Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 14 Oct 2019, 09:22
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
XenialPup 7.5 32bit Checksum doesn't match
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [13 Posts]  
Author Message
hd000

Joined: 05 Mar 2019
Posts: 2

PostPosted: Tue 05 Mar 2019, 14:28    Post subject:  XenialPup 7.5 32bit Checksum doesn't match
Subject description: Checksum(xenialpup-7.5-uefi.iso) doesn't match
 

Sum does not match.
http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-xenial/32/xenialpup-7.5-uefi.iso.md5&sha256.txt
http://distro.ibiblio.org/puppylinux/puppy-xenial/32/xenialpup-7.5-uefi.iso
http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/puppylinux/puppy-xenial/32/xenialpup-7.5-uefi.iso

Last edited by hd000 on Tue 05 Mar 2019, 20:19; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
a_salty_dogg


Joined: 15 Dec 2013
Posts: 181

PostPosted: Tue 05 Mar 2019, 15:05    Post subject:  

Hello and welcome hd000 Smile ,

Sure you didn't leave a space behind the checksum when you copied it into your checksum utility , or accidentally include the "xenialpup-7.5-uefi.iso" at the end?

If not, unfortunately bad downloads do sometimes happen; try to download the ISO again?
Back to top
View user's profile Send private message 
6502coder


Joined: 23 Mar 2009
Posts: 645
Location: Western United States

PostPosted: Tue 05 Mar 2019, 17:40    Post subject:  

I just confirmed: the links for both the 7.5 iso and the 7.5b iso are bad, just 2.8KB. The devx SFS and the logo PNG download just fine, but both ISO links are crap.
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 8021
Location: World_Hub

PostPosted: Tue 05 Mar 2019, 18:01    Post subject:  

Welcome Mate!

That site's slow. Try a different mirror..

http://mirror.internode.on.net/pub/puppylinux/puppy-xenial/

http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/puppylinux/puppy-xenial/

And dwnld using "wget" or another browser if possible.

_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
hd000

Joined: 05 Mar 2019
Posts: 2

PostPosted: Tue 05 Mar 2019, 20:23    Post subject:  

I warned you about the problem. I took the 64-bit ISO myself, he's okay.
Back to top
View user's profile Send private message 
Bradypus

Joined: 06 Mar 2019
Posts: 1

PostPosted: Wed 06 Mar 2019, 10:20    Post subject:  XenialPup 7.5 32bit Checksum doesn't match
Subject description: in several different downloads
 

I am facing the same issue and it seems unlikely to be due to a bad download.

I have downloaded the XenialPup 7.5 32bit five times now and the checksum is always the same and it never matches the one in the checksum file.

I may be wrong, but I think getting the same bad download five times in a row is a pretty good hint that there's a problem with the source (or with the checksum file provided).

I got the md5sum:
86eb92955c7bacafeba9d91a3de5abb2

and the sha256sum:
075279458e701fc8ca1b405c51a09680f98ffaf1f0849983648e457381f02608

Also, the "Main Download" link to the XenialPup 7.5 32bit iso leads to a 404 page. (This may not be the best download source, but it's listed as "Main" in the download page, so it should work.)

The checksums for the XenialPup64 7.5 iso all match the ones provided in the corresponding checksum files.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3491
Location: wales

PostPosted: Wed 06 Mar 2019, 10:28    Post subject:  

yes there's a weird issue on ibiblio and i have asked about on ibiblios forum but i've had no reply yet.

the issue happened when uploading a new 32bit iso with the missing atheros kernel drivers included. that may explain your different md5s.

i may have to create a new folder in the directory, upload the iso to there and see if that fixes it

_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3491
Location: wales

PostPosted: Thu 07 Mar 2019, 12:09    Post subject:  

this is now fixed ... the iso on ibiblio had the wrong permissions
_________________
Bionicpup64 built with bionic beaver packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=114311
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
olddog

Joined: 21 Dec 2016
Posts: 64
Location: UK

PostPosted: Sat 06 Apr 2019, 13:20    Post subject:  

Don't be so sure it's fixed.

I have been trying and trying to get that ISO to work, and have failed every time.

See my efforts here: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=1024451#1024451

_________________
Linux novice with too many Thinkpads, mainly running Xenialpup
HP Laserjet Pro 1102W
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 8021
Location: World_Hub

PostPosted: Sat 06 Apr 2019, 15:02    Post subject:  

Patience. Unless someone else steps up, I can confirm one way or another within the next two hours..
_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
6502coder


Joined: 23 Mar 2009
Posts: 645
Location: Western United States

PostPosted: Sat 06 Apr 2019, 15:16    Post subject:  

I just reported my own test in the thread olddog cites. I had no problem running that ISO when burned to CD. From the resulting LiveCD session I installed to a flash drive, and that boots just fine too.
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 8021
Location: World_Hub

PostPosted: Sat 06 Apr 2019, 15:22    Post subject:  

So ask OD, "how" and with "which OS" are you downloading the ISO?

If Windows, try another browser. If Linux, grab it with wget.

PS - Is your stick a DataTraveler? Some cheapo?
Back to top
View user's profile Send private message 
olddog

Joined: 21 Dec 2016
Posts: 64
Location: UK

PostPosted: Tue 09 Apr 2019, 10:36    Post subject:  

Both.

And more than one stick. Some expensive, some cheap. All work with other ISOs.

I will try again when I have some time. Thank you for our efforts to help.

Semme wrote:
So ask OD, "how" and with "which OS" are you downloading the ISO?

If Windows, try another browser. If Linux, grab it with wget.

PS - Is your stick a DataTraveler? Some cheapo?

_________________
Linux novice with too many Thinkpads, mainly running Xenialpup
HP Laserjet Pro 1102W
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [13 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0623s ][ Queries: 12 (0.0194s) ][ GZIP on ]