Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 23 Oct 2018, 12:20
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Bionicpup64 7.9.5 beta
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 12 of 14 [201 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14 Next
Author Message
LateAdopter

Joined: 27 May 2011
Posts: 302
Location: Reading UK

PostPosted: Sat 06 Oct 2018, 17:12    Post subject:  

melon688 wrote:
7.9.3,7.9.4,7.9.5
5.
you still see those icons on the desktop:

My temporary workaround for the "Ghost Icons" bug is to edit /root/.xinitrc
Insert a line with
Code:
touch /var/local/pup_event_icon_change_flag

before the line
Code:
/clean_desk_icons #v4.02 tidy up drive icons first.

In August the testing branch of Woof-CE removed all of the unconditional code in clean_desk_icons. As a result it does nothing in .xinitrc.

BEWARE! I don't understand much of the gibberish in Puppy scripts. I'm just copying what eventmanager does.
It seems to restore behaviour similar to Xenialpup64
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6554
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 06 Oct 2018, 17:42    Post subject:  

Trying to get my new Lenovo Yoga 530 (ryzen 2500u) to run.

On the good side, BionicPup64 is the only Puppy running X. Even LxPup with a more recent kernel failed.

On the challenge side
- No wifi. The device is shown as Realtek c821 in Hardinfo, but is not detected in SNS nor Frisbee.
- Touchpad isn't working, and I can't find any info about this in Hardinfo.
- Touchscreen is not working
- The Function-keys (Eg. to decrease the screen brightness) is not working.

Very Happy to see a new official Puppy in the shaping.

Thanks a lot
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11147
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 00:17    Post subject:  

Bionicpup64 7.9.5

Quickpet>Bionicpup Updates

Downloaded and installed several updates.
Do it and see what you get.

Quote:
added ubuntus hardinfo so sensors work ...etp
added fdisk (swap wasn't mounting) ...etp
added xdg-mime, needed by some apps
added chromium browser with hardware acceleration to quickpet
fixed xsane online help ... it calls netscape Smile


As test to see if it works OK.
Quickpet>Drivers>Nvidia 390.87
Downloaded, installed and now using this Nvidia driver.
Driving a Geforce GTX 1070

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3581
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 02:45    Post subject: Bionicpup64 7.9.5 beta  

I had been running Chromium installed from PPM but it wouldn't launch anymore so I uninstalled it and installed the one from Quickpet.

It's working fine, my bookmarks and settings from the Chromium that I was using are still there.
Back to top
View user's profile Send private message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 276

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 07:22    Post subject:  

Terry H had mentioned cpu temp always showing the same temp. The
other bug in pmcputemp I often see (on xenial and tahr pups also)
is a repeated message at startup to the effect that cpu temp does
not work here Smile I've long had to get rid of the annoyances by deleting
pmcputemp from Startup. My observations include experiences on at
least the six different computers I currently have.

Terry saw the issue of showing the same temp all the time as a minor
problem, but I see it as a seriously misleading one. Until it's fixed, I
think it should be removed. For experienced users needing cpu core(s)
and/or hard drive temps, there are very simple ways to "do it
yourself".

Art
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6554
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 08:52    Post subject:  

artsown wrote:
The
other bug in pmcputemp I often see (on xenial and tahr pups also)
is a repeated message at startup to the effect that cpu temp does
not work here
Same on the Lenovo Yoga 530 mentioned above.
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Revolverve

Joined: 08 Nov 2008
Posts: 141
Location: 45°17'28.8"N 72°16'08.8"W

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 10:26    Post subject:  

.5 /latest updated tested on 2 tabletpc both with k4.18.12
-one got cpu temp display ootb with icon on menu also ..i7 640m/legacy bios
-other needed lmsensor ok report/hdinfo but no menu icon..i5 4210u/uefi

is it irrelevant to report behavior with non "stock" kernels??

edit....-other needed lmsensor ...wrong
sorry needed coretemp module
edit..again...im definitely a bad tester...
wrong again
,oups...coretemp is in kernel integrated? or you add module once ,disable it
and its still there ,does not show in kernel loaded module...
mmm reboot is slower...
and this i5 uefi tablet is ...from hell..
lots of m$ stuff in bios&will check ram for prblem...could explain the cheap price...
but still psi
▶—— CPU Temperature ——◀

temp1 (coretemp) : +41.0 C (high = +100.0 C, crit = +100.0 C)
Core 0 (coretemp) : +42.0 C (high = +100.0 C, crit = +100.0 C)
Core 1 (coretemp) : +38.0 C (high = +100.0 C, crit = +100.0 C)

▶—— CPU Frequency ——◀

Intel(R) Core(TM) i5-4210Y CPU @ 1.50GHz
Max Speed: 1500 MHz
Current Speed of Core....weird...niet here...upupcc shows current speed
▶——aghhh! ——◀
welcome to uefi &"$ecurity" which to me sound more or less like financial secure world of closesource...well,linux being freaking good at eventually making hardware work anyways,in a way,its good for economy,corporation needing to secure their "bank account" get new hardware...
linux being their "openvirus.."...sorry, does sounds horrible ..yes wrong topic
just needed to let it out...
ahhh....feeling already better....
Back to top
View user's profile Send private message 
Revolverve

Joined: 08 Nov 2008
Posts: 141
Location: 45°17'28.8"N 72°16'08.8"W

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 18:51    Post subject:  

yoga tablet,mmm, zen....should have bought that..
ok ,got it,for i5 tablet
hdinfo report cpu temp if:
psi probe the sensors first...nothing to install,
still no applet/widget/gadget on task bar,
no need for uefi / m$ bashing...
but the legacy bios tablet display everything ok,so..
Back to top
View user's profile Send private message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 1159
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 19:42    Post subject: CUPS Problem
Subject description: ROX and drive-icons niggles
 

G'day 666philb,

Trying your latest beta-bionic. Posting from it now.

Most if not all of my applications on my pinboard now run Very Happy (screenshot); these are set up in an sfs of links to off-partition program files so I need only use one sfs to have all my apps available and my savefile is very small.

My few problems found involved:

CUPS - I could not get in to set up any printers (screenshot) with an 'Internal Server Error'; I tried two browsers with the same result.

ROX - (for woodenshoe-wi?) I see the same expanded display in the Details view as others have mentioned but ROX will still work this way
- I can move the columns to get a better order for me but the new lay-out does not persist (screenshots); can a column order change be made permanent or the default be set to put 'Last Modified' in a more convenient position?

Drive Icons - I still have a problem to find a working set of numbers to get a correct display across the bottom of my monitor; screenshot shows numbers that work - changing any one of these gives incomplete and piled-up icons. Does anyone know the mathematics to cover a good versus bad display when there are a lot of drive icons?

Thanks 666philb for all your trouble.

David S.
cups-server-error.jpg
 Description   only major issue found for me in 795 - I need to add Epson printer and change pdf settings to A4
 Filesize   49.64 KB
 Viewed   754 Time(s)

cups-server-error.jpg

64bionic795pinboard.jpg
 Description   
 Filesize   52.93 KB
 Viewed   757 Time(s)

64bionic795pinboard.jpg

driveicons-luckynumbers.jpg
 Description   these values give the display in the first screenshot; changes cause pile-ups
 Filesize   65.62 KB
 Viewed   755 Time(s)

driveicons-luckynumbers.jpg

rox-details-adjusted-layout.jpg
 Description   preferred column lay-out - I use 'Last modified' quite frequently so like it mid-window
 Filesize   49.49 KB
 Viewed   756 Time(s)

rox-details-adjusted-layout.jpg

rox-reverts-to-poor-layout.jpg
 Description   default layout - drops back to this for a new ROX window
 Filesize   41.34 KB
 Viewed   758 Time(s)

rox-reverts-to-poor-layout.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
woodenshoe-wi

Joined: 28 Jul 2017
Posts: 79
Location: Wisconsin

PostPosted: Mon 08 Oct 2018, 20:04    Post subject: Re: CUPS Problem
Subject description: ROX and drive-icons niggles
 

davids45 wrote:
ROX - (for woodenshoe-wi?) I see the same expanded display in the Details view as others have mentioned but ROX will still work this way


Hopefully that is fixed in rox-filer-11woodenshoe, see
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=1006631#1006631

The fix was made after 7.9.5 beta was released. The next release should include the fixed version automatically.

davids45 wrote:
- I can move the columns to get a better order for me but the new lay-out does not persist (screenshots); can a column order change be made permanent or the default be set to put 'Last Modified' in a more convenient position?

I haven't tried to implement that, but it might already be implemented in Jun7's ROX-Filer. https://github.com/jun7/rox-filer
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11147
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Wed 10 Oct 2018, 01:20    Post subject:  

Quote:
Drive Icons - I still have a problem to find a working set of numbers to get a correct display across the bottom of my monitor; screenshot shows numbers that work - changing any one of these gives incomplete and piled-up icons. Does anyone know the mathematics to cover a good versus bad display when there are a lot of drive icons?

Bionicpup64 7.9.5, frugal, using save folder.

I have a long list of drive partitions.
Puppy Event Manager>Rox Icons
I tried changing these numbers to see what happens.
This pile-up problem seems to be random.
Sometimes they pile-up sometimes they display correctly.
Changing the spacing number should have the biggest affect.
What happened to putting the icons into two rows?
So, something controlling this is not working for me too!

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 1159
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Wed 10 Oct 2018, 21:45    Post subject: ROX List view now good in Bionic64-795
Subject description: My memory not so....
 

G'day woodenshoe-wi,

Your latest ROX64 version has fixed the oversize row-view in Bionic64 for me, as it has for others who've reported ahead of me.

And my issue with the column display order was my problem really - I had forgotten all I needed to do was delete the unwanted columns in Rox>Options>List view and I now see, as default, only those columns that are useful to me Embarassed Very Happy .

David S.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 11147
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 11 Oct 2018, 20:04    Post subject:  

Bionicpup64 7.9.5, frugal, using save folder.

The pmcputemp icon on the tray never changes.
It always reads 27.

I noticed in /root/.config/pmcputemp there is only one image file.
temp.png

This image file is the number 27.

Wonder if this is why only temp indication is 27 all the time.
No image file for other temps.
Or
pmcputemp is not changing this temp.png file to reflect the current temp.
capture23278.png
 Description   
 Filesize   18.12 KB
 Viewed   397 Time(s)

capture23278.png


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
ozsouth

Joined: 01 Jan 2010
Posts: 362
Location: S.E Australia

PostPosted: Fri 12 Oct 2018, 07:04    Post subject:  

@bigpup - that file is only a template. The program is not picking up the actual temp. I have written a clumsy workaround that works in slacko64. It relies on having all previous pmcputemp files removed, having /usr/lib64 (NOT a symlink) & starts the generator in /root/Startup, so I don't want to publish it due to user risk.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3200
Location: wales

PostPosted: Tue 16 Oct 2018, 05:14    Post subject: Re: CUPS Problem
Subject description: ROX and drive-icons niggles
 

davids45 wrote:
G'day 666philb,

CUPS - I could not get in to set up any printers (screenshot) with an 'Internal Server Error'; I tried two browsers with the same result.

Drive Icons - I still have a problem to find a working set of numbers to get a correct display across the bottom of my monitor; screenshot shows numbers that work - changing any one of these gives incomplete and piled-up icons. Does anyone know the mathematics to cover a good versus bad display when there are a lot of drive icons?
.


hi davids45,

something you have installed has probably changed permissions on certain folders which causes cups not to work try
Code:
chmod 755 /initrd/pup_rw


with the drive icons, in rox options click on pinboard and set the icon grid step to 'fine'. does this fix the issue?

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 12 of 14 [201 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0925s ][ Queries: 13 (0.0218s) ][ GZIP on ]