Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 06 Jul 2020, 16:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Bionicpup64 8.0 CE
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 80 of 87 [1302 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 78, 79, 80, 81, 82, ..., 85, 86, 87 Next
Author Message
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 13960
Location: S.C. USA

PostPosted: Thu 27 Feb 2020, 18:30    Post subject:  

If you have a computer that has this Intel WIFI hardware.

WIFI : Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165

Here is a pet for the firmware.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=126858
Thanks go to ozsouth for making this pet!

Not sure if the kernel supports it, but hopefully it does.
Constant needed updating to support newer hardware.

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 13960
Location: S.C. USA

PostPosted: Mon 23 Mar 2020, 04:44    Post subject:  

nic007 put all his very good scripts together into one package.
A lot of useful stuff in this one package.
Download and unzip to the SFS package.
Use SFS-load-on-the-fly to load it.
Puts entry to access all of them in menu->Utility
nicOS-Utility-Suite
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=118382
Screenshot(2).jpg
 Description   
 Filesize   32.18 KB
 Viewed   1114 Time(s)

Screenshot(2).jpg


_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1323

PostPosted: Mon 30 Mar 2020, 06:36    Post subject:  

Bionicpup64 8.0 CE

2 packages are needed for steam :

On steam, I tried to run "path of exile" with proton 5, but I got this error :
Code:
<module>
    import filecmp
ModuleNotFoundError: No module named 'filecmp'

I installed libpython3.6-stdlib from the ppm and it solved it. So that package is needed for bionicpup.

Also another package "xdg-utils" is needed to solve this :
Code:
sh: xdg-icon-resource: command not found
Back to top
View user's profile Send private message 
gellert234

Joined: 29 Jun 2019
Posts: 6

PostPosted: Thu 02 Apr 2020, 10:51    Post subject: Steam Proton didn't work.  

Steam Proton didn't work. I made an improved package

https://mega.nz/file/LpoTiQZZ#3DdayCCpDrmu_PtSDn4ssE9gkczIGAs0h6HkYvneFC0
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3628
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Thu 02 Apr 2020, 16:52    Post subject:  

linuxcbon wrote:
Bionicpup64 8.0 CE

2 packages are needed for steam :

On steam, I tried to run "path of exile" with proton 5, but I got this error :
Code:
<module>
    import filecmp
ModuleNotFoundError: No module named 'filecmp'

I installed libpython3.6-stdlib from the ppm and it solved it. So that package is needed for bionicpup.

Also another package "xdg-utils" is needed to solve this :
Code:
sh: xdg-icon-resource: command not found


hi linuxcbon,
libpython3.6-stdlib is installed automatically when the steam pet installs. make sure to run quickpet updates or you will be offered the older version which doesn't.

i'll have a look at xdg-icon-resource, although it doesn't effect the running of windows steam games, and may have zero effect in puppy.

BTW installing xdg-utils from the PPM breaks puppy which is why it shows as already installed so as not to be brought in when installing apps.

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331

Last edited by 666philb on Thu 02 Apr 2020, 17:00; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3628
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Thu 02 Apr 2020, 16:53    Post subject: Re: Steam Proton didn't work.  

gellert234 wrote:
Steam Proton didn't work. I made an improved package

https://mega.nz/file/LpoTiQZZ#3DdayCCpDrmu_PtSDn4ssE9gkczIGAs0h6HkYvneFC0


hi gellert234,

can you tell me what is different about this steam package? so that i can update the one in the repo if necessary

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
Caver69

Joined: 16 Feb 2016
Posts: 4

PostPosted: Fri 03 Apr 2020, 13:40    Post subject:
Subject description: CQ60 laptop net interface
 

Hallos, not sure if i would post this here but there seems to be a networking
bug in the latest release i DLed today the x64 v8.0.

When i run the live environment my network runs ok. When i now install it
(frugal install) and make a save file and reboot i can't get the net interface to come back up.

It uses the ath5k driver for the atheros wlan wich is correct. Any hints?

Caved
Back to top
View user's profile Send private message 
gellert234

Joined: 29 Jun 2019
Posts: 6

PostPosted: Fri 03 Apr 2020, 13:58    Post subject: Re: Steam Proton didn't work.  

666philb wrote:
gellert234 wrote:
Steam Proton didn't work. I made an improved package

https://mega.nz/file/LpoTiQZZ#3DdayCCpDrmu_PtSDn4ssE9gkczIGAs0h6HkYvneFC0


hi gellert234,

can you tell me what is different about this steam package? so that i can update the one in the repo if necessary


Hi 666philb,

I modified the package to automatically install libpython3.6-stdlib instead of libpython3-stdlib and I update the download link because the link was bad.

https://mega.nz/file/uhRBSIyJ#m6XuQmVKsm2s3jpm15bMq0gQeN2JPwsh_E93SwUBJBw

Last edited by gellert234 on Fri 03 Apr 2020, 14:29; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3628
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Fri 03 Apr 2020, 14:00    Post subject:
Subject description: CQ60 laptop net interface
 

Caver69 wrote:
Hallos, not sure if i would post this here but there seems to be a networking
bug in the latest release i DLed today the x64 v8.0.

When i run the live environment my network runs ok. When i now install it
(frugal install) and make a save file and reboot i can't get the net interface to come back up.

It uses the ath5k driver for the atheros wlan wich is correct. Any hints?

Caved


hi Caver69

try one of the other network managers, i have to use frisbee for mine to connect

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4386
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 04 Apr 2020, 04:10    Post subject:  

I can't see a fix for this in bionic64fix.zip ..... using checkdeps -system:
Quote:
bionicpup64-8.0
Start: Sat Apr 4 07:49:33 +08 2020
* Checking system dirs: /bin /usr/libexec /sbin /usr/bin /usr/sbin /usr/games /usr/local/bin

/usr/bin/redshiftgui
/usr/bin/redshiftgui: /usr/lib64/libcurl.so.4: version `CURL_OPENSSL_3' not found (required by /usr/bin/redshiftgui)
libcurl.so.4 (CURL_OPENSSL_3) => not found

Notice that there are 2 lots of libcurl in the .iso - in both /usr/lib and /usr/lib/redshiftgui - with slightly different versions

Cheers
peebee

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3628
Location: wales ... by the sea

PostPosted: Sat 04 Apr 2020, 07:15    Post subject:  

peebee wrote:
I can't see a fix for this in bionic64fix.zip ..... using checkdeps -system:
Quote:
bionicpup64-8.0
Start: Sat Apr 4 07:49:33 +08 2020
* Checking system dirs: /bin /usr/libexec /sbin /usr/bin /usr/sbin /usr/games /usr/local/bin

/usr/bin/redshiftgui
/usr/bin/redshiftgui: /usr/lib64/libcurl.so.4: version `CURL_OPENSSL_3' not found (required by /usr/bin/redshiftgui)
libcurl.so.4 (CURL_OPENSSL_3) => not found

Notice that there are 2 lots of libcurl in the .iso - in both /usr/lib and /usr/lib/redshiftgui - with slightly different versions

Cheers
peebee
hi peebee,
redshift requires an older libcurl, so it has its own one outside the path and a launch script that points it at it
Code:
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/redshiftgui:$LD_LIBRARY_PATH

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 4386
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 04 Apr 2020, 08:46    Post subject:  

64-bit LXDE ydrv for BionicPup64 has been added.....

https://sourceforge.net/projects/lxpup/files/Other/Desktops/LXDE-ydrv/

The BionicPup ydrv has some bugs to iron out.... PVM crashes when removable media is mounted with pmount - there is a button on the desktop to restart PVM.
PcManFM network access also crashes.

It also required a GLibC update to 2.30.....in the ydrv....

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 2005
Location: Maine, USA

PostPosted: Sat 04 Apr 2020, 14:51    Post subject:
Subject description: CQ60 laptop net interface
 

666philb wrote:
Caver69 wrote:
Hallos, not sure if i would post this here but there seems to be a networking
bug in the latest release i DLed today the x64 v8.0.

When i run the live environment my network runs ok. When i now install it
(frugal install) and make a save file and reboot i can't get the net interface to come back up.

It uses the ath5k driver for the atheros wlan wich is correct. Any hints?

Caved


hi Caver69

try one of the other network managers, i have to use frisbee for mine to connect

Thank you, Caver69, for reporting your problem with automatic startup of your network connection. I consider myself to be responsible for the three main network managers, so would like to address the issue.

Note that the simple_network_setup (SNS) and network_wizard (NW) packages are not the latest. Please install at least SNS to see if it works in your situation. They are the first two packages available here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=952876#952876

666philb, please consider adding SNS-2.3 and NW-2.1.1 to your BionicPup Updates package.

Caver69, if the latest packages do not resolve the problem, please consider working with me to find the reason, by PM if you care to.
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
gellert234

Joined: 29 Jun 2019
Posts: 6

PostPosted: Tue 07 Apr 2020, 09:09    Post subject: Thank you  

Hi 666philb,

Thank you that you add my package.
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1323

PostPosted: Wed 08 Apr 2020, 16:01    Post subject:  

Bionicpup64 8.0 CE
Folder /root/.cache/ gets filled with many files like event-sound-cache.tdb....
Same for folder /root/.dbus/session-bus/ gets filled with many files.
I guess they get created at each bootup, so why not erase them at bootup or use only one ?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 80 of 87 [1302 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 78, 79, 80, 81, 82, ..., 85, 86, 87 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1855s ][ Queries: 13 (0.0997s) ][ GZIP on ]