Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 28 Jul 2014, 14:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Puppy 2.17alpha available
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 8 [108 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 11:16    Post subject:  Puppy 2.17alpha available  

See announcement here:
http://www.puppylinux.com/news/comments.php?y=07&m=07&entry=entry070709-111155

This forum thread can be for feedback.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 12:42    Post subject:  

i am running on a 2.17 alpha on a p4 HT w/ the following specs:
DESCRIPTION: Intel Corporation 945G/P Memory Controller Hub
VENDOR: 8086 DEVICE: 2770 KERNEL MODULE: intel-agp

DESCRIPTION: Intel Corporation 945G/P PCI Express Graphics Port
VENDOR: 8086 DEVICE: 2771 KERNEL MODULE: unknown

DESCRIPTION: Intel Corporation 945G Integrated Graphics Controller
VENDOR: 8086 DEVICE: 2772 KERNEL MODULE: intelfb

DESCRIPTION: Intel Corporation 945G Integrated Graphics Controller
VENDOR: 8086 DEVICE: 2776 KERNEL MODULE: unknown

DESCRIPTION: nVidia Corporation GeForce 6200
VENDOR: 10de DEVICE: 0221 KERNEL MODULE: unknown

it has pci express and the intel video chip is or should be disabled
xorg crashes xvesa doesn't but i have no 3d accelleration it claims that the xorg.conf file is incomplete.
2.14 does the same thing.

also 2.17 seems to boot faster possibly dues to better handling of smp capable proccessors in the new kernel or better sata handling. pmount is indeed faster and detects my simpletech flash drive thanks barry (any way to get the tabbed pmount in the final?).

also it appears you have stuck with jwm 1.8 not a prob really. one more thing sound is working so far.

please include mime type for .wma and change others from madplay to gxine or include a small music player killing madplay is a pain and confusing for beginners and please set defaul run action for .bmp to mtpaint as it is unset by default

I will try to report on the functionalit of beryl on 2.17 alpha soon.

happy hunting(for bugs) cb88
xorgconf.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  xorgconf.tar.gz 
Filesize  1.87 KB 
Downloaded  632 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
John Doe

Joined: 01 Aug 2005
Posts: 1689
Location: Michigan, US

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 15:59    Post subject:  

SD Booting/Saving

Worked great on first machine. Saved right to the internal SD reader and found the pup_save when booted.
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 16:43    Post subject:  



CUPS is probably the biggest innovation and testing and feedback I am sure would be welcome by Barry

I will be testing out my dusty ol' Canon Bubblejet . . .

Also the modem connection improvements . . . more testing Smile
My initial feel of this is it is probably beta quality (but be careful) Make sure you read the notes.
http://www.puppylinux.com/download/release-2.17.htm


The finacial programs will also make welcome additions. I look forward to using notecase. Tuxcards is also available with the package installer - biut always better to use the inbuilt defaults (IMO) Cool [/img]

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Wolf Pup

Joined: 27 Apr 2006
Posts: 637

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 17:09    Post subject:  

barry, 2.17 Alpha does detect lucent winmodem but can't connect, puppy 2.17 locks up and keyboard lights start flashing, pup save file is renamed to prevent loading + pfix=ram

when booting with Xvesa a browser pops up, but in Xorg no browser pops up?

can someone post a link to the extra HP drivers for cups PET package?

_________________

Visit The Repository - Helpful and hard-to-find treats for Puppy 3.
Click Here for Puppy Support Chat, + Helpful Links.

Last edited by Wolf Pup on Mon 09 Jul 2007, 18:16; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Greatnessguru


Joined: 09 Jul 2007
Posts: 104
Location: rural McBain MI USA (near Cadillac MI)

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 17:21    Post subject: How to mount and manage WebDAV volumes?  

I'm using Puppy 2.17.Alpha just fine on an HP Vectra VE, 64MB RAM, 1 GB swap. I did pfix=clean from 2.14.Beta OK.

Q: How do I mount and manage/transfer files with a WebDAV volume? Rox? Pmount?

Thank you,
Eddie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1391
Location: florida

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 18:56    Post subject:  

The sfs mounter is neat. Doesn't mount encrypted though, might not be worth the trouble. CUPS is a nice addition, used it with my HP 4si over a network had to use socket://192.168.254.200:9100 for my Device URI. Works nice. That's with hp jetdirect and postscript. Here's some problems:

1) On boot Puppy loads the rt73 module for my rt2570 usb wifi stick.

2) The bcm43xx wifi module doesn't work. Did work in 2.16.

If my wife will ever let me use her laptop for more than a couple minutes, I'll try to build and test new bcm43xx module. Crying or Very sad

Also, the run-pureftpd script hasn't been updated, it's got a rather big security hole. It's at:

http://www.puppyos.net/forum/?1181100547

More info on the dhcpcd problem. Posted on the blog:

http://www.puppylinux.com/news/comments.php?y=07&m=07&entry=entry070707-094306
Back to top
View user's profile Send private message 
zygo

Joined: 08 Apr 2006
Posts: 211
Location: UK

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 19:06    Post subject:  

I'm online with 217 alpha live cd entirely in RAM. No HD. No pup_save. I had to use an old wvdial.conf with these lines:
Quote:
Modem = /dev/ttyS0
Baud = 115200
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 S11=55 +FCLASS=0

The original had 'Modem = ttyS0' so no modem found. It also had a smaller Baud value. wvdial gave a warning about mine being incompatible but it did connect me. The original just hung after dialing. I think it was because int string 2 was wrong. Sadly, I've overwritten the original file. Really I should test further -- it only failed once.

Another problem I've just noticed is a blast from the past. The copied item seems to be forgotten when the application it was copied from is closed. I needed to keep geany open to make pasting my quote into this forum work.

passwd no longer causes a segmentation fault. I've yet to try printing.
Back to top
View user's profile Send private message 
alienjeff


Joined: 08 Jul 2006
Posts: 2291
Location: Winsted, CT - USA

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 19:24    Post subject:  

Lobster wrote:
My initial feel of this is it is probably beta quality (but be careful)


Opinion ("My"), subjectiveness ("feel"), inconclusiveness ("probably") and disclaimer ("but be careful") do not substantiate moving to a beta release. Please consider the following timeline from the developer's blog and here:

Saturday, June 30 7:42 P.M. - Puppy v2.17-experimental-1 made available
Monday, July 9, 2007 @ 11:11 A.M. - Puppy v.217-alpha made available
Monday, July 9, 2007 @ 3:43 P.M. - above quote entered

Personalities aside, and with all due respect for enthusiasm, contribution, participation and promotion, 4-hours and 32-minutes of alpha-state testing doth not legitimize worthiness of beta status, let alone make for a sound v2.17 foundation. Recent distribution history has shown how such persistent nudging can have a detrimental affect on the ultimate integrity of versions deemed "final" releases.

-aj

_________________
hangout: ##b0rked on irc.freenode.net
diversion: http://alienjeff.net - visit The Fringe
quote: "The foundation of authority is based upon the consent of the people." - Thomas Hooker

Back to top
View user's profile Send private message 
Firefox

Joined: 03 Nov 2006
Posts: 171
Location: UK

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 20:20    Post subject: Puppy 2.17 alpha
Subject description: First tests
 

Downloaded 217alpha and used standard burn - no multisession.

Upon booting from it using pfix=ram the desktop showed the contents of the dillo file and then the dillo box came up with its contents, two for the price of one.

Pressed connect and it found my modem on serial cable connected ok then booted Seamonkey. Typed www.puppyos.com and pressed return, site not found, pressed again, same thing but the modem went down and redialled itself.
I then installed my standby wvdial153 and gnome-ppp, everything webwise now ok.
WHY isnt this standard?.

Decided to install frugal (co-exist) for a change on hda1 as i`d got a lot of puppy files on hda2 and 13meg space to fill.
Went through the install proceedures putting grub on MBR. Up came Kernel panic not synching no init found.

Booted up with 2.12 disc had a look at grub menu 1st. I`d got 3 lists of puppy on my hd? two for hda1 and one for the files on hda2. edited the files to find only puppy 2.17 on hd0,0.
Rebooted -same thing kernel panic.

Decided to do a full install on hda1. cleaned disk and mbr and formated to ext3
then installed full install. Screen/desktop came up normal - no dillo file but modem connect same problem, cant get through to websites even though modem appears to be running and every second click on url it redials.
Tried cups but no printer setup for hp710c printer so no good for me,
havn`t tried listening to radio streaming media so I suspect that wont be set up either.
Back to top
View user's profile Send private message 
cb88


Joined: 28 Jan 2007
Posts: 1169
Location: USA

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 20:57    Post subject:  

beryl is a no go must need to recompile drivers xorg just crashes after they are installed.

the new pdf viewer crashed repeatedly on my laptop running from cd 300mhz 64mb ram. ran fine on my faster sempron 1.8ghz PC rendered fine good interface.

would rather have hv3 as the basic viewer even if it isn't perfect is would load fast on the first boot. gives more choice as it is becoming more functional.

has not detected two of my modems one is an Coexant HSF of some variation and the other i'am not sure but it is a compaq presario 1810 laptop if you do an internet search you may find info about it. the specs claim the video chip is 3d accelerated are there any grounds to this?check the file i attached below.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jeffrey

Joined: 16 Jan 2006
Posts: 162
Location: Christchurch, New Zealand

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 21:02    Post subject:  

When booting from CD it displays the “Select your country” screen and no matter what I choose, pressing Enter merely throws a black line at the bottom of the screen. Nothing else happens. Eventually I press the Enter key again and the boot process gets going. This won't look good for the first-time user. Is it only me that has this problem? Is there some way that I can diagnose it better for you?
I get the same result on an old AcerPower 4100 PC (500MHz) and on an old Acer TravelMate 613 laptop.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 21:08    Post subject:  

cb88 wrote:
it has pci express and the intel video chip is or should be disabled
xorg crashes xvesa doesn't but i have no 3d accelleration it claims that the xorg.conf file is incomplete.

I looked through the xorg.conf, it seems complete to me. Perhaps Dougal can spot something amiss in it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 21:14    Post subject:  

Lobster, I notice your screen snapshot has a blank Notecase window -- to get an immediate notecase documet to see and play with, click the Help button.

I love Notecase. Findng some small things which we will have to report to the author:
1. Word wrap, it seems, has to be chosen every time it runs.
2. external URLs don't work -- clicking them nothing happens -- theres' no setup for chooing an external browser either.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 09 Jul 2007, 21:24    Post subject:  

Wolf Pup wrote:
barry, 2.17 Alpha does detect lucent winmodem but can't connect, puppy 2.17 locks up and keyboard lights start flashing, pup save file is renamed to prevent loading + pfix=ram

when booting with Xvesa a browser pops up, but in Xorg no browser pops up?

can someone post a link to the extra HP drivers for cups PET package?

Okay, my dad has a laptop with Lucent modem, that I had previously had working with Puppy, so I'll go see him tomorrow, do some testing.

For Xorg, the welcome message appears on the dsktop, not in a browser window -- if you don't get that then something is wrong.

I've just now uploaded the hpijs-1.7.pet package to ibiblio, so just click on the 'install' icon on the desktop, and it should be in the list.

Note, regarding the 'install' icon, all packages listed may not yet be uploaded to ibiblio. There are quite a few new pkgs.

Last edited by BarryK on Mon 09 Jul 2007, 21:26; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 8 [108 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1041s ][ Queries: 13 (0.0133s) ][ GZIP on ]