not work with the zd1211rw driver that is installed on boot. It requires a window driver uses a modified driver zd1211bu.inf

Using the zd12rw driver makes the adapter show up as eth2. In 2.16, after ndiswrapper with the zd1211bu.inf driver it shows up properly as wlan0.

I have in the terminal done modprobe -r zd1211rw

Then clicking on connect, I go to load driver, ndiswrapper, and location of the driver. It loads the driver, says ndiswrapper is loaded, and wlan0 shows up in the connect box. After scanning, and selecting my network, the mouse slows and works sporactically and will not connect.

How do I stop the livecd from installing the wrong driver(if that's what I have to do) or what are the steps I need to take to make my wireless adapter and mouse work. 2.16 doesn't give me any problems. It does not load the zs1211rw driver and ndiswrapper, connect, and the network is fine.

NOTE: on further exploring, if I plug the unit in and use ndiswrapper it does the samething - the small box on the bottom right starts showing cpu usage(very high) and locks the mouse ect. If I use the terminal and ndiswrapper along with -m and modprobe, it does the same thing. This driver works perfect in 2.16.

What's the difference between 2.16 and 2.17 when it comes to wirless networking?
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7060
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 21 Jul 2007, 21:28    Post subject:  

Run the BootManager (System menu) and you will see a button to blacklist modules. Blacklist the one that you don't want to load, then reboot. I don't know about the high CPU usage, but try this step first. Let me know that the blacklisting does work for you.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4800
Location: GB

PostPosted: Sun 22 Jul 2007, 01:35    Post subject:  

Are you using a full install? Did you try to upgrade from 2.16, two? There's something very odd about driver selection in 2.17. I wasn't able to get the correct NIC selected and/or operational until I did a clean install.
There's also the issue of k/b needing re-selection every boot (I mean en_GB) with installed 2.17, which has been fixed with EZpup.
Some very rough edges with this release!
Back to top
View user's profile Send private message 
twointo1

Joined: 08 May 2007
Posts: 39

PostPosted: Sun 22 Jul 2007, 18:36    Post subject:  

Thanks Barry K, blacklisting the driver did the trick. I can use ndiswrapper for the windows driver and it works fine.

Again, thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
sailorbear2004

Joined: 14 Jan 2006
Posts: 21

PostPosted: Mon 23 Jul 2007, 00:16    Post subject:  

I had the same problem with an averatec laptop using Rt2500. Blacklisting the included driver and using ndiswrapper worked. thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0509s ][ Queries: 12 (0.0076s) ][ GZIP on ]