Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 29 Aug 2014, 22:19
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Grafpup-2.xx fourth (and final) alpha
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 16 of 21 [311 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Next
Author Message
msumner

Joined: 04 Jan 2007
Posts: 205
Location: Lincolnshire, England.

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 11:35    Post subject:  

Hi Nathan, tried the libdts package. Maybe I have done something wrong but I still get the same error. I downloaded to /root, clicked to expand, went with the default to expand to /root. It put a directory in /root and several other files in various places, but still won't run. I suspect that I should have had the package in a particular place before expanding it?
Mike
Back to top
View user's profile Send private message 
plinej

Joined: 13 Aug 2006
Posts: 1522

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 14:12    Post subject:  

Just go to a command line, cd to the directory that has your libdts-0.0.2.tar.gz and as root type:

pkgtool -install libdts-0.0.2
Back to top
View user's profile Send private message 
SimonW

Joined: 28 Mar 2007
Posts: 60
Location: UK

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 14:43    Post subject:    

Quote:
Simon - Do you mean the probedisk and probepart I posted as attachments here? I need to make sure what works best and really need to nail it down soon.


Yep, I do. The ones posted: Thu Apr 26, 2007 5:53 pm

They did the job just fine Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Nathan F


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 1760
Location: Wadsworth, OH (occasionally home)

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 17:01    Post subject:  

Doaugal - Simon confirmed that for me a few posts back. And yes, dotpups do work in Grafpup.

Mike - To install the .tar.gz packages you have to either do as Jason says or else open up Gpkgtool and click on the folder icon, which brings up a package selection dialog. There is also a third way. There is a launcher for Gpkgtool at /usr/local/apps/Utility/Packages, which you can drag to the desktop for a shortcut. Then you can drag any .tar.gz|.pet|.pup package to the icon to install it.

Just clicking on a .tar.gz package brings up Xarchive, which is used to extract compressed archive files.

Probably next release (2.01) I may switch the system over completely to .pet packages like in Puppy. I didn't want to do it this time around because pkgtool does not fully support all of the possible features yet, like embedded dotpups and spec files.

Simon - In that case those aren't the latest but the oldest, the binary versions which come with libhardware as opposed to the replacements which are bash scripts.

Nathan

_________________
Bring on the locusts ...
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
SimonW

Joined: 28 Mar 2007
Posts: 60
Location: UK

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 17:32    Post subject:  

Eek - in that case we need to be extra specially careful. Do you want to post md5sums of them, and I'll compare?
Back to top
View user's profile Send private message 
msumner

Joined: 04 Jan 2007
Posts: 205
Location: Lincolnshire, England.

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 17:59    Post subject:  

I installed libdts using jasons method. I modprobed and ran kino from the terminal. It started ok so I tried to capture using firewire:

sh-3.00# modprobe raw1394

sh-3.00# modprobe ohci1394
sh-3.00# kino
> help language code en
> Kino Common being built
> Creating page editor
> Creating Capture Page
> Creating Export Page
> Creating Export1394 Page
> Creating ExportAVI Page
> Creating ExportStills Page
> Creating ExportAudio Page
> Creating Preferences
Loading preferences from "/root/.kinorc"
Saving preferences.
> Creating ExportMJPEG Page
> Initializing MJPEG Export Page settings from Preferences
> Creating ExportPipe Page
> Creating page trim
>>> Image Create: Colour Range
>>> Image Create: Fixed Colour
>>> Image Create: From File
>>> Image Create: Gradient
>>> Image Create: Random noise
>>> Image Filter: No Change
>>> Image Filter: Black & White
>>> Image Filter: Kaleidoscope
>>> Image Filter: Fade In
>>> Image Filter: Fade Out
>>> Image Filter: Flip
>>> Image Filter: Mirror
>>> Image Filter: Reverse Video
>>> Image Filter: Sepia
>>> Image Transition: Dissolve
>>> Image Transition: Barn Door Wipe
>>> Image Transition: Differences
>>> Image Transition: No Change
>>> Image Transition: Push Wipe
>>> Image Transition: Switch
>>> Audio Filter: No Change
>>> Audio Filter: Dub
>>> Audio Filter: Fade In
>>> Audio Filter: Fade Out
>>> Audio Filter: Gain
>>> Audio Filter: Mix


>>> Audio Filter: Silence
>>> Audio Transition: Cross Fade
>>> Audio Transition: No Change
> Creating Magick Page
>> Searching /usr/lib/kino-gtk2 for plugins
>>> Registering plugin /usr/lib/kino-gtk2/libkinoplus.so
>>> Registering plugin /usr/lib/kino-gtk2/libdvtitler.so
>>> Registering plugin /usr/lib/kino-gtk2/libtimfx.so
>>> Image Filter: Colour Average
>>> Image Filter: Charcoal
>>> Image Filter: Jerky
>>> Image Filter: Levels
>>> Image Filter: Pan and Zoom
>>> Image Filter: Pixelate
>>> Image Transition: Composite
>>> Image Transition: Blue Chroma Key
>>> Image Transition: Green Chroma Key
>>> Image Filter: Superimpose
>>> Image Filter: Titler
>>> Image Filter: Blur
>>> Image Filter: Colour Hold
>>> Image Filter: Soft Focus
>>> Image Transition: Luma Wipe
>> Starting Editor
>>> iec61883Writer::iec61883Writer port 0 channel 63
>> Creating undo/redo buffer
>> Kino Common newFile
>>> Received playlist to store at position 0
>>>> Adding to end
>> Leaving Editor
>> Left Editor
>> Starting Capture
>> AV/C Enabled
>>> Using iec61883 capture
>>> iec61883Reader::StartThread on port 0
>> Trying XVideo at 720x576
>>> XvQueryAdaptors count: 1
>>> Xv: Intel(R) Video Overlay: ports 57 - 57
>>> formats supported: 4
>>> 0x32595559 (YUY2) packed
>>> 0x32315659 (YV12) planar
>>> 0x30323449 (I420) planar
>>> 0x59565955 (UYVY) packed
>>> 0: XV_IMAGE, 1920x1088 rate = 1/1
kino: symbol lookup error: kino: undefined symbol: img_convert
Reset Handler received
>>> AVC status error
Stopping thread
>>> iec61883Reader::StartThread on port 0

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message 
Nathan F


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 1760
Location: Wadsworth, OH (occasionally home)

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 19:33    Post subject:  

There's a good chance this might have someting to do with ffmpeg being recompiled. I think I might rebuild Kino against the newer packages and then perhaps we can give it a try again.

Nathan

_________________
Bring on the locusts ...
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
gamfa

Joined: 26 Oct 2005
Posts: 113
Location: So. Central Indiana, USA

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 19:39    Post subject:  

Nathan..

I downloaded the Seamonkey version of Beta (finally got something besides dial-up) and I am having problems with installing to HD. When I pick "ATA Harddrive" I get a box that says "Nothing to choose from. If a plugin device, Did you plug in?" If I pick "Cancel" which is the only option, the dialog box goes away and nothin happens.

_________________
"Don't tell my cattle that I have leather seats in my truck"

"I don't let my schooling get in the way of my education"...Mark Twain
Back to top
View user's profile Send private message 
Nathan F


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 1760
Location: Wadsworth, OH (occasionally home)

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 20:06    Post subject:  

We were discussing this just a little while ago. I had replaced the probepart and probedisk utilities with some updated versions in this iso, and it is causing some errors. I attached the old versions in the thread a little ways up, which may fix your problem.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=3807
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=3806
These have been gzipped in order to upload them here. You can unpack them using the gunzip command and then place them in /sbin, replacing the ones that are already there.

Nathan

_________________
Bring on the locusts ...
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
Nathan F


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 1760
Location: Wadsworth, OH (occasionally home)

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 20:37    Post subject:  

Mike -

Kino has released version 1.0 in the interim, so I'm going to try an upgrade while trying to fix this. I've also packaged dvgrab so you can import video on the command line.

I checked into Cinelerra again and I have to recompile a few packages like faac, this time against mpeg4ip, and then I might get as far as Quicktime4linux. That seems to be the major stumbling block with quicktime anyway, it needs mpeg4ip, but I have to change a few things to get that to install.

I'll post the Kino and Dvgrab packages either late tonight or in the morning. No promises on Cinelerra yet.

Nathan

_________________
Bring on the locusts ...
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
gamfa

Joined: 26 Oct 2005
Posts: 113
Location: So. Central Indiana, USA

PostPosted: Sat 28 Apr 2007, 20:57    Post subject:  

Quote:
We were discussing this just a little while ago


Sorry..it's a long thread and I have tried to keep track.

_________________
"Don't tell my cattle that I have leather seats in my truck"

"I don't let my schooling get in the way of my education"...Mark Twain
Back to top
View user's profile Send private message 
Dougal


Joined: 19 Oct 2005
Posts: 2505
Location: Hell more grotesque than any medieval woodcut

PostPosted: Sun 29 Apr 2007, 08:46    Post subject:  

Nathan: I had a chance to download the latest beta last night but it wouldn't download...

The link just gave me an error (either 404 or 500). Tried a few times.
Then I went to grafpup.org (which worked) and tried going into "iso" -- error again. About the tenth time it finally went in and I managed to get to the "test" directory and click to downlod it.

It stopped after 39k... I tried again and it seemed to be downloading ok, so I left it, but when I came back it had stopped and I had an error message: "Internet Explorer could not download the file"...

_________________
What's the ugliest part of your body?
Some say your nose
Some say your toes
But I think it's your mind
Back to top
View user's profile Send private message 
msumner

Joined: 04 Jan 2007
Posts: 205
Location: Lincolnshire, England.

PostPosted: Sun 29 Apr 2007, 09:10    Post subject:  

Nathan, a couple more things:
I changed the root password and now I have to log in twice Shocked
I presume the auto log into root isn't finished yet as I can't get that to work.
I have never been able to get gtkam to recognise my Sony dsc-w50.
I was trying the new pclos this morning and digikam seems pretty usable. It also scanned and found my camera no probs so it set me thinking about your experimental KDE version. Would you be able to make digikam available as a package or would it have to come with the full kde thing? A fast kde does sound quite appealing, I think I would like to give it a try some time.
Mike
Back to top
View user's profile Send private message 
Nathan F


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 1760
Location: Wadsworth, OH (occasionally home)

PostPosted: Sun 29 Apr 2007, 11:49    Post subject:  

Dougal - not sure why, unless it's related to Internet Explorer Wink . I just tried it and the iso is downloading for me at full speed for my connection, about 150kbps, with no signs of slowing down or stopping. Of course it's also possible that demand might have been slowing things down, especially on bubbleletter, because distrowatch links directly to the download right from the front page. When it goes final I'm going to release a torrent as well t give people one more option.

MIke - Your camera undortunately isn't one that libgphoto supports, so it's not going to work in gtkam. To see the list of currently supported cameras go here. You're the second person who has mentioned Digikam in as many days and yes I am considering creating a package for it, but I have no timeline on when it will happen. I might upload an early version of the kde iso in a few days but understand there will be some rough edges, like having to shut down from the command line.

I'll check into the login problems too.

Also, I uploaded the new Kino package to grafpup.org and the bubbleletter mirror, as well as another version of ffmpeg which doesn't depend on libdts. I'll be gone on family stuff for most of the day though, so I can't help with anything else for a while.

Nathan

_________________
Bring on the locusts ...
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
msumner

Joined: 04 Jan 2007
Posts: 205
Location: Lincolnshire, England.

PostPosted: Sun 29 Apr 2007, 14:47    Post subject:  

Nathan, tried the new kino, put it in /root:
sh-3.00# gunzip kino-1.0.0.tar.gz
sh-3.00# modprobe raw1394

sh-3.00# modprobe ohci1394

sh-3.00# kino
sh: kino: command not found
sh-3.00# Confused
Have I missed something?
Mike
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 16 of 21 [311 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0936s ][ Queries: 13 (0.0086s) ][ GZIP on ]