Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

READ-ONLY-MODE: PLEASE DO NOT POST NEW STUFF!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile       

The time now is Tue 11 Aug 2020, 03:49
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
TazPuppy 5.0 rc2
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 77 of 80 [1186 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 75, 76, 77, 78, 79, 80 Next
Author Message
gabtech

Joined: 14 Apr 2013
Posts: 107

PostPosted: Sun 24 May 2020, 12:48    Post subject: Tazpuppy54--beta(only booting to commandline)  

HI people,

I've just downloaded tazpuppy-5.0-beta-54.iso - frugally installed it on my compaq 6710B laptop where I house a collection of puppies and dogs. It boots fine but does no go to desktop. I have booted with both tux login and root login but still no X, only commandline.
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Sun 24 May 2020, 18:19    Post subject:  

@gabtech

What's the specs of your laptop?

Could you please send me the xorg.conf file (located at /etc/X11) of other puppies which works on your laptop?

Also when you boot tazpuppy, did you create savefile upon shutdown? If yes; then boot other puppy, mount the savefile of tazpuppy, get the Xorg.0.log file (located at /var/log) and Device.conf file (located at /etc/X11/xorg.conf.d) then send it here.
Back to top
View user's profile Send private message 
gabtech

Joined: 14 Apr 2013
Posts: 107

PostPosted: Sun 24 May 2020, 20:06    Post subject: Tazpuppy Beta 54(booting to commandline  

Hi mistfire,

Find attached requested files. No Xorg.0.log file (found at /var/log).


System: Host: dellbot Kernel: 3.14.56 i686 (32 bit, gcc: 4.8.4) Desktop: JWM git-976 Distro: tahrpup 6.0.5
Machine: System: Hewlett-Packard (portable) product: N/A version: F.0B
Mobo: Hewlett-Packard model: 30C0 version: KBC Version 71.2A
Bios: Hewlett-Packard version: 68DDU Ver. F.0B date: 08/02/2007
CPU: Dual core Intel Core2 Duo CPU T7500 (-MCP-) cache: 4096 KB flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3 vmx) bmips: 8777.3
Clock Speeds: 1: 800.00 MHz 2: 2201.00 MHz
Graphics: Card: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary) bus-ID: 00:02.0
X.org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: vesa) tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root
Audio: Card: Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.14.56
Network: Card-1: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express driver: tg3 ver: 3.136 bus-ID: 18:00.0
IF: eth0 state: down mac: <filter>
Card-2: Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection
driver: iwl4965 ver: in-tree: bus-ID: 10:00.0
IF: wlan0 state: up mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 320.1GB (40.1% used) 1: id: /dev/sda model: Hitachi_HTS54503 size: 320.1GB
Partition:
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info: Processes: 139 Uptime: 50 min Memory: 356.2/998.3MB Runlevel: 5 Gcc sys: 4.8.4 Client: Shell (sh) inxi: 1.9.17
tazpup-xorg.conf.d.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  tazpup-xorg.conf.d.tar.gz 
Filesize  1.58 KB 
Downloaded  31 Time(s) 
tahr6.0.5-xorg.conf.tar
Description 
tar

 Download 
Filename  tahr6.0.5-xorg.conf.tar 
Filesize  4.77 KB 
Downloaded  31 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Sun 24 May 2020, 21:11    Post subject:  

@gabtech

Thanks for the files that you sent to me

May I see the Xorg.0.log (located at /var/log) and xerrs.log (located at /tmp) of your tahrpup

Also run "busybox lspci" on terminal of your tahrpup and post the terminal output here

If Xorg.0.log file was missing on TazPuppy kindly do the following:
1. Boot TazPuppy with Savefile loaded.
2. If you reached terminal login then logged in as root.
3. Type this on command line
Code:
cp -f /var/log/Xorg.0.log /root/Xorg.0.log


4. Now restart the computer and boot other puppy
5. Mount the tazpuppy savefile and get the Xorg.0.log at /root folder from the save file
6. Upload the Xorg.0.log on this thread
Back to top
View user's profile Send private message 
gabtech

Joined: 14 Apr 2013
Posts: 107

PostPosted: Mon 25 May 2020, 00:28    Post subject: Tazpuppy Beta 54(booting to commandline)  

Hello mistfire,

Files attached.
capture32594.png
Description 
png

 Download 
Filename  capture32594.png 
Filesize  153.31 KB 
Downloaded  36 Time(s) 
tahr-xerrs.log.tar
Description 
tar

 Download 
Filename  tahr-xerrs.log.tar 
Filesize  2.5 KB 
Downloaded  34 Time(s) 
tahr-Xorg.0.log.tar
Description 
tar

 Download 
Filename  tahr-Xorg.0.log.tar 
Filesize  17.3 KB 
Downloaded  28 Time(s) 
tazpup-Xorg.0.log.tar
Description 
tar

 Download 
Filename  tazpup-Xorg.0.log.tar 
Filesize  5.66 KB 
Downloaded  29 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
proebler

Joined: 24 Jan 2012
Posts: 178
Location: TAS

PostPosted: Mon 25 May 2020, 08:20    Post subject:
Subject description: Tazpuppy Beta 54(booting to commandline)
 

Reporting the same problem as gabtech.
Booting to commandline only on HP Elitebook 8460p i5.
Booting from iso with ISObooter.
proebler
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Mon 25 May 2020, 09:32    Post subject:  

@proebler
Run "busybox lspci" and "xorg-conf-autogen" on your tazpuppy commandline and show the output here
Back to top
View user's profile Send private message 
gabtech

Joined: 14 Apr 2013
Posts: 107

PostPosted: Mon 25 May 2020, 15:03    Post subject: Tazpuppy Beta 54(booting to commandline)  

Hi mistfire,

I downloaded two flavors of slitaz to test - I used to have slitaz 2 running on one of my computers. The first one I tested was slitaz4-firefox which booted alright upto desktop, but the desktop was blank. I then removed it and tried slitaz3-vesa which booted alright with a working desktop.
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Mon 25 May 2020, 18:02    Post subject:  

@gabtech slitaz uses older xorg driver while TazPuppy uses newer xorg. Old xorg server lack of glamor acceleration. I finally found the root problems on TazPuppy why it failed to start X on other gpu devices. I downgraded xorg-server one step backward but retains glamor acceleration to match the supported xorg server version of xorg drivers.
Back to top
View user's profile Send private message 
proebler

Joined: 24 Jan 2012
Posts: 178
Location: TAS

PostPosted: Mon 25 May 2020, 20:43    Post subject:
Subject description: Tazpuppy Beta 54(booting to commandline)
 

@ mistfire,
I had to find out how to do the capture from the live-session terminal. Smile
Here are the the two files.
xorgconfautogen..tar
Description 
tar

 Download 
Filename  xorgconfautogen..tar 
Filesize  10 KB 
Downloaded  36 Time(s) 
busyboxlspci..tar
Description 
tar

 Download 
Filename  busyboxlspci..tar 
Filesize  10 KB 
Downloaded  34 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Tue 26 May 2020, 10:46    Post subject:  

@proebler and @gabtech

Thanks for all the data that you sent to me.

I finally fixed the Xorg issue on TazPuppy. Right now I'm make some tweaks to release a new version of TazPuppy. I will release it within couple of days as possible
Back to top
View user's profile Send private message 
gabtech

Joined: 14 Apr 2013
Posts: 107

PostPosted: Tue 26 May 2020, 12:20    Post subject:  

Hi mistfire,

Patiently waiting.
Back to top
View user's profile Send private message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 1424
Location: PH

PostPosted: Thu 28 May 2020, 11:06    Post subject:  

Tazpuppy beta 55 released

Changes:
* Issues on Xorg was fixed
* Improved package management
* Improvements on TazPanel
* Improved sfs module loading
* Fixed issues upon using root account
* Fixed TazPuppy Blue theme (default openbox theme of TazPuppy)

Download:https://drive.google.com/open?id=154MwxtfJAOF-hqomR2-u1f0Cf8R7Kj-A
MD5 Checksum: f07d9dd2e260a82d30845c3c8d7d3dbd

Build kit: https://drive.google.com/open?id=1y06FFcUxmJRyQ_WtwgmhUUmt_VWlvy8p
Back to top
View user's profile Send private message 
gabtech

Joined: 14 Apr 2013
Posts: 107

PostPosted: Fri 29 May 2020, 05:09    Post subject: Tazpuppy Beta 55  

Hi mistfire,

Just downloaded the new tazpup iso, booted it and currently using it to post to the forum. The task toolbar is not showing below the desktop. I can only see a flashing bar.
Back to top
View user's profile Send private message 
proebler

Joined: 24 Jan 2012
Posts: 178
Location: TAS

PostPosted: Fri 29 May 2020, 06:27    Post subject:
Subject description: Tazpuppy Beta 55
 

Working ok here on HP core2 laptop, running through ISObooter.
WiFi connection is easy with Network > Wi-Fi connection.
To find out how to adjust the screen brightness was more difficult. I got to use the terminal: 'set-backlight 75 intel_backlight'
Both Midori and the TazWeb Browser are working, posting from the latter.
Two icons for the wlan0 Network connection show up in the notification area bottom right, one has a 'one way' sign superimposed.
Sound tested ok with ALSA sound Wizard.
So far so good, thanks.
proebler
TazPuppy_TazWeb-Browser.png
Description 
png

 Download 
Filename  TazPuppy_TazWeb-Browser.png 
Filesize  109.5 KB 
Downloaded  35 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 77 of 80 [1186 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 75, 76, 77, 78, 79, 80 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0890s ][ Queries: 13 (0.0254s) ][ GZIP on ]